Clap along if you know what happiness is to you

Inför det nya

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad det har tagit åt mig. Jag har börjat tänka på framtiden. På hur jag tänkt mig att livet ska se ut senare, inte bara imorgon. Det känns lustigt. Det känns inte som värsta ångesten att tänka på framtiden längre. Det känns spännande. Det känns bra. Men än så länge lever jag väldigt mycket i nuet och tänkte fortsätta med det ett tag till. Det är det som funkar bäst liksom. Inte stressa upp migöver livet eller vad som komma skall.
 
Nu ska jag mysa vidare i soffan innan det är dags för sängen. Hej hopp på livet. Snart är det ett nytt år och då ska jag fundera ut nya saker jag behöver tänka på för att mitt liv ska bli ännu bättre. Och jag ska kkolla tillbaka på vad jag hade för önskningar inför dethär året. Jag kan säga att jag redan nu vet att många av mina önskningar gått i uppfyllelse även fast det absolut första jag gjorde det här året var exakt emot vad jag borde gjort. Nåväl, man lär ju av sina misstag.
 
Puss på er!
 
Med Lycka
 
/Ao
Ut med det gamla
In med det nya

Tralalalala lalalala

Kategori: Allmänt

Kvällen före julafton. All kulmat är lagad, alla julklappar inslagna. Det känns fint. Ingen stress. Imorgon jobbar jag 07:00 - 12:45. Känns som att jag lika gärna kan jobba när jag ändå inte ska göra något på förmiddagen. Man får ju tänka på de som har familj med barn och grejer.
 
Något annat ni alla där ute i världen kan tänka på är att gå med i Tobias registret. Där sätter du upp dig i ett register där läkarna matcha patienter som behöver nya stamceller med dig. Du kan rädda liv Det är helt gratis och totalt frivilligt. Man kan gå ur precis när man vill helt utan förbindelser. Kraven för att få gå med är att du inte har någon kronisk sjukdom och väger över 50 kilo. Det enda du behöver göra som strat är att lämna ett salivprov och senare om du matchar lämna stamceller genom ditt blod. Inga risker eller biverkningar. Det är så otroligt svårt att hitta en perfekt matchning så det finns ingen gilltig anledning till varför vi friska människor inte går med. Rädda liv. Gå med i Tobias registret genom att klicka HÄR
 
 
Annars då? Jaa, jag lever. Tentor skrivs på löpande band. Våren kommer bli lika jobbig som hösten. Woop woop. I höstas skrev jag att resten av året skulle vara nyttigt för mig och det stämmer verkligen. Jag har verkligen behövt ha så här mycket att göra även fast det har varit hur tungt som hellst. Jag har lärt mig inse bad som verkligen är viktigt. Och mitt mobiltelefonberoende har blivit hur mycket bättre som hellst! Duktig tjej!
 
Sometimes, you need to step outside,
get some air,
and remind yourself of who you are
and who you want to be
 

I detta inlägg ska jag inte at upp var jag tycker om julen. Jag har ett fint inlägg om det i mitt huvud redan och det kommer säkert här i mellandagarna. Nu ska jag gosa vidare under min filt och invänta någon speciell.
 
Med Lycka
 
/Ao
Lev livet

Hundra procent

Kategori: Allmänt

Hörrni. Imorgon är det tenta. Och vi måste skriva 100% rätt på den för att bli godkända.. Wohoo! Och jag slarvar mig igenom alla övningsexempel vi gjort idag. Smart tjej.

Imorgon kväll blir det kalas. Jag ska skratta så jag går av! Men först ska jag sova. Om sex timmar ringer klockan och det är dags att tagga tenta. Vi ska äga den.

Med lycka

/Ao
Life is like a box of
COOKIES!

Öhö

Kategori: Allmänt

Allltså veckoplanering i all ära. Men hörrni. I den planeringen fick jag vaken in att jag måste tvätta (finns inga tvättider), städa och laga all fucking julmat. Seriöst, va fan firar vi jul för? Jesus? Öh, näh. Tomten? Seriöst? Familjehögtid? Alltså, tillåt mig skratta. Kan vi inte bara avskaffa det här med julen. Alla barn blir bortskämda som det är redan.
 
Det var typ detjag ville ha sagt. Och att jag banne mig inte orkar mer. Jag typ överlever bara.
 
