Clap along if you know what happiness is to you

En uppdatering senare

Kategori: Allmänt

Idag är en jobbig dag. Jag är sjuk. Typ. Igår jobbade jag på tävlingarna hela dagen. Frös ihjäl fram till de sista timmarna när det äntligen blev sol. Men blåste, det gjorde det hela tiden. Och någe lypsyl det hade jag inte = ont. Men inte kunde jag ana att jag skulle bränna mig såhär mycket i fejjan.. Jag kan inte sova på sidan, ansiktet kan inte nudda kudden. Min "ärr-kind" är typ svullen. Och jag är tokröd. Aj! En liten irriterande feber på det och ont i halsen. Tipp topp.... Jag undrar om känsligheten för solen blir värre för varje år? Och om det här var en mulen dag i vårSverige hur blir då en hel vecka i somriga Turkiet. Nåja, det var fina hotellrum, där kommer jag bo. Idag är en väldigt planerad dag. Fast ändå inte ett dugg. Lizard och jag ska rida igenom dressyrprogrammet. Slutgiltiga testet. Är jag nöjd med oss efter idag så ska vi tävla på söndag. Känns som om risken är rätt liten. Det känns lite skönt på någe vis. Sen ska här veckohandlas. Fy fan va mycket billigare det blir. Och man behöver bara fundera ut mat en gång i veckan. Sen vet man vad det finns till liksom. Underbart! Jag har en tänkt budget på 650 kr i veckan. Då ska där ingå all mat (14portioner), mellanmål, frukt, frukost och sånt. Förra veckan överskred jag min budget med 10 kr. Nu i veckan (eller hur man nu säger) låg jag långt under budget. Kan tippa på typ 550 kr. Nice! Det är som en tävling med mig själv. Nåja, hur intressant var det att läsa om? Så är det valborg idag säger de.. Vad det betyder för.min del har jag inte längre en aning om. Men det lär visa sig. Och imorgon jobbar jag 15-21:15. Det blir fint ob på det. Målet är att lägga undan minst 1000 kr varje månad fram till sommaren. Eller ja, det måste jag lyckas med för Turkiet är ju bokat och väntar på att bli betalt. Jag måste handla kläder till dess. Tunna kläder, mot solen. Ujuj... Det kommer bli fint det där! Nä, upp och hoppa kanske? Börja elda fram lite varmvatten och sen ut till stallet och rida. Så jäkla skönt det är att intr behöva mocka nu när hästarna sover ute på natten! /Ao

Soligt!

Kategori: Allmänt

Sommaren närmar sig. Känner ni? Planer smids, som till alla somrar. Hälften av dem blir aldrig av, nya kommer till. Så är det - så ska det vara! Men vet ni, i sommar ska bli en sjujäkla bra sommar! Även om den inte innehåller allt man vill ha så ska den bli fin!

/Ao

S för saknad

Kategori: Allmänt

Det har varit svårt. Jag kan förstå att det har varit onöjligt att hänga med i svängarna på min blogg det senaste havåret. Allt har sin förklaring.

Idag fick jag en överraskning. Jag såg den ända från grinden och jag höll på att tappa mina blommor jag hade med mig. Jag fick någon känsla. En väldigt mixad känsla. Den djupaste sorg, men samtidigt ren glädje.

Och det vill jag dela med mig av:



Vartefter tiden går
bleknar aldrig dina spår.
Som en vind viskar i mitt öra
de ord jag aldrig mer får höra.
Livets melodi är en svårlöst gåta
Ödets väg får man inte begråta.
Jag saknar dig, jag älskar dig.
Väntar du där på mig?
Där livet möter en evighet.


Efter lite överläggande med mig själv så kände jag att det var dags att berätta. Några har vetat, några har gissat. Andra har undrat eller bara tyckt jag varit knäpp.

Med allt det här sagt så önskar jag alla där ute en solig och fin dag! Det tänker jag ha.

/Ao

Hej!

