Clap along if you know what happiness is to you

Morgonflumm

Kategori: Allmänt

Lördag idag då. Lördag morgon och jag kan inte sova. Bara ligger och tittar rakt upp i taken och funderar. Vad funderar jag på då? Ja, typ ingenting. Vad känner jag då? Ja, idag känner jag mig lite ledsen. Varför? Det är det ingen som vet. Det är ju bara en helt vanlig lördag. Ingenting är annorlunda från igår, men ändå känner jag att längst in i bröstet är jag ledsen. Då är det ju dumt av mig att ens känns vidare men det lyckas jag med big time iaf. Borde tänka på något annat.
 
Igår fick jag en tydlig känsla av att jag inte är 16 längre. Jag är inte ens 21. Jag fyller tant i år. Halvvägs till femtio. Ja, ni vet ju vilken åldersnojja jag har haft i typ tio år redan. Min trettioårs-kris har jag ju haft redan för fem år sen. Vad gör man åt saken? Ingen som vet det heller.
 
Ingen som vet någonting.
 
Nu ska jag rulla ett halvt varv åt höger och hålla om mitt hjärta.
 
Med Lycka
 
/Ao
Allt går
bara du bestämmer dig för det

And you know I'm evil now

Kategori: Allmänt

Idag är jag tokigt sjuk. Feber och huvudvärk. Släpade mig upp inför sista dagen på praktiken i morse. Väl där skickade de hem mig igen. Sista dagen hann liksom inte ens börja innan den var slut. Nu har jag legat nerbäddad hela dagen i sängen och börjar känna mig som människa igen efter lite alvedon-kur. Ska slumra ett par timmar till innan jag ska ta mig en lång skön dusch.
 
Imorgon hoppas jag på att jag mår bättre, och att det här bara var nån stressrelaterad feber så jag kan åka iväg på lite bus imorgon då. Det är bus planerat hela helgen så det är bara att kämpa på. Inför måndag. Inför fem veckor på onkologen. Fem veckors jobb med cancerbehandlig. Ingen jag har pratat med har haft så mycket cancer på sina praktiker som jag. Cancern liksom förföljer mig. Visst, buhu för mig. Skulle inte tro det. För varje dag jag vaknar frisk så tackar jag min ängel. Jag kan bara tacka för det här underbara liv, med dess prövningar, som jag får uppleva och leva.
 
Trots allt är jag lycklig. Lyckligare tjej än mig kan ni aldrig hitta. Jag vet vad som är värdefullt i livet. Jag har lärt mig släppa det som inte betyder något, vet vad jag ska lägga min energi på. Visst har jag varit ledsen, herre gud va jag har varit ledsen. Blivit sårad och kantstött, men det handlar om att lära sig att hantera det. Att aldrig vika från tanken om att önska alla man inte kommer överrens med ett lyckligt liv. Okej, nu ska jag försöka förklara vad jag menar. Såhär d;. Om någon gjort dig illa/sårat dig/är dum i huvudet så har du två val. Du kan föralltid hata den här personen och tala illa om den, med den. Annars kan du önska den personen ett lyckligt liv. Vad blir skillnaden? Jo om du lägger ner all energi du har på att hata får du bara massa negativ energi i kroppen. Negativitet snor all din energi till ingenting. Tanken med att önska någon ett lyckligt liv grundar sig i min tanke om att man inte gör någon illa medvetet om man är lycklig. Alltså, personen som gjort dig illa/sårat dig/är dum i huvudet är med största sannorlikhet fylld med negativ energi. Du ska såklart inte lägga din energi på att få den andra personen lycklig, men bara genom att önska personen ett lyckligt liv bryter du den nedåtgående spiralen. Stöter ifrån dig den negativa energin utan att besvara den. Om den andra personen blir lycklig kanske den inte sårar andra igen.
 
Jag brukar tänka på två meningar när någon beter sig riktigt pissigt: Hen får gärna finnas till. Hen är säkert en jättetrevlig människa. Sen brukar jag fundera en stund över vad som gör den personen så olycklig, så osäker att den behöver göra andra illa.
 
