Clap along if you know what happiness is to you

vinter

Kategori: Allmänt

Jag fryser. Det är verkligen kallt nu. Och eftersom jag har varit ute och åkt lite bil idag så har jag inte eldat. Burr. Nåväl.

Jag har ingenting att skriva om. Det mesta är som det brukar. Jodå...

Levern gör ondare idag än vad den gjort på länge. Kan det vara att jag är sjuk och hostar så mycket kanske? Det tar ju ändå på de musklerna som sitter runt och då blir det ju tryck på levern. Ajja bajja. Men hosta måste jag göra, så levern får snällt ta och sköta sig!

Snart snart snart ska jag hoppa upp på Lizard igen. Okej, det är ju inte som att det är imorgon eller nått. Men om man jämför med hur länge jag väntat på kan det inte vara så långt kvar. Men ny skyddsväst så får väl Ralle börja med att leda runt mig så vi får se om Lizard får någe ryck. Och vem vet. Om allt går bra när jag börjar jobba och allt. Då borde jag ju börja kunna trava och galoppera så smått i mitten av januari. Det är ju skönt att jag och Lizard antagligen kommer ta lika lång tid på oss när det gäller igångsättningen. Han har blivit rätt så fint uppfostrad att leda också. Jag har ju promenerat en del med honom sista tiden och då kan han ju inte hålla på och buffa på mig och allt vad han gör. Äta upp grimskaftet var hans favorit förut. Nu försöker han knappt ta det längre. Och försöker han är det bara att säga pschtt så spottar han. Duktig ponke. Och han kan gå bakom, framför och bredvid på kommando. Det går ju att lära honom trots allt!!

Gud va intressant.

Imorgon blir det julklappsbyte med Becka och P. Alltså. Jag är nöjd med vad jag köpt trots allt strul. Men jag blir alltid orolig att den man ger presenten till inte ska tycka om den. Usch. Nåväl. Och trots allt så har jag sparat det bästa till deras födelsedagar.

Det känns som ett väldigt onödigt inlägg det här. Men jag är uttråkad. Jag vill gå och sova men då vaknar jag i natt och kan inte somna om. Typiskt.

Nehe...

Jajamen..

/Ao

Fjompig lista..

Kategori: Allmänt

Fjompig lista

Namn - Anna Olson
Födelsedag - 20 maj
Hemstad - Vingåker
Ögonfärg - Grön
Hårfärg - Öh, typ kopparfärgat?
Längd - 1,61
Högerhänt/vänsterhänt - Höger
Skostorlek - 35
Är dina föräldrar skilda - Nej
Mål för året - Få min trasiga lever att bli hel (inte så långt kvar på året)
Det första du tänker på när du vaknar - Vadå halv åtta? Hon är väl bara 4?


ANTAL
Antal personer du kysst - Nja... Ett antal...
Antal syskon - Två bröder.
Antal piercings -  i öronen
Antal tatueringar - Ingen än så länge..... ;)


FAVORIT
Mat - Köttsoppa :p
Träning - Ridning
Djur - Hästar, Katter, Hunder
Godis - Sånna där körsbär med surt på... :D
Helgdag - Det blev nyår förra året, men nu får jag väl säga midsommar då ;)
Årstid - Allt utom vinter


HAR DU NÅGONSIN
Varit kär - Ja
Rymt hemifrån - Nej
Skolkat - Ja
Sovit utomhus - Ja, jag tror det...
Gråtit i skolan - Ja
Spytt i skolan - Ja... :s
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Vem har inte det? XD
Sett en död människa - Tyvärr..
Ätit sushi - Ja, det var snuskigt.
Retats - Jodå..


THIS OR THAT
Grogg/Öl - Inte öl i alla fall..
Pepsi/Cola - Cola!
Mc Donalds/Burger king - Mc Donalds!
Kärlek/sex - Ingen kan leva utan kärlek.
Choklad/vanilj - Choklad
Jordgubbar/blåbär - Blåbär för tillfället tror jag..
Kött/veg - Det går inte att göra tacos utan riktig köttfärs...
Gitarr/trummor - Gitarr
Kinesiskt/mexikanskt - Det beror på dagen..
Mtv/Vh1 - Mtv


KAN DU
Gå ner i splitt - Nej..
Vissla - Jadå
Hjula - Självfallet!
Ha dina ögon i kors - Såklart.
Nudda näsan med tungan - Nej.. :p


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade - Ralle
Du pratade med - Ralle
Du msn:ade med - MSN... Det var länge sen...
Du kramade - Ralle
Du skällde på - Alltså, behöver jag säka mer än att det var julshow igår?
Du kysste - Ralle
Du sov med - Ralle