Kategori: Allmänt

Ja, jag vet. Mina inlägg suger. Suck på det då. Hur som helst. Mina unika besökare har senaste tiden ökat massor. What's happening? Spännande att det ens finns så många människor som hittat hit. Lämna gärna en kommentar om du törs. Sjukt nyfiken är jag på alla. Idag har jag inte gjort mycket mer än jobbat och varit med tottisarna. Imorgon blir det samma sak. Ganska skönt ändå. Sen är det ny vecka. Har lite svårt att hitta saker att se fram emot. Känner inget sug. Och om jag väl ser fram emot något för mycket blir jag bara rädd för att bli besviken. Nåja. Ny dag imorgon var det ja. Natti! /Ao

Reserverat

Kategori: Allmänt

Idag har varit en väldigt grå dag. Jag syftar då i första hand inte på hur vädret ser ut utanför fönstret även om det stämmer bra överrens med det grå. I morse kunda jag inte hitta motivation nog att gå upp ur sängen. Det slutade med att jag fick kravla mig upp för jag var så dundrans kissnödig. Sen satte jag på autopiloten och drog upp till stallet och mockade och gjorde klart för kvällen. Någon tur med Lizard var inte ens att tänka på. Dels så tycker ingen av oss att det är speciellt kul med detta väder, och när sinnet är grått så finns det ingen mening med någon träning. Det skulle bara slutat med gräl och tårar. Onödigt.

Resterande delen av dagen har spenderats i soffan. Halvslumrandes framför nån usel film. Vilken underbar fredag. Nu har jag stängt av TV:n och all musik. Det är tyst i huset. Man hör bara vinden när den friskar i och de vanliga ljuden som finns i ett hus. Jag tycker inte om när det är tyst. Det känns alltid så tråkigt. Eller, jag brukar inte tycka om när det är tyst. Nu kan det lika gärna få vara tyst. Det är ingen mening med att låtsas. Tystnaden är tom på något vis. Kanske på samma sätt som jag är tom. Kanske, om man letar riktigt noga, kan man hitta något kort av något i allt det tomma? Precis som ljuden som finns när allting är tyst. Suset.

Kanske ska jag ändå försöka anstränga mig lite till? Nån timme till? Försöka hitta positiv energi. Men vart? Ändå ska jag hålla mig borta från alla tidigare olater man kan haft när man inte mått okej. Det finns ingen mening med att göra mer ont. Mer illa. Livet är, och kommer alltid vara, tillräckligt opålitligt ändå.


För att inlägget idag inte ska vara helt totaldeppigt kommer det här några gamla bilder ja hitta i datorn:



/Ao

I tankarna rullas mattan ut.

Kategori: Allmänt

Jag vet inte hur hjärnan fungerar. Hur kan den bestämma hur man ska känna, tänka eller handla när man egentligen inte själv vill det? När man vet att det rätta - det logiska, är något helt annat. Jag vill inte känna som jag känner. Jag vet att det inte är rätt för mig att känna som jag gör, men jag gör det. Och jag kan inte ändra på det hur mycket jag än vill. Jag kan inte bestämma att känna annorlunda. Det går inte att låtsas tillräckligt mycket för att övertala mig själv att känna så. Man funderar ju på om känslorna kan vara dubbla. Och om jag försöker reda ut det hela för mig själv så kan jag inte sätta fingret på vad det är som får mig att känna som jag gör. Det är liksom helt obefogat, tror jag. Hur känner jag då? Det känns...... ...ensamt, bortstött, ilska. Spinn vidare på det.

Jag tror att vi alla vill ha någon eller något att hämta styrka från. Eller kanske något som inte har med vårt vanliga liv att göra. Något som är bara ens eget. Kanske har jag gjort fel i valet av "eget". Men när alternativen är få så får man försöka ändå. Kan se det som en reservplan på något vis. Ska man alltid behöva sitta på en reservplan när allt sviker? Eller kan man bara kasta sig ut i livet med huvudet först och hoppas på att landa mjukt? Vad gör man när reservplanen plötsligt försvinner?

Och varför är jag så trött så det känns som att armarna och benen ska ramla av? Som att man håller på att vittra bort. Som att man inte är säker på att benen bär en bort till nästa stol. När man inte längre kan lita på sig själv. Jag är så trött på att leta efter mig själv att jag snart väljer att bli den här nya jag och låter den gamla, bättre, jag försvinna.

Sommarbílder på gården:



Som jag längtar efter sommaren!

/Ao

Faller alla - falleralla..

Kategori: Allmänt

Trött. Konstig dag. Jobbat sammanlagt 9 timmar idag. Tre på morgonen och sex på kvällen. Där emellan hann jag ta en brunch på stan med lite folk från jobbet. Han även hem och mocka stallet och göra klart allt inför ralles deklaration och bokslut. Han har en tendens att skjuta upp det in i det sista och då blir jag ju tokstressad... Så, nu har jag gjort med den så att bollen rullar. Imorgon vankas sovmorgon. Ska hinna mocka, rida, städa och laga mat innan det är fikadags. Sov sött? /Ao

Jävla whiteboard!

