Clap along if you know what happiness is to you

LYCKA!

Kategori: Allmänt

Om det är något som får mig att bli glad och gör som mig varm innombords så är det att titta på dessa fina bilder:



Vad skulle jag göra utan min snuttepojke. Snart ska vi vara på topp igen. På nedre bilden ser han verkligen ut som en busig liten ponnysnutt.

Jag saknar att ge mig ut på ridturer i naturen, åka och träna, borsta och mocka och bara mysa...

/Ao

Så värdelöst..

Kategori: Allmänt

Saker att göra idag:
x Stänga ett kuvert
x Dagliga promenaden
x Städa rumsbordet

Jag inte så mycket att göra. Hmm...

Jag har fortfarande inte löst problemet med julklappar till Rebecka och Ralle... Känns lite jobbigt. Har lite ångest sådär bara. Hmm på det med....

Julgardinerna är iaf uppe. Det är fint. Och jag ska försöka få tag på en tejprulle så kan jag sysselsätta mig med att slå in några paket också. Tejp.... tejp... Hmm.... Slut på tejp.

Jag ska beställa lite prylar ur hööks också. Det kan ju vara roligt att ha lite nya grejer när man får sätta igång nästa år igen. Dock så saknar jag verkligen att få in lön på kontot för tillfället.... Det löser sig någon gång.

Nej, det var allt. Ska börja fundera på att gå promenad. Jag kommer frysa. Det är kallt. Snorkallt!

/Ao

Hoppade elefanten just av, eller låtsades han bara?

Kategori: Allmänt

Jag är en sån person som gärna vill göra alla nöjda. Jag tar ogärna tag i saker som jag tror någon kommer att... ja... ..inte uppskatta så att säga. Okej, jag talar i gåtor. Möjligtvis håller jag på att bli lite lost av att vara så mycket ensam med så lite jag kan göra. Allt TV-tittande, alla böcker och allt funderande göa mig galen.

Hur som hellst. Jag är sjukskriven året ut. Känns sådär. Bra för att kroppen får en chans att läka ordentligt ifred, men dåligt för att jag känner press. Orealistiskt mycket press. Jag behöver inte ens känna någon press? Jag har ju för fan spräckt levern. Nåväl. Ralle jobbar och sliter. Sen kommer han hem och bär ved, mockar och fixar. Vad gör jag? Kollar på TV och gnäller? Vilket liv.

Som alla märker har jag väldigt mycket av ett varannan dag-syndrom. Upp och ner. Jag vet inte ens om det gäller hela dagar? Kanske det är ett halva dagen-syndrom? Fan va tråkigt att läsa om.

Ännu tråkigare att läsa om är att jag för tillfället inte kan göra mer åt varken länsförsäkringar eller försäkringskassan. Fan va mycket papper de ska ha. Och jag behöver sjukpenning, nu tack! Nu väntar jag trots allt på papper från lönekontoret så jag får helgen fri från sådana tankar. Bra!

Är snön bara ett hån mot mig? Jag slår vad om att det inte kommer komma en enda snöflinga efter nyår eller i februari när jag får börja rida så vi kan tolka. Det är vad jag kallar typiskt. Och vad händer med julaftonsmorgonritten? Inställd? Stenhårt. Kul. Negativiteten flödar.

Så, positivitet! Det är snö ute. Gud va fint det är! På riktigt! Och vad glad jag är att jag lever! Också på riktigt. Och va bra att jag har Ralle som sköter allting! Så sant!

Ingen bild idag, men jag kanske ska börja lägga upp lite bilder då och då? Det vore ju lite spännande! Mys!!

/Ao

Nostalig.. Vad är det för skit?

Kategori: Allmänt

Mörkret sänker sig sakta. Snart är det helt mörkt och klockan är bara starx efter 4. För tillfället sittar jag och funderar över facebook. Funderar över hur värdelöst det är egentligen. Vem vill egentligen sitta och titta på bilder på folk man knappt vet vika de är? Eller på folk som man kände för 10 år sen? Jo, jag vill jag vill jag vill............ Nostalgin kommer krypande. Tankarna på hur livet såg ut då. Vem man var då och vilka man var med. Livet upplevs aldrig så bubbligt i kanterna som det gör när man tänker tillbaka på det. Kan man veta att ett specifikt ögonblick är ett sådant som man kommer komma ihåg resten av livet? Och nu pratar vi inte om studenten eller sådana saker, utan vardagliga saker som egentligen saknar betydelse. Tillfällen som när man stod och gömde sig, 9 år gammal, i korridoren en morgon för att skrämma en lärare som man alltid skrämde? Eller när man var hemma hos sin bästis och kröp in i garderoben och lekte? Minnen som dessa kan man le åt länge. Men man kan även sakna dem så mycket att det gör ont. Man kommer inte heller någonsin få en annan människa att förstå hur mycket det minnet det betyder för en.