Med Lycka
 
/Ao
Låt mig bära dig när du är trött

Istället för plugg

Kategori: Allmänt

Jahaja. Här sitter jag och har en timme över. Och vad gör jag? Pluggar? Njo, om jag ändå gjorde det. Men icke. Jag sitter och knappar runt och bloggar. Det suger. Men likväl är det vad jag gör. Attans, Inte mycket att göra åt. Jag har ju bara ett par uppgifter kvar att lämna in innan den 23:e. Jisses. Veckoplanering? Javisst.
 
Tisdag: Lindesberg 13:30-22:00
Onsdag: Lindesberg 06:45-15:15, onsdagsmys, tenta plugg.
Torsdag: TENTAPLUGG
Fredag: TENTA 08:15-11:15, kursintro, kalas
Lördag: Sovmorgon, plugg, kalas
Söndag: Sovmorgon, plugg
Måndag: inlämning 08:00: Genusuppgift, Kulturuppgift, Andninsuppgift.
 
Stabilt va? Helt jävla otroligt vad jag är duktig på att skjuta upp saker och ting in i det sista. Och det slutar alltid med sömnlösa nätter och stress. Som inatt. Paniken över att jag fortfarande inte gjort uppgifterna höll ju på att knäcka mig och jag fick inte ens en timmes sömn. Samtidigt har jag hunnit med mycket annat. Men jag kan fan inte fortsätta skjuta på skolan. Det funkar inte.
 
Nu har jag inte tid mer.
 
Med Lycka
 
/Ao
Hang on to yourself

Press

Kategori: Allmänt

Ruggigt bloggsugen. Men det får väl vänta tills jag får bättre med tid. Eller tills jag kan sluta ha så ont i huvudet. Idag lekte vi iaf jag, Linus och Simon med peruker 

Jag var tvungen att träffa lite folk, ha lite kul efter att jag klantat till allt som vanligt. Men det ska inte kunna sänka mig, bara att gå vidare!

Kolla lite i nån tidning och hittade detta


Kanske vore nått att leva efter. Som om jag skulle lyckas. Speciellt nu.

Nåväl.

Med Lycka

/Ao
Inte värt att lägga tid på det du inte saknar
Jag saknar

Om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt

Kategori: Allmänt

Idag har jag bytt vitt mot blått. Mörkblått. Nu har jag börjat min andra praktik i Lindesberg och jag börjar med en vecka på postop. Tipp topp. Det kommer sedan följas av en vecka på intensiven. Även det tipp topp. Nåja. Vad har jag att säga om den postoperativa avdelningen såhär efter första dagen? Ja, det är inte på något sätt samma tempo som på kirurgavd. 39 på USÖ. Det är en sak som är säker. Och inte finns det någon Matilda (min förra handledare) där heller. Det kommer säkert bli hur trevligt som hellst, men jag längtar tillbaka till avd. 39. Otroligt.
 
Ah just det. Har väl inte skrivit om mitt avslut där? (Går in och läser mitt förra inlägg - var så länge sen). Jag har ett sommarjobb/timvikariat ordnat och fina ord om mig blev sagda på mitt slutsamtal. Känns så jäkla fint alltså! Jag blev riktigt lycklig i hjärtat! Jag kände mig riktigt uppskattad! Kände mig bra! Jag är bra!
 
Idag fick jag höra att jag kommer lyckas riktigt bra inom mitt kommande yrke. Att det är fart och fläkt kring mig och att jag är väldigt trevlig. Då blev jag glad igen. Och kanske låter allt det här som skryt, men låt det vara sådå. Jag behövde verkligen det här. Nu ska jag kötta mig igenom allt jobbigt.
 
Mest av allt skulle jag behöva en mörkt tyst rum där jag kunde låsa in mig i en vecka och bara lugna mig. Jag har nog inte riktigt velat inse att jag är påväg i 120km/h rakt mot en stenvägg. Är det värt det? Det är ju sånt man inte kan veta förrän efteråt. Jag vill göra så mycket, se så mycket. Ibland tänker jag att sova, det kan man göra när man är död. Samtidigt skriker min kropp efter lite lugn. Och glädje. Det är så svårt att veta vad jag ska göra egentligen. Jag måste lugna mig.
 
Ja, nu ska jag iaf se till att ordna matlåda till imorgon. Sen ska jag mosa i mig någon mat framför tv:n och sen blir det väl sängen. Och upp som en solstråle imorgon igen.
 
På lördag är det julshow på VRF som vanligt. Jag har inte varit med och ordnat ett dugg detta år och ska kanske bara rida med i kadriljen. Och dansa runt granen såklart!
 