Men hörrni, innan ni säger något. Självfallet har även jag sårat. Det är mänskligt. Jag önskar bara att alla kunde vara lite gladare och skratta och ha kul tillsammans istället. Strunta i att vara sur över något som inte betyder något egentligen. Jag är trött på tårar i mitt liv. Har gråtit tillräckligt mycket för resten av livet. Har tillräckligt mycket att gråta över redan för en hel livstid. Nu vill jag kunna gå runt och le. Le för att jag kan. Skratta för att jag får leva. Leva = skratta. Utmana dig själv!
 
Livet blir inte bättre än det du själv gör det till. Ingen annan kan leva ditt liv, och du kan inte leva ditt liv genom andra. Man kan inte skylla ett misslyckande på andra, även om man ibland gärna vill. Stå för dina val och gör det bästa av det du har!
 
Idag ler jag även fast jag saknar min mamma något otroligt. Saknar att veta att jag alltid hade henne där vilken tid på dygnet det än var. Visste att hon älskade mig oavsett vad. Saknar även mormor något otroligt idag. Tänker på när jag sov över hos henne. På bäddsoffan, klockan i vardagsrummet, makaroner, alla skor i garderoben, badbollar, rosa skosnören... Det är så otroligt mycket jag är rädd för att glömma.
 
 
Om vi istället ska prata om något helt annat så kan jag ju berätta att jag fick åka in till akuten här i lördags kväll igen. Kliande utslag över bröstet, ner på magen, upp på armarna, ner över ryggen och upp mot halsen. Samma som för precis ett år sen. Det är ju något konstigt med mig. Spenderade hur som helst dryga fyra timmar på akuten. Som tur var så fick jag sällskap på den otroligt obekväma britsen mitt i natten när alla andra var ute på krogen.
 
 
Men hörrni. Nu ska jag slumra en stund innan livet drar igång igen.
 
Med Lycka
 
/Ao
Walking
Out in the garden at night
Clothing falls from you
Just as soft as lantern light

Watching
From a tower on high
Looking over the town
Eyes up, mouth open wide
 

Stadig följeslagare

Kategori: Allmänt

Alltså nu börjar jag bli trött på min nacke. Nu har jag haft min nackspärr i snart tio månader. Ibland så sköljer bara en så stor trötthet över mig att jag skulle vilja gråta. Men nä det ska jag ine göra. Istället ska jag ta och rycka upp mig och tänka på att imorgon gör jag sista dagen på praktiken på Odensbackens Vårdcentral. Woop woop! Ett steg närmre klar. På måndag börjar långa fem-veckorspraktiken på USÖ och det är väl bara att kötta igenom den med. På nått vis så kommer man alltid igenom det som man tycker känns lite tungt. Samma sak är det med detta. Jag ser väl inte fram emot praktiken men jag ser fram emot när den är klar. Jag ser ljuset liksom. Men det är ju alltid jobbigt första dagarna på ett nytt ställe, även om jag inte är direkt blyg. Det är ju så många människor man måste känna av på en gång och så mycket press på att prestera som ligger till grunt för min oro. Men jag tänkte ta tag i den oron på måndag morgon. Innan dess är det ingen idé att känna någon. Vad ska jag göra liksom. Nä, precis.
 
På tal om ingenting så har jag haft en riktigt dålig hårdag idag. Jag gick och la mig direkt efetr duschen igår och imorse var håret helt galet. Och även fast jag haft det i hästsvans idag så har det sett helt galet ut. Tycker jag iaf. Nåja.
 
Här kommer en bild från nån annan gång:
 