Sen är det återigen tankar på val som man gjort som kommer upp. Jag skulle vilja säga att jag alltid gjort rätt val, om man ser till omständigeheterna. Men hur ska man veta vad som skulle hänt om man sagt "ja" iställer för "nej" för 11 år sen? Eller vad skulle hänt om man inte tagit steget framåt utan istället gått bakåt? Hur ska man kunna veta när man kommer till ett så litet val som kommer avgöra hela framtiden?

Jag får helt enkelt lita på mig själv och lova mig att jag aldrig kommer ångra ett beslut som jag tagit eller kommer att ta. Med det inte sagt att man inte kan ändra sig, utan att man valt rätt för ögonblicket.

Jag ser egentligen två varianter av mitt liv. Det jag har nu och det som kunde blivit. Att komma dit jag är idag har inte varit det enklaste, och jag kan vara stolt över mig själv även om allt inte alltid är perfekt. Vad är alltid perfekt? Och jag vet innerst inne att den andra varianten av mitt liv inte hade varit perfekt heller. Och den hade inte stämt överrens med mina värderingar eller tankar om vad som är rätt. Men man kan väl alltid drömma?

När jag läser igenom vad jag just skrivit så känns det väldigt utlämnande utan att egentligen vara det. Ingen har ju ändå samma känsla som jag. Medan jag läser inser jag också hur bra jag har det och hur mycket jag har att var glad för!



Det vi har kan ingen någonsin ta ifrån oss, hur mycket de än vill.

Ralle, jag älskar dig!

/Ao

Advent??

Kategori: Allmänt

Idag såg jag någe speciellt och trodde inte mina ögon. Det körde förbi en bil med en gran på taket. Va faan har han en gran på taket för? Ska han elda upp en gran såhär års? Tänk nu på att min hjärna fortfarande är inställd på oktober månad. Det var ju såklart en utegran han hade på taket. Alltså, en adventsgran.

Jag kommer ihåg att vi hade en disskution förra året om vad en utegran är. Så, därför förklarar jag det igen. En utegran skulle kunna kallas adventsgran. Det är en gran som man ställer upp i trädgården vid advent och har julgransbelysning i. Varför älskar jag då denna gran? Jo, förstår ni. Den påminner en om att det snart är jul. Och när det väl är julaftonsmorgon så får alla barnen hoppa i närmsta träsko man hittar och pulsa ut till utegranen. Jultomten har nämnligen varit på besök under natten och lämnat en liten morgonpresent hängande i en gren, ofta innehållande en smarrig godisbit och en liten sysselsättning under dagen Underbart!

Hur som hellst så funderar jag nu på hur det ska bli med årets utegran. Jag kan inte hugga någon gran. Ralle har inte tid förrän på söndag och då är det ju redan advent. Tja.. Jag får väl se det som så att då blir det verkligen en adventsgran. Nog pratat om granar.

Hmm.. Så vad ska veckan bestå av? Slöande i soffan. Softande i sängen. Softsoftsoft... Tråkigt. På torsdag är det iaf teefontid med läkaren. Då får vi se vad jag egentligen ska göra. Om det är dags att utsätta min lever för jobb även fast det gör ont, eller om det blir sängen ett par veckor till. Joppjopp....

Snart är det jul.

/Ao

Alltså.....

Kategori: Allmänt

Alltså Shiiieet! Mina julklappsplaner till Becka gick inge bra. Typiskt. Jag hade ju det perfekta av allt perfekt i hela världen. Den enda som man kan tänka sig. Nu blir det till att tänka om. Hur svårt kan det vara egentligen? Jättesvårt. Usch..

Kallt verkar det vara ute också. Mys. Skadeglädje mot alla som måste vara ute. Men jo, jag ska gå min 10 minuterspromenad idag med. Snart... Sen ska jag kravla mig över kanten till badkaret och duscha. Jag trodde aldrig att man faktiskt skulle behöva hålla i det där "tanthandtaget" som sitter där, men nu älskar jag det! Det har räddat mig många gånger. Och hur praktiskt är det inte med ett hörnbadkar med sittplats? Bara bubblorna som saknas. Men hur som hellst så gillar jag inte att bada badkar längre.. Nåväl.

Fåglarna äter vidare.

Det händer så lite att jag inte ens har något onödigt vetande att skriva om. Typiskt.

/Ao

Nummer 155

Kategori: Allmänt

Jag tror jag lever än? För om jag inte gjorde det så skulle ingen ha svarat på mina sms eller liknande idag, men det har hänt. Som rebecka sa: Jag sms:ar alltså lever jag. Underbart! Smärtan är total.

Att gå på bio var lite för stort. Lite för ansträngande. Jag var yr som om jag hade snurrat 30 varv när jag kom hem. Jag blev åksjuk av att blunda. Men jag såg en väldigt bra film tillsammans med bästa sällskapet. Fniss och allt. Och ja, Becka. Jag är bättre på ormspråk än du....

