Clap along if you know what happiness is to you

Blue Man Group

Kategori: Allmänt

"Blue Man Group
Blue Man Group är Världskända för sina mycket speciella och populära shower som inte liknar någonting annat. Med en blandning av musik, komedi och multimedia, har de skapat en helt unik form av underhållning med Party-atmosfären som varumärke. Blue Man Group är från början inte en show, det är en livsstil. De startade som en kreativ organisation för att skapa spännande projekt i en mängd olika media. Blue Man Group driver, utöver sina shower, skolor, utbildning för företag, happenings och utveckling av leksaker för barn och vuxna.

Showerna innehåller musik på instrument specialtillverkade av vanliga plaströr och byggvaror – en del av den kreativa processen. Färg är en annan viktig del av upplevelsen; de häller färg på trummor de sedan spelar på så färgen stänker, de målar tavlor med publiken som pensel, de bjuder upp publiken på scenen för att delta i showen. ”Expect the unexpected” är något man som publik absolut bör vara beredd på.

Showerna
Blue Man Group uppträder på fasta scener i New York, London, Berlin, Tokyo, Las Vegas och gör turnéer över kontinenterna. Det finns flera uppsättningar av Blue Man Group, men de är alltid tre, de säger aldrig någonting och de är alltid blå. De kompas alltid av ett band och största delen av showen består av musik, uppblandad med storbildsskärmar, humor, färg, ljus, dofter, skuggspel, utflykter ut i publikhavet. Målet är att hela publiken skall känna sig delaktig i och faktiskt kunna påverka det som sker i showen. Till de främsta platserna närmast scenen ingår regnponchos, det skall ses inte som ett problem utan som en större möjlighet till upplevelse. (Tusan vi ska sitta på rad 7 och man fick bara ponchos till jag 5...)

Sverige
Största anledningen att ta Blue Man Group till Sverige är att det inte finns denna form av underhållning här; Den är tillgänglig för en bred grupp av smakriktningar just därför att den ligger lite i framkant av underhållnings- världen. Intelligent, rytmisk, inte helt självklar och just därför så fascinerande. Grunden för showen är att stimulera fantasin och inte servera det uppenbara, utan utmana sinnena. När man går därifrån skall man kunna säga ”Jag vet inte riktigt vad det var jag såg, men jäklar va´ bra det var!”. Det är lättare att säga vad det inte är: det är inte en konsert, inte en teater, definitivt ingen fars, inte cirkus…. Det är medryckande, inspirerande, nytänkande, kul, och det svänger hela tiden – i ordets alla bemärkelser. Det är Blue Man Group."

Det låter som om jag kommer gilla det. Lite underligt, lite för crazy helt enkelt. Lite som jag. Det borde bli en fin present. Det roliga med att födelsedagspresenter i form av upplevelser är att det ofta är något man får vänta sådär lite lagom på. Att fylla i maj och sen uppleva sin present i september är helt ok. (Om man får något mer i maj såklart). Det ska bli kanonkul! Och jag ska ha öppet sinne föör det hela.

/Ao

Gothia Towers

Kategori: Allmänt

När man väl fått biljetter så ska man ha hotell. Och hur troligt är det egentligen att alla rum är bokade ett halvår i förväg och att det sista rummet bokades för 12 minuter sen? Inte särskilt troligt, men alldeles sant. Fruktansvärt. Väntelista är det som gäller. Jag vägrar bok ett annat hotell!!!!!!

/Ao

Bästa vän

Kategori: Allmänt

Förköp av biljetter. Vilket skämt. Öppna upp länken då eller fixa telefonlinjen. Jag ska banne mig ha en bra plats när jag väntat. Det är som att jag sovit utanför arenan i tält i tre dygn för att komma in först. Och sen så lägger deras system av. Dåligt.

/Ao

Jag trodde inte att jag sov..

Kategori: Allmänt

I natt var en lång och kall natt. Idag blir en lång och kall dag.

Jag sov nog sammanlagt tre timmar i natt. Underbart. Om det inte var för stt jag kommer ihåg en dröm så hade jag inte trott att jag hade sovit alls. Jag drömde om mina gymnasiekompisar och allt bus vi hittade på då. Jag saknar dem verkligen! Det inte mycket jag saknar med skolan men vännerna saknar jag som bara den. Jag drömde om Universeum och Sara som skrek åt aporna, Belan som ville mata hajarna och när jag och Emma skulle guida folket från Frankrike. Vilka höjdpunkter!

På fredag är det löning och tur är väl det! Då blir man lite gladare. Besiktning på TSK är det i September och jag måste nog laga lite på avgassystemet. Och sen tror jag att de kommer anmärka något på bromsen med. Fast försäkringar och skatter och liknande betalade jag på allt typ förra månaden så jag väntar inte några fönsterkuvert i alla fall. Och fredag, det är ju imorgon!

Jag går runt med känslan av att jag har glömt bort något viktigt. Oftast brukar jag tänka att det inte var så viktigt eftersom jag glömt bort det, men nu känns det verkligen som om jag bara måste komma ihåg det.. Hmm...

Igår var det fika iaf! Fast P sprang iväg en timme också och klippte gräset. Under tiden snodde Becka min telefon och läste gamla sms. Vi insåg att jag hade sms kvar sen i Mars. Någonstams där mitt i försommaren så la vi ner det iaf, för batteriet var så dåligt. Jag hade sagt till Ralle att han kunde ringa Beckas telefon om han ville något om min dog. Det roliga var bara att hennes telefon dog typ tre år innan min. En annan rolig sak är att Rebecka har typ bara ringt sammanlagt en halvtimme från sin telefon, UNDER ALLA ÅR HON HAFT DEN! What??!! Ja, när jag tänker på det har jag knappt pratat med henne i telefon.