Med Lycka
 
/Ao
Carry on

It's always darkest before the dawn

Kategori: Allmänt

Nu är det nog inte något alls som skulle kunna få mig på dåligt humör. Jag känner mig bortskänd och uppvaktad såhär efter alla hjärtans dag. Ja överhuvudtaget egentligen. Kan väl (lite snabbt) berätta att Mattias slutade tidigt igår och kom hem med rosor. Underbart fina. Sen packade vi väskan för att åka på utflykt. Bikini och nått fint var vad jag fick veta att jag skulle ha med mig. Och ni vet ju hur nyfiken jag är liksom. ÅÅÅ. Hur som hellst så sa han åt mig att styra åt det håll jag trodde vi skulle och i rondellen tog vi tillslut vänser mot K-holm. Då ställer han in GPS:en och jag lyckas se att vi ska köra i ungefär en timme. Aha, hur långt hinner man på en timme tänker jag. Norrköping, Nyköping, Stjärnhov? Det skutade med att vi svängde mot Norrköping och vidare sen in mot Krokek. AAHHAA. Kolmården och vildmarkshotellet ofc! Fy fan så härligt vi haft det. Började med att möblera om hotellrummet till dubbelsäng. Spa stod sedan på schemat. Så vi bubblade, plaskade, simmade, lekte och drack gott. Och åt lite chips. Och framför allt så myste vi så man inte trodde man skulle klara av att gå där ifrån. Pratade om allt och inget, precis som det ska vara. Som det alltid varit. Tillslut så hade vi badat och bubblat så vi nästan var snurkna och då drog vi upp på rummet och duscha varmt och fixade oss för att käka finmiddag. Blev lite förrätt och sen oxfilé. Mums! Med lite gott vin till också. Lugn och ro. Sen var klockan kväll och vi kröp ner i sängen och slumrade. Och hörrni. På morgonen så käkade vi massor med god frukost innan vi drog in i parken och kollade in alla djuren. Det var liv och rörelse på alla djur typ. Men det blåste fan isbitar idag. Men det var det värt. Alla gånger. Tillslut styrde vi hemmåt och käkade på Rhodos. ÅÅH! Jag har blivit bortskämd som en liten prinsessa! Kolla in här får ni se (osorterat som vanligt):
 
Ah. Idag så skulle vi iaf köra hem racerbilen till pappa så Jonas kan kika på vad som behöver göras innan besiktning. Tror ni inte att de fula människorna på Ålandsgatan har slangat ur bilen eller? Jodå. Så det blev till att åka och hämta en dunk soppa för att komma hela vägen hem. Nu står den iaf där den ska.
 
Åh! Jag har ju inte berättat för er! Min älskade TSK lever och frodas som aldrig förrr! Min älskade bil är lycklig och brummar som den ska! Det är väl fortfarande lite osäkert vad som egentligen var problemet men de gjorde en ny grundinställning på den och den är så lycklig så. WOHOO!
Jag älskar verkligen min bil!
 
Nu ska jag ta tag i lite plugg tänkte jag. Eller ja, det har jag tänkt på i typ en och en halv timme men jag fastnade framför filmerna från förra året i Turkiet. Vilken jävla resa. Fy faan. På tal om resa. Detta års resa är redan bokad och klar. Helt jäkla underbart! Woohoo!
 
Nä men på riktigt nu. Jag har massor att göra. Måste ta tag lite i allt innan Mattias kommer in fråg garaget. Men först av allt ska jag kolla upp vad det är för kliande utslag jag fått på bröstkorgen. Turkietkänsla var det ja hörrni.
 
Puss på er!
 
Med Lycka
 
/Ao
Tonight I'm gonna cut it out and then restart 

Fet get

Kategori: Allmänt

Tisdag idag. Avverkat två dagar på praktiken. I morse var sängen så underbart skön och det var fruktansvärt tungt att gå upp. Har ni någonsin tänkt på hur skönt det är att ligga kvar i sängen när andra hälften går upp och väcker huset och åker till jobbet tidigare än en själv? Underbart! Men det var ju ta mig tusan lättare att komma upp i måndags när jag typ bara sovit två timmar än i morse när jag fått ihop en hel hög ostörda timmar. Men tänk va lyxigt det är att kunna kravla sig ur sängen en halvtimme innan man börjar. Det ska jag verkligen njuta av de här två veckorna. Eller ja, jag har ju bara en och en halv vecka kvar. Man iaf.
 
Idag fick jag en kortdag och men nu kör vi två heldagar innan det är fredag och lite ledigt. Långhelg på ingång. På fredag är det alla hjärtans dag har jag hört. Folk säger att det bara är för dem i en relation, ett alla singlar känner sig lite utanför. Det är ju så dumt egentligen. Visst, jag kan säga att förra året, när jag var relativt nyseparerad, då kändes det konstigt att inte tända ljus, käka lite finare middag och få tre rosor som alla andra år. Men Jag överlevde. Det är ju ALLA hjärtans dag, så även singlarnas. Hörrni. Vi kan väl bara tycka lite extra om varandra den dagen allihopa? Perfekt!
 