SENAST DU
Skrattade - Idag, åt när jag lindade in Ralle i massa filtar så han såg ut som en eskimånunna :p
Grät - Idag.
Filmen du såg - Eclipse
Tuggade tuggummi - Länge sen :o Kanske 6 månader??
Sjöng en sång - Igår. Luciasånger XD


VAR ÄR DU
Vad ser man utanför ditt fönster - Hästarna i hagen och massa snö.
Lyssnar du på för musik just nu - Ingen för tillfället..
Vad har du på dig - Jeans och huvtröja.
Vad är det på din musmatta - Min musmatta ä för tillfället en handbok om e-bokföring :p


HAR DU NÅGONSIN
Blivit kallad hora - Nja..
Ljugit om din ålder - Det vet jag inte?
Bråkat utan anledning - Nej... :p


HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
Druckit alkohol - Nej
Rökt - Nej
Shoppat - Japp. Senast idag.
Skejtat - Nej!?
Bakat - Japp. Lussekatter.
Solat - Nej..

/Ao

Snor, sömnbrist och saknad..

Kategori: Allmänt

Ralle är sjuk. Snuvig och dan är han. Med feber och allt. Jag vet vad jag har att vänta.. Underbart. Men man får väl vara glad för att man är någolunda frisk i vanliga fall. Dock tror jag att jag dör av sömnbrist då han ligger och snorar och snyter sig hela natten lång. Nässray är iaf inhandlat! Skönt!

Idag har jag slappat i soffan mest hela tiden. Det har varit skönt som tusan! Men det är vid sånna tillfällen jag börjar fundera på saker och ting. Och jag saknar verkligen min lilla Marwin.




Ibland när jag tittar på bilderna jag har på honom så känns det som om jag höll honom igår. Men ibland blir jag så rädd att jag ska glömma bort honom. Att jag ska glömma hans långa svans, hans charmiga ögon. Hur han brukade spring racer överallt och hur omöjligt det var att få honom att inte sova i sängen eller krypa in under täcket och bita en i tårna. Vi hann inte fira din 2års dag ens.

http://annaolson.blogg.se/2009/february/den-forsta-gangen-vi-sags.html

Det är många jag saknar. Många som tagit bitar av mitt hjärta. Och ibland funderar jag över vad som ska hända när det är dags för Lizard eller Agnes. Min värld stannar. Ångesten blir för stor. Det går inte att tänka längre.

/Ao

Tabbe....

Kategori: Allmänt

Jävla skit faan...

God Jul!

/Ao

Pust..

Kategori: Allmänt

Det börjar närma sig en söndag igen. Men detta är inte bara vilken söndag som hellst. Det här är julshowens söndag med allt vad det innebär. Men i år blir det inte ett fullspäckat schema för mig. Inget blir riktigt som det brukar bli. Ingen kadriljridning på Skorpan, ingen agility med Luddis, inget spring och inget bus. Ingenting. Jodå lite blir det ändå. Sånt som jag orkar med. Jag lär väl stå i stallet och försöka klä på barnen lucianattlinnen och hjälpa folk att hitta sina borttappade benlindor eller hjälmar. Sen ska jag försöka mig på att sjunga i luciatåget också. Igår var i stort sett första gången jag sjöng på 3 månader på grund av olyckan. Jag är rätt nöjd med min prestation ändå. Lite svårt att ta i bara men det löser sig nog.

Varje morgon när jag vaknar så funderar jag på vad dagen ska innehålla. Det brukar börja med att jag tänker att jag och Lizard ska ut på långtur, sen kommer jag på att det inte går. Att jag är så himla begränsad med allt. Då tänker jag att jag kanske sklle försöka min på att åka en sväng med TSK och köpa saffran, julfrimärken och en sista pryl till julklapparna. Men nej. Ralle har ju TSK.. Såå... Kvar blir jag med TV:n och min dagliga promendag. Jag är fruktansvärt trött på TV:n. Och jag är trött på datorn. Jag är väldigt trött över huvud taget. Jag undrar om jag inte skulle kunna sova genom hela december om jag verkligen försökte.

Det borde vara förbjudet att betala räkningar när man inte har någon inkomst. Det ser så tråkigt ut med bara minus på kontot. Men snart rullar pengarna in igen. Förhoppningsvis. Antingen kommer de från försäkringsassan eller så har jag väl hunnit börja jobba innan de kommer. Långsamt.

Värst vad gnällig jag blev då. Känner mig inte så nere i alla fall. Hallå, jag lever! Det räcker väl?