Ah, just. Jag är inte iväg till VRF ikväll. Jag håller på och blir sjuk eller nått. Kanske på väg in i väggen. Det är iaf onödigt att krascha ännu hårdare så jag vilar lite.
 
Veckoplanering:
 
Tisdag: Lindesberg 06:45 - 15:15
Onsdag: Lindesberg 06:45 - 15:15, onsdagsmys, bio
Torsdag: Lindesberg 14:00 - 22:00, bus
Fredag: Tentaplugg, träna, (genrep)
Lördag: Julshow, tentaplugg
Söndag: Tentaplugg, träna
 
Och idag saknar jag min gamla hårfärg lite faktiskt. Det blev lite cp när jag och P tonade det för typ tio veckor sen så jag är fortfarande mörk. Kolla skillnaden:
 
 
Tuff brud i lyxförpackning! Vilket är bäst?
 
Och jag har en idé om en tatuering som jag inte vet om jag kan vänta med. Den liksom bara kom till mig. Jag skulle behöva spara en massa pengar och skaffa mer hud så jag får plats med allt jag tänker på. Nu har jag tre väntande. Jag som bara skulle ha en. Det är verkligen så att när man väl har börjat så är det omöjligt att sluta.
 
När jag ändå är igång med ett megalångt inlägg kan jag ju berätta att jag har 17,5 grader inne hos mig och alla element är cp. Det blåser dessutom rakt in vid ett fönster. Men jag har nya pyjamasbyxor och gosiga strumpor så jag överlever det här med.
 
Och i helgen, herre gud. Då var det bus i fredags. Öh, jag minns inte riktigt vad vi gjorde. Men på lördagen så var det iaf jeepträff hemma. Och sen var det badhus på planeringen. Och jag har blåmärken överallt efter att alla skulle slänga mig i poolerna. Suck. Kul var det iaf. Så åt vi tacobuffé på crows och jag var lite för lullig efter lite mycket rödvin i bubbelpoolen. Nåja, vi drog iaf vidare på hemmafest och sen vidare till Katrineholm och Harrys. Och så fyllekäk på Mc'donalds på natten och så rullade vi Taxi Hem. Och i taxin somnade Anna och bar inte på bra humör när hon vaknade. För Anna var trött. Dagen efter var Anna glad igen. Tills hon bröt ihop en gnutta när hon inte lyckdes pulsa ut med en skottkärra i snön. Skör tjej.se.
 
Nu ska jag sluta skriva. Måste ha MAT! MAAAAT! 
 
Idag har jag namnsdag! Jag har fått en ask Nobless (snart slut) och fyra trisslotter (utan att bli ekonomiskt oberoende). 
 
Fattar ni att jag är glad och lycklig?

Med Lycka
 
/Ao
Cause all we got is right now
Förstör inte det här nu, Anna.
 

När allt är slut

Kategori: Allmänt

Imorgon gör jag sista dagen på USÖ för den här gången. Antagligen sista dagen någonsin på avd. 39. Jahaja, fem veckor gick. Och tro det eller ej, jag har vuxit i mig själv. För varje dag så växer jag och blir säkrare. Jag kommer fixa det här. Imorgon kör vi 06:45 - 16.00 med slutbedömning 15.00. Woop woop!
 
Här om dagen köpte jag mig ett par nya pyjamasbyxor. Jag har letat länge nu efter ett par bra. Och jag har haft vissa krav. Pyjamasbyxorna var tvugna att ha fickor. Punkt! Sen villle jag hellst inte ha med nallar på d¨jag redan har mina med kossor och sådär. Nu hittade jag iaf ett par rutiga och de är halt fantastiska! Känns som total lycka att ha dem på sig och mysa runt!
 
Så, hade jag något vettigt att säga egentligen? Nä. Jag har stått och vispat grädde. Tänkte först vispa det utan elvispen men det hände fan ingenting så jag drog fram den iaf. Och dum i huvudet som jag är så lyckas jag trycka på fel knapp när jag ska lossa visparna så jag håller på att fastna med fingrarna i dem. Det hade ju säkert varit jätteskönt... Det är därför jag alltid brukar dra ur kontakten först. Aja, spelar roll liksom..
 
Med Lycka
 
/Ao
Slappna av
Må lite bra
 
 

Tvätta tvätten

Kategori: Allmänt

Igår var det onsdagsmys. Och tro fan att det var mysigt! Jag och P ökade på sponatnitetskontot och drog iväg och bastade och badade jacuzzi i Åkers styckebruk. Det var spontant. Vi åkte från vingåker 20.00 igår kväll och det tar väl typ en timme och en kvart dit om man kör över flen (kommer inte hända igen). Så bastade vi och badade bubbelbad och skrattade = levde. Taggade upp lite inför helgen sådär.
 