Hur som hellst. Idag har jag ändå försökt kontrollera smärtan. Jag har helt enkelt ignorerat den. Jag har suleat (kombination av suttit och legat) i min säng hela dagen i telefonkö. Underbara försäkringskassan som skickar ut konstiga brev. Jag började på nummer 155. Hur som hellst så fick jag tag på dem, till slut. Men, det blir ännu mer ringa innan det där är klart. Sen har jag ringt lite till länsförsäkringar också. Fick prata med en helstressad tant som inte hjälpte mig så mycket. Internet, tänkte jag. Där finns allt! Men inte svar på just det jag ville veta. Så det blir till att ringa imorgon igen. Man får inte ens vara sjuk ifred! Nåväl, det kunde varit värre.

Fåglarna har fått mer mat igen. De är verkligen glupska.

Annars händer det ingenting. Ingenting alls.

/Ao

Förbaskat ont..

Kategori: Allmänt

Nu ger jag snart upp.. Min positiva energi håller helt på att rinna av mig. Efter att jag tog ut en tom plåt ur ugnen igår så har jag ont i levern. Och jag sover knappt längre eftersom jag har så ont i benen och ryggen. Jag flyter mest runt i gamla mardrömmar som vill ploppa upp.

Men inatt fick jag ändå återse en av mina favoritdrömmar. Kanske har det med att göra att jag såg Lizard springa och kröka på sig igår, kanske är det bara av ren vilja. Hur som hellst så vet jag inte om jag ska berätta om den, kanske kommer den aldrig tillbaka då? Man kan sammanfatta det hela med att jag får mitt behov av viljan att ha en ryttarkarriär uppfylld. Det räcker för mig!

Dags att mata fåglarna igen.

Förresten så har jag fixat mig en telefontid med min läkare för att gå igenom ultraljudsundersökningen och resultaten. Det är kul att man måste boka en tid för att boka en tid. Ja, jag vet. Helflummigt. Men så är det. Hur som hellst så är det inte förän nästa torsdag (!), väldigt tight inpå månadsskiftet. Och som jag känner nu så kommer jag inte vara fit for fight då. Jag kan ju inte ligga på sidan och sova eller ta ut en jäkla plåt ur ugnen liksom...

Nej, nu räcker det med dålig energi. Jag har löst i stort sett alla årets julklappsfunderingar. Och i år blir det nog bättre än någonsin! De enda jag ha kvar i funderingar är Ralle och Pappa... Hmm... konstigtatt det alltid är svårast med killar..

/Ao

Funderingar..

Kategori: Allmänt

Jag skulle aldrig lyft ut den tomma plåten ur ugnen. Nu gör det ontontontont i levern...

Fåglar är väldigt söta djur.

Lizard visar upp sig i hagen. Han sprang runt och skuttade på alla fyra och på två och ett. Jag såg han minsann genom fönstret.

Agnes har världens finaste ögonfransar.

Jag kan inte sitta upp.

House MD. är det bästa som visas på tv. Om en timme!

Jag är sugen på popcorn - igen, inte fortfarande.

/Ao

Bio?

Kategori: Allmänt

Solen skiner. Underbart. Fåglarna äter vidare ur fågelautomaten. Jag är sugen på popcorn. Hmm.... Jag är alltid sugen på popcorn. Det är någe speciellt med det. Frågan är om jag verkligen ska poppa en påse? Stora bekymmer...

Jag sitter upp ganska så bra nu för tiden. Och jag går helt okej med. Så länge jag inte hänger mig framåt, vrider mig åt sidan eller går fort (normaltakt). Underbart! Därför har jag slagit fast att jag lika gärna kan sitta i en biofotölj som i soffan en kväll. Damer och herrar: Anna ska gå på bio imorgon! Och äta popcorn! Det är viktigast nästan, och sällskapet, och filmen. Den avgörande faktorn är bara hur vi ska ta oss dit. Buss? No! Jag kan inte sitta och guppa runt i en inte så finkänslig buss, det kommer göra för ont. Ralle skjutsa? Tja.... Det blir sent för stackaren som ska upp tidigt på torsdagen. Hmm... Köra själv...?

Nåväl, det är morgondagens problem. Idag har jag fyllt dagen med att göra ett par afffischer (klockan är halv tolv liksom). Mycket stillsamt. Kul. Jag ska fortsätta dagen med att glo på TV. Ännu mera stillsamt. Kulkul.. Tillsist så ska jag sova. Eller, jag ska försöka sova. Jag har legat still i 5 veckor nu. Min kropp gör inte av med någon energi och vill inte sova. Ändå är jag trött hela tiden. Kulkulkul...

/Ao

Jag tar tillbaka det och kontrar med en saga...