Så, vad händer till helgen då? (Ja jag tänker så långt fram eftersom det bara är två dagar kvar av denna vecka). Ja, det får vi se. Det blir en spontan helg som vanligt.
 
Och i veckan då? Ja, imorgon är det step-up med styrka som gäller och på torsdag är det lite skivstång på gång. Ska klicka hem ett har handledsskydd/stöd så jag kan träna vidare. Känns så pissigt att inte kunna ta i maximalt för att handlederna pajjar. Det har blivit sjukt mycket styrketräning nu på sistonde känner jag. Men tyngre vikter än innan. Det känns. Och det syns. Det ser bra ut minsann. Och jag är fantastiskt nöjd med hur jag ser ut (jag har väl iofs aldrig varit direkt missnöjd så det stört). Lagom fin c-kupa, lagom markerad midja, fast rumpa och fina lår. Tja, egentligen spelar det väl mindre roll, men det är ju skönt att man kan vara nöjd med sig själv i detta prestationsland där alla ska vara så överdrivet perfekta. Vad är hemligheten? Ja, det kan jag berätta för er. Det är så enkelt som att sluta jämföra sig med alla andra, acceptera hur man ser ut. Hitta de delar som man gillar med sig själv. Jag tycker om mina ögon, mina tuttar och min rumpa. De lever jag på liksom. Sen om nån annan gillar de det skiter väl egentligen jag i, men kan jag glädja någon annan så är väl jag glad. Så är det ju med allt. Alla är ju trots allt fina på sitt eget sätt. När jag kollar mig i spegeln när jag klär på mig drar jag på mig ett leende, tänker att "det blir inte bättre än såhär" och tar mentalt på mig den lila hatten. Man måste göra det lite lättare att leva.
 
Ah, nu kladdade jag ut mina tankar lite långt kanske. Tänker inte ens läsa igenom det. Var ju inte tänkt att bli någe långt inlägg egentligen. Skulle ju ordna till alla papper som jag har att fixa med. Ska ställa av racerbilen, säga upp internet till lägenheten och lite sån tjafs. Bara onödiga kostnader som jag inte har råd att ligga och ticka när jag änså inte använder det. Men vet ni? Jag har märkt att de där papprena finns kvar där man lämnar dem även nästa dag så dem kan jag ta tag i imorgon, eller på torsdag. Eller till helgen. Den som lever får se.
 
Med Lycka
 
/Ao
Gör det du är bäst på

Bilder till tusen

Kategori: Allmänt

Man brukar säga att en bild säger med än tusen ord. Hur mycket säger då inte dessa bilder från kryssningen som kommer utan någon som helst ordning:
 
 
Sen har det ju hänt mer grejer. Jag har gått klart halva min utbildning. Tjänat ihop 90 Hp och därmed blivit undersköterska. Paulina har även hon klarat halva utbildningen och därmed blivit "dubbelundersköterska" eftersom hon redan var det en gång. Hur som helst så firades det med lite bubbel och lite finmiddag.
 
 
Nu ska jag nog ta mig i kragen och ta på mig annat än pyjamasbyxor och linne och dra ut till stallet och gosa med hästarna en stund. Sen ska jag köpa med mig en citron på vägen hem så jag kan försöka bleka naglarna lite som bivit så missfärgade av nagellacket. Inte så jäkla bra med lite gult på naglarna när man ska jobba. Ser ju ut som en storrökare. Sen ska naglarna även klippas ner till minsta möjliga. Suck.
 
Nä, kanske en middagslur först?
 
Med lycka
 
/Ao
Krakel spektakel
Kusin vitamin

Makaroner

Kategori: Allmänt

Inspiration är inte riktigt vad jag känner. Jag har en del på gång. Jag har en del åsikter att dela med mig av. Ikväll eller till helgen. Men inte nu. Nu ska vi koka makaroner och göra köttfärssås till.
 
Med Lycka
 
/Ao
Twist på livet

Kyss mig

Kategori: Allmänt

Jag har varit på kryssning. Åkt båt i helgen. Till Tallinn och tillbaka. Jag är trött. Jag ska läsa lite. Ska börja med "I kroppen min" av Kristian Gidlund. På måndag är det praktik.
 
Bilder kommer bid annat tillfälle. Lever gör jag iaf.
 
Med lycka
 
/Ao
En berättelse så vacker..