Gud va oinspirerad jag är. What to do? Facebook - nej tack, surfa runt - nej tack, sova - ja tack. Om jag kunde. Funderade på att lägga ett pussel, men bara ordet pussel gör mig spyfärdig. Jag hatar pusslande, dock inte pussel. What ever....

Saker jag borde göra:
# Tvätta
# Hänga tvätt
# Ut och rida (vore kul om det inte var för att jag är så trött)
# Städa blien
# Damsuga

Ni hör, bara massa tråkigt. Nej, det blir till att slänga sig i soffan framför nyhetsmorgon. Sen kanske åka och handla. Kanske.

Bladderibladderibla.. Typ så har det här inlägget varit.

/Ao

Dåtid - Nutid - Framtid

Kategori: Allmänt

Tänk va fort allt vänder. Imorse när jag vaknade av att Ralle gick upp för att åka till jobbet så kändes det som om den här dagen skulle bli helt okej. Allt började finemang. Slog på tv:n och "slö-hörde" på nyhetsmorgon medan jag åt lite frukost. Sen begav jag mig ut till hästarna. Kan man bli annat än glad av att vara hos dem? Det spelar ingen roll hur sur eller ledsen jag är, när jag ser dem så blir hela kroppen varm. Och när de kommer gående för att bli gosade med så kan jag inte hindra supersmliet från att komma. Lizard och jag tog oss en tur ut i skogen. Han börjar faktiskt komma igång en hel del - det enda han vill göra är att galoppera.

Hur som hellst. Väl hemkommen så satte jag mig en stund vid datorn - facebook. Vad är egentligen meningen. Det var här som mitt humör sjönk en aning. Jag har allt jag vill ha i mitt liv. Men när man bläddrar runt på facebook och hittar gamla personer som har haft del i ens tidigare liv så kan man ju inte låta bli att fundera på hur det skulle ha varit om man aldrig glidit isär. Vad som skulle ha blivit om man låtit dem bli en del av framtiden. Vad som skulle ha hänt om man valt annorlunda. I de flesta fall så kommer jag fort fram till att det liv de lever nu, eller för ett par år sen inte är ett liv jag vill vara en del av. Det skulle inte vara jag. Men så idag så hittade jag en person som med jämna mellanrum dyker upp i mina funderingar. Det var så länge sen att ingen jag känner vet vem det är. Och vad skulle hända om man skickade iväg en vänförfrågen? Ta risken att bli ignorerad eller fortsätta leva i fantasin att personen kommer ihåg en med? Jag skulle så gärna ha velat veta vad som skulle kunna ha hänt. Inte för att jag vill byta liv, men för att jag är nyfiken.

Nåväl, det är dags att rycka upp sig. Idag ska det ju bli måndagsfika på en onsdag. Och sen bli det kanske in till K-holm en sväng på kvällen. Woohooo! Men först blir det att slappa lite, äta man och häga upp tvätten.

/Ao

Får ej tvättas med liknande färger....

Kategori: Allmänt

Jag fattar det inte riktigt. När jag och R var ute och red igår så berättade hon en spännande sak för mig. När vi var i Marieberg här om veckan så köpte vi bland annat trosor. Och så säger hon att det står på lappen att de inte får tvättas med liknande färger. Hur ska man då tvätta dem? Jag kollade på lappan och det stod verkligen så. Så, man kan ju undra vart världen är på väg när man inte ens kan tvätta kläder med liknande färger. Jag ger upp.

Idag är sista lediga dagen. Imorgon börjar jobbet igen. Och det är med blandade känslor. Något säger mig att det kan bli bra, det blir vad man gör det till. Men en del av mig orkar inte. Och vart tog sommaren vägen? Varför gjorde jag inte alla de saker jag ville göra? Där har jag två förklaringar:

1) Sommaren är för kort
2) Jag kände inte för det just då

Men jag tycker trots allt att jag har fått massa roligt gjort. Smultronstället, kolmården, guldsporrarna, bada, minigolf, FIKA och mycket mer. Man får vara nöjd så. Men nu är hösten på väg. Jag litade till slut på solen, vilket jag inte skulle gjort. Snacka om höstdepp.. Men jag ska se fram emot de roliga sakerna med vintern. FIKA, tolka, åka pulka, massor med roligt!

/Ao

Mabye I'll Go

Kategori: Allmänt

You think you've made it
Everything is going so fine
But then appears someone who wanna
Tear you down
Wanna rip you off those
Few nice things you've found
When and if you hit the ground
Then it's falling kinda hard

'Cause all you do is being yourself
Trying everything to succeed somehow
But that's not the way things are right now
Feeling kinda lost

Those reasons
Those unkind words being expressed
Oh, they'll get to you, I promise, one day
But maybe that's too late for you to say
I knew it from the go, 'cause you know
That's some miles away from the truth
Don't forget

Hey, what do you think of me now
Am I not like I once were
Still if you don't know me
What's the story of this pen?
I guess you're not a stranger
And I can tell you're not a friend
It might take a while but I guess I'll manage waiting till then
Then, when you confront me with your thoughts

You may think I don't notice
Don't get a bit hurt by what you do
I ask to please think of
What I've done to you
Please search inside and let me know
If I've done something wrong I guess I'll go
Far
Hidden
Never to be found