Kategori: Allmänt

Okej, jag hade fel. Alla läkare är inte så underbara trots allt. Idag var en sjuk dag. Och jag vet inte om det är taskigt att berätta om det, men jag vet inte ens vad läkaren på Kullbergska heter, (en del av historien) så det kan inte skada att göra så att fler får skratta.

SAGAN OM DEN OTROLIGA LÄKAREN

   Det var en gång en Anna som gick in på sjukhuset för att göra ultraljud på sin lever som hon hade fått på remiss från eskilstuna. Hon betalade i receptionen och fick sitta och vänta i väntrummet en stund. Lagom när hon hade suttit och lugnat ner sin nyvunna sjukhusskräck kom det en sköterska och ropde in henne i ett mörkt litet rum. Anna tittade sig omkring och visste inte riktigt vart hon skulle göra av sig själv, men sköterskan log vänligt och förklarade. Lagom när Anna hade klättrat in på en brits som stod inklämd bakom en massa maskiner så gick sköterskan för att hämta doktorn. Tiden gick och Anna började fundera på om det var meningen att hon verkligen skulle ligga där halvnaken och vänta. Lagom när hon hade börjat fundera på att gå och leta efter någon så höde hon hur någon sprang i korridoren. "Det måste ha fått ett akutfall. Får de sådana på avdelningen?" tänkte Anna. Sekunden därefter så kommer en läkare inspringande i rummet och glider fram till britsen. "Anna", sa den manliga, icke svensksråkiga läkaren och sträkte fram sin hand. "Men vänta här nu", tänkte Anna, "Det är ju jag som är Anna?". Lyckligtvis verkade läkaren nöjd med att Anna inte svarade, han satte igång med sitt jobb.

   Den manliga läkaren tog sitt ultraljudshandtag och hade på kletet som Anna kom ihåg från förra gången alltid var så kallt. Läkaren log men sa inget när han trykte handtaget mot Annas mage. Anna spännde sig för kylan men insåg att den här gången hade de varit vänliga nog att värma upp kletet. Läkaren körde runt handtaget mot nedre delen av magen en lång stund och Anna började fundera på varför han inte körde runt med den där hon hade ont. Han började försköka säga något, men det föll av att han inte kunde prata svenska. Han försökte sig på att förklara vad han såg - på latin. "Underbart", tänkte Anna lite sarkastiskt, "här får man en kurs i latin också." Anna fick efter ett tag nog av bökandet i nedre delen av magen och sa vart det var hon hade ont. Läkaren tittade fundersamt på henne en stund så hon bestämde sig för att det nog var bäst att peka på det onda stället 20 cm längre upp. Läkaren sken upp och flyttade upp handtaget och tryckte ner det hårt, som för att se bättre.

   Nu började Anna fundera på om den här läkaren verkligen var en läkare, eller bara en patient som snott en läkarrock och bestämt sig för att springa in i närmsta rum för att leka doktor. Läkaren fortsatte hur som hellst att köra runt med handlaget hårt nedtryckt. Anna hade gärna velat säga "Ursäkta, men min lever är fortfarande väldigt skör och det gör fruktansvärt ont...." men bestämde sig för att det inte var någon idé, då de två inte pratade samma språk. Läkaren verkade väldigt nyfiken på musklerna i magen och tittade mycket på dem. Han åkte förbi levern en gång och då pekade han på skärmen och sa "lever" sen var det klart. Han sa även "tarmar rör sig, bra". "Jo" tänkte Anna. "Det är bra, men vad är det för fel på min lever med omnejd egentligen?". Sen blev läkaren frågvis. "Hur länge?" Frågade han Anna. "Ja, hur länge vad" tänkte Anna. Hon antog att han syftade på när hon blev sprakad av hästen, och inte när hon fick åka hem från sjukhuset. Hon svarade "en månad" och det verkade göra läkaren nöjd då han log och slutade prata.

   Efter ett långt tags muskelundersökande lade läkaren ifrån sig sitt ultraljudshandtag och rätade på sig. Han log och reste på sig. Sen sprang han helt sonika iväg igen och ropade något halvvägs genom dörröppningen. "Vad?" sa Anna, men det var försent. Läkaren var antagligen redan långt borda, för hon kunde inte längre höra hans fotsteg. Hon bestämde sig efter mycket tänkande att det nog var bäst att ligga och vänta på att läkaren eller annan sjukhuspersonal kom för att avsluta undersökningen eller fortsätta om det nu inte var klart. Så hon låg där och väntade och väntade. Sen väntade hon en stund till men tyckte att kletet på magen började bli lite väl kallt. "Jaha, kanske det är meningen att jag ska torka av allt klet och klä på mig innan de kommer tllbaka?" tänkte Anna. Hon började torka lite med en liten papperstrasa hon hade låg bredvid sig. Den räckte inte långt så hon tänkte att det nog ändå var meningen att vänta på att någon skulle komma och hjälpa henne. Hon väntade ännu en liten stund och tänkte att det dröjde väldigt länge innan det hände något.