Kategori: Allmänt

Lång dag idag. Möte, fix och jobb. Fick förklarat och ritat förmig att mitt liv ser ut som en sned sån där nöt. Anyway... Jag köpte mig en sned banantårta till tröst. Sen mådde jag illa. Det var det värt. Grejer! Sen har vi bytt till rosa papperspåsar på jobbet. Det känns vårigt. Jag ler varje gång jag ser dem. Och nya trissfärgen matchar för dem som vill veta. Nåja. Väldigt ointressant. Imorgon blir det möte + jobb 07.00-10.00 + 15.00-21.15. Den är det två "lediga " dagar innan jobbhelgen. Så, ska jag orka måste jag sova. /Ao

En gnutta närmare men ändå inte i närheten.

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemkommen från dagens bravader. Tuna Park, käka på Max, fika vid ån i Eskilstuna, glass hos p och sen typ 5,5h badtunna. Jag är mör! Handlat lite fint. Mest "bra att ha saker" till huset. Och ett linne. Det bara ville följa med mig. Bästa var ju ändå att vi köpte varsina fina solbrillor. Har ni tur får ni bild på dem nån gång. Nu är ögonlocken tunga. Ville bara säga att jag satt fingret på det som legat och stört undermedvetet. Det är för jävla nice. Hoppas det räcker. Puss! /Ao

Tandläkarskräck

Kategori: Allmänt

Så, vi överlevde gårdagen. Fredagen den 13e. Jag vann till och med 25 kr på en trisslott. Det är ju för underbart! Igår kom lönen in på kontot. Lite mer än väntat. Sjukt välkommet efter som dagen idag består av lite shopping. Fast inte så mycket heller för de ringde från Mälarsjukhuset igår. Eller ja, tandläkarna där. Och på måndag är det dags att göra specialröntgen och undersökning på mina visdomständer. Kalaset skulle kosta 1600 kr. Det var ungefär så mycket mer jag fick i lön denna månad än vad jag väntat. Hm. Nåja. Fast om man tänker på att en undersökning kostar 1600:-, vad kostar inte då operationen? Suck. Måste nog spara ihop lite till den. Men jag sparar ju redan till Turkiet-resan jag vill på så jag vet inte. Aja. Det blir som det blir. Idag drar vi i alla fall till Tuna Park och diverse sånt. Sen avslutar vi dagen i P's badtunna. Men först av allt ska Tsk få lite mer luft i ena däcket. Är det bara jag tro dom har vinterdäcken på än? Vill ju inte köra sönder sommarfälgarna när grusvägen är då tokdålig. Och jag tycker de varnar för snö hela tiden. Nåja, det visar sig. Hepp, dags att ta tag i dagen. /Ao

Fyrtiotvå

Kategori: Allmänt

Ett litet tag sen sist. Kan berätta lite om dagen idag så att det kommer upp något nytt för er som kollar. Klockan ringde alldeles för tidigt efter en orolig natt. Försöka fixa bort de värsta påsarna under ögonen innan jag kastade mig in i bilen 05:15 för att åka på jobbmöte med start 06:00. Borde ju förbjudas!! Fotografering runt 07:30 och den ut och jobba till 09:00. Hm! Hur som helst. Jag lyckades gå upp becka ur sängen och lockade p med glass så hade vi lite mys nån timme sådär. Sen hem för att käka lite innan det var dags att åka 3,5 mil till jobbet IGEN för att jobba 15:00-21:15. Suck! Samma sak blir det nästa tisdag och onsdag av lite alla möjliga anledningar.. Nåja. 9 timmar jobbade idag. Det är ju kanon. Nu är ögonen helt förstört trötta men hjärnan vill inte koppla av... Och imorgon blir en hektisk dag. Jag får se fram emot lördag och utflykt helt enkelt. Leva på det. Godnatt alla små troll där ute! /Ao

Under ytan

Kategori: Allmänt




She holds out her hand
In warning or welcome
Haven't told anyone yet
She takes mine and says
If you can't do it right
Try again,
Yeah I've been repeating mistakes
Just to see what breaks
In someone else, or myself