Väl påväg hem sen så åkte vi motorvägen och över Eskilstuna. Och de som åkt vägen där vet att motorvägen är stor och bred, det är lätt att köra fort. Vad det är för hastighet har jag ingen aning om, men det var garanterat inte den jag höll iaf. Och det var helt tomt i övrigt på motorvägen och klockan var mycket och P skulle upp och jobba typ tre timmar senare så jag körde på liksom. Jaa, vad ska jag säga.. När jag sen iaf svängde av motorvägen mot Katrineholm märker vi en bil som ligger så jävla nära och fan bländar mig med halvljuset så jag ser inte ett skit bakåt. Men så ska jag svänga och tycker mig skymta ett jävligt konstigt takräcke och frågar Paulina om det är polisen. Snart nog fick vi iaf veta att det var farbror blå för de började blinka på oss med blåljusen. "Där rök körkortet" tänkte jag. Satan liksom, hur skulle jag ta mig fram och tillbaka till Lindesberg i två veckor utan körkort? Så jag "vevar" ner rutan (jäkla knappar och sitta tokigt i P's bil) och väntar på min dom. Så kommer det fram en snygging till polis och säger hej och pratar lite. Han tar mitt körkort, frågar om bilen och jag får blåsa. Och jag tänker bara att han kan väl för fan säga på en gång att han ska ta mitt körkort så jag får bryta ihop. Men nej, han fifflar och donar och småpratar om vad vi gjort och vart vi ska.. Sen ger han mig körkortet och säger typ trevlig kväll. Jag blev helt paff, pulsen var uppe i 120. Det var bara att rulla iväg. Utan böter, med körkort. Wohooo! Lyckodag! Och jag körde lagligt hela vägen hem. Typ. *Host host*. Vilken jäkla tur att vi rullade Saab och inte nån av mina bilar som inte riktigt är besiktade.
 
Ja, det var den historien. Nu ska jag åka och handla. Ska baka kladdkakemuffims och laga mat samtidigt är det tänkt. Går sista kvällen på USÖ avd. 39 ikväll och sista dagen där imorgon. Jisses, att fem veckor ändå har tuffat på.
 
Nåja, sköt om er!
 
Med Lycka
 
/Ao
Ord som inte får betyda något
ord som betyder allt

Trogen

Kategori: Allmänt

Men tjenare alla trogna människor som fortsätter kika in på min blogg. Dag ut och dag in. Även fast jag är väldigt snål med uppdateringar. Jag tycker om er!
 
Nu har jag påbörjat sista veckan på femveckors-praktiken på kirurgkliniken, avd. 39 på USÖ. Nästa vecka styr jag mot intensiven och postop. i Lindesberg. Det kommer bli spännande. Det ska bli kul. Det som känns lite jobbigt är pendlingen. Jag har nog aldrig ens varit i lindesberg. Det är typ tio ellerr elva mil dit men va fan, det är ju bara åtta pass som ska avverkas så det får gå. Det blir max en gång jag slutar 22.00 på kvällen och börjar 06:45 nästa morgon igen så det känns toppen!
 
Jaha, annars då? Ja, annars är jag glad. Jag lever på. Försöker ta tag i att tänka på tentaplugg. Det går sådär. Eller typ inte alls. Det har passerat ett lite tungt datum här nyligen. Jag överlevde det med, även om det var lite på gränsen. Så ja, jag lever och är glad. Sover alldeles för lite om nätterna men är glad. Glad.
 
Idag har jag iaf varit med på en operation. Det skulle ha varit en öppen gastric bypass men blev istället en lap galla. Alltså en titthålskirurgi där man plockar bort gallblåsan. Inte riktigt lika häftigt kan jag tro, men ändock en operation. En kort sådän. Patienten var bara sövd i en timme. och jag fick sitta på en pall i ett hörn och bara kolla på en skärm typ. Lite avis på kurskamrater som fått se lite mer spännande operationer. Men jag är glad iaf för jag har kunnat sova en timme nu mitt på dagen istället.
 
Gröna kläder på operation, blå/vita på avdelning. Omväxling förnöjer!
 
Nu ska jag byta om från pyjamasbyxor till någe lite vettigare. Nu ska jag ut på äventyr och få mer glädje! Wihoo!
 
Med Lycka
 
/Ao
Everything will be fine
Everything in no time at all
Everything