   Anna beslöt sig för att det var bäst att försöka hitta något att torka sig med hur som hellst. Hon tänkte att det var bättre att hon fick klä av sig igen än att läkaren kom in och undarde varför hon fortfarande låg halvnaken på britsen. "Vad finns det som jag kan torka mig med i det här rummet?" tänkte Anna. Efter lite rotande bland läkarens prylar och sladdar hittade hon dock två pappersservetter som verkade frivilliga. Efter att ha torkat sig halvtorr med de futtiga papperslapparna började hon dra på sig linnet och tog därefter på sig skona. Tröjan tog hon också på sig och sen började hon fundera på vad det var meningen att hon skulle göra egentligen. Efter ännu mera väntande bestämde hon sig för att hon skulle ge det en minut till. Sen skulle hon gå ut till receptionen och fråga om hon var klart där. När halva tiden hade gått kom sköterskan in igen. "Skönt" tänkte Anna. "Äntligen en vettig människa". Sköterskan hoppade dock till när hon såg tjejen som satt på britsen. "Oj, är du fortfarande kvar? Jag trodde du hade gått." sa hon.

   Hon visade Anna ut i korridoren. Anna var i det här läget väldigt förvirrad och frågade om läkaren var klar. "Ja, visst" svarade sköterskan. "Du är klar och får åka hem". Det var då Anna lade ihop två och två och insåg att det var ett försök till "hejdå" som läkaren ropat när han hade sprungit ut genom dörren.

The End.

Så, alltså. Jag låg på en brits och fick torka mig med ett papper som inte räckte till och sen leta i läkarens lådor för att hitta något mer. Jag fick inga svar och ingen hjälp. Ska jag vara ärlig hade jag inte ens kunnat öppna den där specialsjutdörren med knappar och grejer själv. Hur skulle jag tagit mig ut? De läkare jag har varit hos förut har iaf sagt något avslutande som "det var allt för idag" eller liknande. På måndag är det jag som ringer och begär en telefontid med min läkare i Eskilstuna. Frågan är vad hon ska få ut av det den manliga läkaren tittade på. Det vi ville se var ju om jag hade koagulerat blod vid levern, inte se om musklerna såg bra ut. Ja, vad gör man? Nu sitter jag hur som hellst med en lever som gör ont. Ont som i ont ont. Jag som inte hade ont alls i morse. Nåväl, blir det värre får jag åka in till akuten och skylla på läkaren. Synd att han aldrig presenterade sig för jag vet ju inte vem det är jag ska skylla på då... Haha..

Nej, nu kommer snart Becka, P och Sofie på Idolkväll!

/Ao

Skrattanfall!

Kategori: Allmänt

Till alla er som inte sett detta på Facebook:

‎1.Gå till google maps
2. Klicka på "Vägbeskrivningar".
3. Skriv Japan som startplats.
4. Skriv Kina som slutplats.
5. Gå till, och läs, nummer 43 i vägbeskrivningen.

Det var bland det bästa någonsin!

/Ao

Tänk vad de kan!

Kategori: Allmänt

Läkare är helt otroliga. Det är en yrkesgrupp man förhoppningsvis ser upp till. Vad skulle vi göra utan dem? Men ibland kan det vara lite svårt för dem att läsa. Nåväl, efter mycket om och men är det en ultraljudstid fixad till mig imorgon istället för kanske om tre veckor(!). Då ska vi se vad som finns där inne, om de nu tänker besätta det. Eller om jag måste vänta på telefontiden med min läkare som jag kommer ha.... ...någon gång efter imorgon. Spännande!

Ikväll blir det till att åka ut till VRF och sitta på läktaren. Det blir mys. Jag ska nog försöka titta i frysen efter lite bullar att ta med. Tänkte även försöka släpa mig in i stallet och titta på nya ponnyn. Becka sa att han var himla söt, men jag tror inte att någon kan vara sötare än Sture.. Och Lizard och Agnes förstås, men det är ju inte samma stall.

Jag känner mig stressad. Som om jag måste göra klart dagen göromål så fort som möjligt för att hinna. Ja, hinna vad? Och vilka är dagens göromål? Förvirrande.

På måndag så kommer hovslagaren. Då blir det till att brodda och sätta snösula. Det är lika bra, även om jag inte får rida. Fasiken, med de snöklumpar de får under hovarna så kan man ju trampa snett för mindre. Och snö kommer komma från och till nu i alla fall. Och halt lär det bli.

Nej, inget spännande har hänt mig idag heller. Småfåglarna äter vidare ur fågelautomaten. Gott. Jag får nog fylla på den snart igen.

Hmm..

/Ao

Förnyelse

Kategori: Allmänt

Så... Bra eller dåligt?

Kanske inte riktigt klart, men klart för idag.

/Ao

Vad är det för något?