I want what she's got
I can see her heart
And not the rules we live by
I want what she's got
I feel her hands will catch
Whatever may come

Yeah look at that girl
She ain't got no plans
Yeah look at that girl
She's my locomotive
She knows the answer
The answer is love if you can

/Ao

En av de dagar.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit nära toppen. Jag har även varit medel. Jag har varit på botten och förhoppningsvis vänt. Fågel, fisk eller mitt emellan? Idag har jag tro det eller ej fått finfina tulpaner och även ett litet påskägg. Nu tror jag att det är bäst att jag försöker sova innan jag får tyck på hela världen. Känner mig förbannad ikväll. Kanske har jag inte skäl nog till det, fattar inte ens riktigt va jag är arg på. Jäkla skrutt. Nu ska jag sova så Jävla gott! Imorgon ska jag vakna glad. Suck, det låter sådär. Åh, förresten. Jag har blivit som besatt av päronmer, nu har jag sagt det. Puss, godnatt! /Ao

Öhh..

Kategori: Allmänt

Jag hade massa viktigt att skriva om. Men när jag väl loggat in och fått upp allt så känns ingenting så väldigt viktigt längre. /Ao

Fokus på detaljer

Kategori: Allmänt

Denna dag har spenderats på bästa sätt. TSKhäng i stan, lunch på sultans, lite mer TSKhäng och sen bio. Har ni en aning om hur mycket spännande som händer runt om i Katrineholm? Bilar som ska få starthjälp, vägar som ska städas och lastbilar som ska svänga runt. Tänk va folk missar. Idag har jag levt i nuet. Vi kikade på "the hunger game" på bio. Bra film, men inte fan ska den va från 11 år inte. Rena slakten i den! Nåja. Jag skrek även en gång, även fast jag egentligen var beredd. Suck va pinsamt, men sånt är livet. Jag har haft så roligt idag, så jag har glömt bort att känna mig nere. Fruktansvärt att säga så kanske, men nu kommer allt med full kraft. Det är alltid såhär lagom till natten. Jag känner mig så totalt ensam och meningslös. Det är någon känsla som inte vill gå iväg hur mycket jag än intalar mig att jag inte är ensam. Men det finns ett ställe som slår alla andra när man vill ha lugn. Kyrkogården på natten. Svängde in där nu på vägen hem. Det finns ett alldeles speciellt lugn och en speciell närvaro där. Men på vägen till bilen igen mötte jag Bambi och hans vän och vi blev lika rädda allihopa! Nu är det sovdags. Fyra dagars stressjobb väntar. Påskhelg på ingång. Folk är idioter. /Ao

Humla bumla

Kategori: Allmänt

Igår såg jag en liten bumla flög runt. Jag blev så glad av den. Sen tänkte jag- tänk om han kommer frysa. Men de ser så lurviga ut så jag hoppas den kunde hitta någon bra plats att sova på när det blev kallt. Annars så är jag ruggigt trött idag. Förmiddagen spenderades med massa helt värdelöst. Sen åkte jag hem och gick en sväng med Luddis. Vi tränade lite på att gå fot. Det funkar fint, på vår nivå. Sen har kag spenderat resten av dagen i soffan framför tvn. Otroligt nog mer värdefullt än förmiddagens händelser. Nu funderar jag på om jag ska kolla på nått om lastbilar som kör på is eller om jag ska försöka ta mig an ralles körjournal. Men jag minns från förra året att det inte var allt för roligt. Men seriöst verkar inte programmet så roligt heller... Nåja. /Ao

Frusen fjäril.

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag upp med utomjordisk huvudvärk. Suck.. Det var en konstig dag igår. Jag funderar på om min hjärna blev lite överhettad av att leta efter 6 år gammal information i huvet hela dagen. Kanske har jag träningsvärk i hjärnan liksom? Eller, ja, det går ju inte.. Hjärnan har väl ingen känsel? Men alla fattar nog vad jag menar. Idag ska jag försöka få lite struktur på saker och ting. Det ska städas och tvättas. Prio 1. Sen måste jag sysselsätta Lizard lite så att han sköter sig imorgon. Det kan bli spännande. Det blir tacos till krubb idag istället för igår. Det visade sig visst när jag kom hem igår att varken jag eller Ralle var på humör för tacomys. Nåja, ni har jag babblat lagom mycket. Låt oss komma till det viktiga; PAULINA FYLLER 19 ÅR IDAG!! Grattis P!! :-D