Jag undrar när mitt paket från hööks kommer förresten. Jag längtar massor efter att få packa upp de nya täckena och det där. Men jag lär väl bli ledsen när jag inser att jag inte kan använda mina nya ridbyxor så en gång. Kanske ska jag bara gå runt med dem på i alla fal för att känna känslan. Jag skanar verkligen delar av mitt liv.

/Ao

Typiskt Hörru...

Kategori: Allmänt

Ja, Ralle han har lyckats med mycket. Han kom hem levande från Danmark - mycket bra. Han var trött och sliten sa han. Okej, vad har du gjort då? Frågade jag. Åkt lastbil, var hans svar. Jaha. Ja det låter tufft att bara åka med. Älsklingen då.

Han har även förbrukat ett par bilar på senaste tiden. I torsdags så kom han ju knappt hem med Nissebilen. Den hackar oh hostar och hoppar. Inte så jättebra. Så, den var ju inget han kunde åka med på morgonen idag eftersom han inte hunnit laga den i helgen. Han skulle då låna RacerVolvon (besikningen har ju nästan inte gått ut). Det gick bra - 1,5 km, max. Sen besökte han diket. Så strax innan 6 i morse var det bara för mig att hoppa in i TSK och bli en räddare ur nöden. Racerbilen fick stå kvar där i väntan på traktorn och det blev till att ladda den en bra stund innan den hade låst att starta. När vi väl fått upp Volvon ur diket så såg jag skadorna. Blinkersglas trasigt, dimmljus trasigt, repor..... Hmm... Och då är den inte helt igenomkollad än. Nåväl. Är det en racerbil så är det. Imorgon blir det för honom att åka TSK. Spännande. Det blir dyrt för honom om han kraschar teskeden.

Jag vill ha saffran och julfrimärken. Bara så ni vet.

Äntligen har jag fått iväg beställningen till hööks. Det var på tiden. Nya vintertäcken, ridbyxor och grejer. Sen så skickade jag efter ett superfint träns också men det kommer inte förän i början av januari. Det var himla tråkigt, fast det gör ju egentligen inte ett dugg eftersom jag ändå inte kan/får rida innan dess. Hoppas det passar bra när det väl kommer också.

Så, julklapparna var det igen. Allt är klart sånär som Ralles present. Men jag har en idé. Igen. Det är väl egentligen något han redan har fått, men det är väl dags att han får det igen..... Ja, det är nog så det får bli. Underbart!

Nej, nu måste jag fixa lite grejer.

/Ao

Vintern kom tidigt i år..

Kategori: Allmänt

Det är verkligen kallt. Så, nu var det sagt. Och det får konsekvenser.

Igår fick jag och Ralle en helt underbar överraskning när vi kom hem. Duschblandaren i grovköket hade frusit sönder. Det betyder att det helt enkelt forsar ut vatten ur kranen, ner på golvet, svämmar över tröskeln och ger sig ut i köket och siktar mot matrummet och stora rummet... Vatten vatten vatten... Så.. Vad gör man? Min första tanke var att jag skulle försöka hålla för där vattnet kom ut - men kom igen Anna... Shit det är så man skäms över sig själv. Istället så kutar Ralle iväg som en gasell i all snö mot pumphuset och jag springer (springer?) för att öppna alla andra kranar i huset (alltså för att det borde bli mindre tryck i en trasiga kranen då). Hur som hellst så forsade det fortfarande ut vatten ur duschblandaren när jag kom dit igen. Och ingen Ralle innom synhåll.. What to do? Jo, börja sopa vatten.. Tur som det är så har vi ju en dörr från grovköket som går direkt ut. Så det var att banka upp den (när var den öppnad sist?) och sen sopa ut vatten mot TSK som stod utanför. Stackars... Ralle fick hur som hellst stop på vattnet och lagade blandaren provisoriskt. Sen var det bara att moppa upp alt vatten i köket och grovköket. Och vi fick dra fram tvättmaskinen och torktumlaren för att moppa där bakom med. Frågan är när någon drog fram dem sist? Tillhör inte det flyttstädning? Likaså bakom spisen?? URK!!! Levern min var inte glad över tumultet så det var svårt att sova i natt. Men fram på småtimmarna somnade jag iaf och nu känns det mycket bättre.

Dagens göromål blir att slå in några julklappar - jag har fixat fram tejp. Sen ska jag väl försöka ge mig på en promenad också. Kanske ska jag börja skriva julkort också? Hmm.. Vi får se.

Imorgon åker Ralle till Danmark. Jag måste väl säga att jag är lite emot det - kolla in väderleksprognosen liksom! Men de vet förhoppningsvis vad de gör. 

Nehe, dags att slänga sig framför TV:n en stund kanske. Vad annars?

/Ao