Kategori: Allmänt

Vad är det för känsla? Det är en känsla jag inte kan sätta fingret på. Det är den känslan som alltid kommer när det ligger en decimeter snö ute. Det är en känsla som kanske består av glädje, kanske av tro på framtiden, kanske är det en känsla av lättnad? Jag vet inte. Men jag älskar att känna såhär.

Jag längtar efter att få slänga på mig overallen och kasta mig ut i snön och göra snöänglar, snögubbar och ljuslycktor. Och så vore det så himla kul att se om Lizard varkligen greppade det där med tolkningen förra året. Om han fortfarande förstår vad som är meningen med det hela. Det är nog inga problem, så kul som han hade!

Lite veckoplanering har jag även:

Torsdag: Åka till VRF och titta på lektion
Fredag: Idolkväll men P, Becka och Sofie :)
Lördag: "Så mycket bättre" ;)

Underbar planering. Verkligen!

Jag väntar fortfarande på att få en tid från sjukhuset. Det börjar bli dags eftersom de lovade mig en tid den här veckan. Jag vill verkligen veta hur det står till i magen, svullen som den är. Men, det kommer en tid för allt. Och allt löser sig alltid, för det måste det göra. Och snart är livet tillbaka till det normala igen, på gott och ont. Men jag tar med mig mina tankar.

/Ao

Lite smått, kanske, ja, besviken....

Kategori: Allmänt

Jag är verkligen glad för att jag har Ralle. Men något jag verkligen längtar efter är att få gå och handla själv. Man ska inte vara otacksam, men jag blev så ledsen när jag packade upp påsen och inte hittade något av det jag varit sugen på hela dagen.

Vad jag bad om - vad han köpte:

Proviva Blåbär - Proviva Skogsbär (URK!!!)
Godmorgon Juice Mild - Tropisk Jucie (Sånt man får ont i magen av)
Krispiga äpplen - Snurkna äpplen

/Ao

Osmarta jag..

Kategori: Allmänt

Vi ser det snöar.. Jodå, snö är det som gäller. Mys, fast halt. Jag har även gjort en god gärning och hängt ut talgbollar och fyllt på fågelmaten i deras rör. Fy tusan, det kan inte vara skönt att vara en liten fågel nu. Eller rådjur för den delen, eller hare eller nått alls... Man får hjälpa dem så gott man kan.

Idag är det den 9/11. Det känns konsting att skriva. Är det säkert att det inte är den 9/10? Hmm.. Hur som hellst har jag klantat mig. Jag vaknade i natt och glömde liksom av mig och tyckte det gjorde ont i ryggen så jag ville vända på mig och ligga på sidan. Men det var ju så kallt runt där jag inte låg så jag ville liksom ligga på samma ställe. Smidig som jag är så hoppar jag runt i sängen och slänger mig ner på sidan - så jävla osmart........ Det var då det slog mig - jag kan ju inte ligga på sidan. Och mycket riktigt, levern sa ifrån och började göra ont. Jag fick snällt rulla över på rygg igen och försöka att inte bli nojjig. Hur som hellst så låg jag där och tänkte att min lever säkert börjat blöda igen, men hur som det var så somnade jag och vaknade inte förän Ralle gick upp. Puckad som jag är så glömmer jag av mig igen och sätter mig upp i all hast - så jävla osmart igen..... Smärtan var kvar. Men nu har jag legat stilla hela dagen och levern verkar nöjd och inte blodig. Jag tror att mitt undermedvetna börjar bli lite smått uttråkat. What to do?

Funderar på vad den här veckan ska bestå av egentligen... Ska jag göra ett försök med en bok jag har börjat på? Eller ska jag kanske ha film-maraton? Eller bara sova? Gud vilket slappt liv. Skönt? Nej, jag har redan gjort alld det där i en månad. Hitta på något!

En sak jag ska göra är att lusläsa IKEA-katalogen. Jag har bestämt mig för att det får vara nog nu. Jag vill ha nya möbler! Sen ska jag fundera över julklapp till becka... Det är ju sjukt svårt..... Vad vill du ha? Jag har kommit på en relativt bra present till P iaf. Iofs vet jag en till becka med, men den är bättre som födelsedagspresent... Tusan..........  Du kan få en snöboll :)

Nej, dags att titta i kylskåpet igen (för elfte gången den här timmen) och se om det helt plötsligt ligger någe nytt smaskigt där inne. Inte så troligt, men jag kanske missade något förra gången jag tittade? Det är galet va gottis-sugen man blir av att göra ingenting.

Saker jag vill hitta i kylskåpet:
¤ Apelsinjuice
¤ Pink Ladyäpplen
¤ Ananas
¤ Daim

Mm... det finns nog lite frysta ärtor i frysen förresten. Det får det bli! GYDIS!!

/Ao

Värdelöst inlägg..

Kategori: Allmänt

Egentligen har jag inget vettigt att skriva. Det är bara det att jag inte har så mycket för mig så jag måste hitta på något att göra. Att skriva ett blogginlägg är ju alltid kul, men det är fruktansvärt tråkigt att läsa dem när de inte handlar om något. Nåväl..

Jag hatar verkligen när någon försöker rimma och det blir dåligt. Ett dåligt rim alltså. Grejen med ett rim är att minst de två sista bokstäverna ska vara samma. Sill - Dill tex. Men något som liksom inte går ihop är Rosa (färgen) och trosa, även fast de stavas så. Det blir fel fel fel.... Jaja, skit samma egentligen.

Nej, bladderi bladderi bla... Imorgon blir det snöstorm ute. Tur för mig då att ute inte är något jag får vara, men det vore ju skönt om Ralle kunde se till att köra försiktigt......

Helgen var förresten en hit! Halloween var kanon, bästa någonsin! Och hoppningen vart ju bra den med efter att jag och Becka fick slänga ihop en bana i all hast. Det hade blivit ännu bättre om Paulina inte promt skulle ha sju hinder istället för sex. ;)

Näväl, dags att gå och vila mig ännu mer. Helgen var lite för mycket för min lever. Jag kanske borde ta det lugnare? Men det är så tråkigt. Förresten så har jag börjat fundera på allt man kan göra med Lizad´rd innan jag får rida, men när jag har blivit så bra att jag kan gå. Vi kan börja promenera, man skulle kunna longera och allt men det kommer vara så jäkla hårt ute. Det hade ju varit bättre om det här var under hans sommarvila...

/Ao

Smärta som smärta?

Kategori: Allmänt

Vilken smärta är värst? Ja, i denna fråga är det svårt. Idag är det levervärk kontra mensvärk som gäller. Det fick bli Ipren istället för Alvedon nu på morgonen. Jag vet inte om det är psykiskt eller om det verkligen är så att Ipren hjälper så mycket bättre vid mensvärk än Alvedon? Hur som helst föredrar jag Ipren ändå för det är såå mycket lättare att svälja. Den har liksom en glatt yta som inte Alvedonen har. Alvedonen går iofs att dela på mitten men då smakar de så förbannat äckligt och så måste man svälja två. Nej, slut på läkemedelsanalys. Dock vet jag vad som funkar förbannat bra mot mensvärk; smärtstillande rakt in i låret som jag fick på sjukhuset! Dock så fick jag nog lite för stor dos för jag slocknade och när jag vaknade visste jag inte vad som var upp eller ner och vart jag var. Men jag kände ingen smärta alls. Underbart!

Jag vet vad det har blivit för fel på mitt närminne också. Eftersom jag legat och tänkt på saker som redan hänt i mitt liv nu i flera veckor så tror jag att hjärnan har svårt att ställa om till nutid. Det låter inte helt ologiskt tycker jag. Min hjärna har nog blivit lite överarbetad trots allt.

För tillfället sitter jag och lyssnar på min nya CD-skiva. Jag kommer älska den! Och det är ett bra betyg efter att jag bara har lyssnat igenom den en gång. Jag har saknat musik. Idag är nog första dagen sen olyckan som jag verkligen lyssnat på musik. Hur har jag klarat mig? Hur har jag fått ur mig alla känslostormar om inte genom musiken? Ja, inte alls faktiskt. Jag har varit för dålig. Tur det. Men nu tar jag igen det dubbelt upp, musik älskade musik.

Imorgon blir det Halloween-kväll på VRF. Det är massa barn anmälda, det kommer att bli toppen. Det kommer bli den bästa Halloween någonsin! Min uppgift blir att skära upp grönsaker till tacosen, lagom ansträngande. Jag är glad att jag iaf kan sitta där på en stol. Sen på söndag är det halloween-hoppning också. Den kommer att bli bra den med. Det kan inte bli annat. Och jag ska sitta som åskådare. Underbart! Inte för att jag egentligen klarar av att göra mycket mer, men man får vara glad för det lilla.

Förresten, har ni märkt hur mycket mer positiv jag har blivit till mitt liv? Det kanske inte märks genom en blogg, men jag tror att det märkas skillnad. Jag känner en skillnad hur som helst. Jag känner mig stark. Som om jag kan ta mig an livets utmaningar igen. Som om det blir ett nytt kapitel här efter. Är det dags att bara släppa allt man inte vill ha kvar och gå vidare? Svaret är JA. Egentligen har jag gått vidare i allt förutom i tanken, men det finns så mycket mer att tänka på än vad som hänt tidigare. Varför leva i dåtid när man kan leva i nutid? Underbart motto! Tack!

Nu orkar jag inte mer för tillfället.

/Ao

Ultraljud

Kategori: Allmänt

Ja, rubriken är lite missvisande. Eller nej, egentligen inte. Om typ en vecka så får lilla jag tid för att göra ett ultraljud. Det är min lilla bebis Levern som behöver kollas upp igen. Jag var på återbesök idag och det går väl inte riktigt som det var tänkt med min lever. En bra sak är ju såklart att den inte blöder längre (peppar peppar) men det är fortfarande svullet runt den och det spänner. Läkaren har då en fin diagnos på det hela. Först sa hon allt med medicinskt språk och då måste jag sett lite förvirrad för sen sa hon:

"Det blod som levern har blödit kan bilda som en klump i magen, och så kan det finnas som stora blåmärken runt levern. Eftersom du inte har något extra fluff så känner du det väldigt mycket eftersom det inte finns så mycket att spänna ut."

Jag bara älskar min läkare! Fluff liksom... Men, ja. Det blir till att vila ännu mera. Jag börjar bli väldigt rastlös, men hellre ligger jag still än åker in på operation när jag ansträngt mig för mycket.

Förresten, det är nog inte förän idag som jag har greppat allt det här. (Därför får ni gott stå ut med att läsa lite mer om det.) Ralle hade pratat med en kund på hans jobb som har varit typ jätteduktig hjärnkirurg och läkare och allt möjligt innan han pensionerades. Hur som hellst. När Ralle sa vad som hade hänt och vad jag hade fått för skador var hans svar: "Överlevde hon?" Kanske är det först nu jag inser vilken tur jag har haft och hur mycket jag har att tacka min skyddsängel för.

Nu är det dags för sängen igen.

/Ao

En underbart fantastisk dag!

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som älskar dagens väder? Höstrusk är vad det kallas. Jag vill bara slänga på mig regnkläder, sadla hästen och ge mig ut på långtur. Höstens långtur. Den är liksom en tradition. Men icke detta år. I år blir det ingen höstruskridning. Nåväl.

Så, nu sitter jag här idag igen. Skönt. Fast det är så jobbigt att andas när man sitter upp. Typiskt. Men jag är lite glad i alla fall. Idag ska VIRUS-styrelsen ge sig ut och lägga 11.000 lappar i lika många brevlådor. Alltså, i spöregn och storm. Mysigt. Men jag slipper bli blöt denna gång. Dock skulle vi kunnat tagit TSK och kört postbil, men jag tror inte att det blir så fint om jag börjar med att köra bil...

Och imorgon fyller Ralle år. Det blir inte mycket till födelsedagspresent han får. Den får komma senare helt enkelt. Så, vad har han då önskat sig kan man ju undra. Jodå, här ska ni få se:

+ Gjutjärnstekpanna
+ Rostfritt decilitermåttsats
+ ....

Ja, sen kommer jag inte ihåg mer. Men det var ju bara tråkiga prylar. Och mina handleder kommer pajja ännu mer om han få en trettielvamiljoner ton tung stekpanna... Nej, det blir någe annat. Hmm.. Sådär efter nyår.

Men en fin sak med att inte kunna röra sig/köra bil är ju att jag kommer ligga en hel lön plus på kontot. En hel lön som sen kan spenderas på Ullared nästa gång vi gör ett försök med att åka dit. Nja, inte en hel, men jag behöver ju inte snåla lika mycket för att få det att gå runt ändå. På tal om Ullared och försök på att åka dit.. Jag undrar vems tur det blir att olyckligt behöva ställa in nästa gång? Inte jag igen alltså, det orkar jag inte. Hmm...

Nej, nu blir det till att lägga sig i sängen och äta lite frukost. Måste ladda upp till ikväll/eftermiddag när Becka och P kommer. Det brukar bli livat, precis vad jag behöver!! Äntligen.

(Jag tror att jag har fått problem med närminnet också.. Sitter det i magen tro?)

/Ao

Lite smått om 9/10

Kategori: Allmänt

Detta blir ett kort inlägg. Jag har nämligen problem med att sitta upp. Det gör ont som in i *******! Men jag sitter upp gott folk! Och jag lever. Och för det så har jag att tacka min skyddsängel. För visst borde jag ha en skyddsängel? Jag har haft tur i oturen så många gånger nu och ändå har jag inte ens brutit ett ben i kroppen. (peppar peppar..) Okej, krossad lever kanske är värre än att bryta revben eller nyckelben men jag känner mig lyckligt lottad ändå. Och nu är det jättemånga som inte fattar ett piss om vad jag skriver för ryktet sprids inte så fort alla gånger (skönt). Innom en snar framtid kommer jag säkert skriva av mig angående mina olyckor, men det orkar jag banne mig inte med nu. Det räcker nog med att säga att jag lever, är sjukskriven ett tag till och ligger i sängen. Ja, plus att det är ridförbud fram till nyår.... Typiskt.

Men ni vet: Två steg fram ett steg bak. Men efter nyår ska jag och Lizard tillbaka till där vi var. För vi vet att vi kan! Positiv inställning ska det vara!

/Ao