Clap along if you know what happiness is to you

Bildextra

Kategori: Allmänt



Tredje popcornskålen denna helg. MM!!




Smått suddig bild på Patrik Kittel, men jag lovar - hade jag sträckt ut handen hade jag nuddat!




Jag vill ha blommig falukorv till lunch!

/Ao

"-Nej för faan, så kan du inte göra!"

Kategori: Allmänt

Vart ska jag börja? Vilken ände liksom. Nåja, vi har varit i Göteborg nu i helgen. Tänkt var att Ralle skulle köra ner, men hur det nu var så satt jag bakom ratten när vi kom på det lagom i Brevens och klockan var typ 05:30. Aja, jag kunde ju också köra så. Men lagom i Laxå var jag sjukt trött så Ralle fick köra resten av vägen så fick jag sova = väldigt ont i nacken. Väl nere får vi helt ok parkering, meeen, det vi inte visste var att våra biljetter inte var undanlagda vid mässan, utan vid scandinavium. Så vi fick gå runt hela alltihopa, men det var väl trevligt med en liten promenad.

I stort kan vi väl säga att det var en trevlig helg. Det var mycket folk och en del prylar. Dock var ingenting riktigt som det brukar. Jag vet inte om det bara är jag som är avtrubbad eller om det var lite mindre glädje bland allt folk? Mysigt hotell hade vi iaf. Bra säng = sov som en stock i samma position hela natten = sjukt ont i axeln. Men det var det värt. Dock var melonen slut på frukosten... Det är ju därför man bor på hotell. Men det fanns väldigt gott bröd och lite annan frukt så de får väl godkänt i alla fall.

Inköpen för denna helg blev en massa popcorn, lite McDonalds och ett schabrak. Allt annat jag hade planerat var slut, eller fanns bara i fel färg. Suck! Men, schabraket är hur som hellst blommigt. Jättefint!! Vi får se hur det tas av alla som ser det.

Men det jag egentligen ville skriva om är parkeringshus i rusningstrafik. Jisses alltså! Allt hade gått väldigt fint om inte folket fick för sig att köra mot enkelriktat.. Det gör att jag står och inte kommer ut. Men vi hade inte superbråttom, och lite dåligt med bensin så vi tänkte att vi kunde stå och vänta tills den värsta trafiken gett med sig. Det var inte jättekallt heller. Men efter typ en halvtimme började vi (jag) få nog av att stå och vänta på idioter som kör åt fel håll och blockar oss så jag bestämmer mig för att det är min tur. Och Tesked är med på noterna. Startar fint och är villig att backa rakt ut i smeten. Ralle är mycket tveksam till det. (Se rubriken) Man får välja vem man backar ut framför bara. Man kör inte ut framför en skitig volvo från -89. Man väljer inte heller en blank BMW från -11. Av båda kan man bli mos, men på olika sätt. Man väljer istället en fin, lagom ren bil. Nån som inte vill buckla till sin bil, men som inte heller har mod att buckla till föraren. Jag hade sån tur att just en sån bil missade att man måste köra centrimetrar bakom bilen framför om man inte vill riskera att släppa någon framför. Så, jag backade iaf ut halva bakvagnen lagom efter bilen framför. Nu snackar vi millimetersmarginaler. Och alla runt omkring blir väldigt nervösa. Helt utan orsak. Jag hade iaf koll. De enda som såg glada ut var de som vi stått nos mot nos med på parkeringen. De följde min bil med blicken och vinkade och log. Underbart. Och jag kan säga att det var tur att vi åkte TSK för annars hade inte det där varit möjligt. Väl ute i kön skötte jag det exemplariskt och följde blixtlåsmodellen vilket störde det fina vita bilen bakom ännu mer. Han blinkade och hade sig. Fegt. Bilen vi stått nos mot nos med kunde nu köra rakt fram och tränga sig ut istället för att försöka backa ut som jag så han blev överlycklig. Alla nöjda, alla glada. Det tog väl ungefär 30 min till att snigla sig ut ur parkeringshuset.

Körde hela vägen hem. Väl hemma var det dags att krama alla djuren, släppa in tottisarna. Sängen väntade runt 00:00.

Vilken underbar helg!

/Ao

Full rulle.

Kategori: Allmänt

Taggar en otroligt full dag för att sen få en hel helg i Göteborg! En hel helg för oss. En hel helg med hästar. Dock stannar mina hemma med världens bästa hästvakter. Underbart! :-D /Ao

Röda trådar och svarta hav.

Kategori: Allmänt

Orkar inte riktigt skriva egentligen. Det får bli en annan gång, jag tappade sugen.. /Ao

Stanna!

Kategori: Allmänt

Jag måste ta och ordna upp min tillvaro lite. Det tänker jag varje dag. Men jag gör det aldrig, för jag vet banne mig inte hur. Jag antar att jag måste vänta tills jag kommer på det. Det känns som om minst de tre månaderna har spenderats i något sorts vacuum. Men livet fortsätter verkligen på riktigt. Det är bara jag som stannat upp. Ensam står jag och undrar om någon ska stanna och vänta så jag kommer ikapp. Så? Det sägs att man ska vara glad för alltman har, men jag är inte nöjd längre. Livet är förjävla orättvist. Är det inte slut på min kvot av hemskheter än? Eller är det någon som bestämt att jag ska få mer än andra. Det sägs även att det som inte dödar gör en starkare. Men jag vill inte behöva vara stark. Jag vill inte bli starkare. Jag vill leva i en värld med fluffiga moln, men nu är det mest en värld av branta klippor. Det suger! Nu ska jag sova. Punkt! Imorgon är en ny dag. En dag närmre slutet. På allt. /Ao

Ett par sanningens ord..

Kategori: Allmänt

Anledningen till varför man inte vill ha namnskylt på jobbet är att alla snubbar (tänk värre) får reda på vad am heter och säger det i varje mening som om de stöter på en. Och det är förbannat orättvist, för jag får inte vara otrevlig tillbaka.. Men, den nya chefen på jobbet kräver namnlappar. Förut har jag alltid haft namnbrickan under min fleece. Men nej nej...... Det duger inte längre. Nu måste det vara officiellt vad man heter... SUCK! Okej, jag kan ta om npgon tycker att jag är fin i håret. Då blir man ju glad. Sen om de säger det för att vara trevliga eller för att de är gubbsjuka, det struntar jag i. Det känns inte så personligt. Det kan jag bjuda på liksom. Men när de börjar tjata om vad man heter och frågar var man bor och en massa så är det inte trevligt längre. Så, alltså. Jag står i valet och kvalet över om jag ska gå emot nya chefen och ta bort namnskylten eller om jag ska orka ta all skit. Det är den stora frågan. Är det någon som kan berätta varför man skulle vara intresserad av vad ens kassörska heter? Kan någon ge mig ett vettigt skäl till varför jag ska låta skylten sitta? Jag är verkligen nyfiken! MEN, ännu värre än "namn-pervon" är förbannade gubbar som måste vissla högt och falskt så det skär i öronen. Speciellt när man sitter med en begynnande migrän.. Såhär är det: du som visslar kanske tycker att det är trevligt och att det muntrar upp lite. DET ÄR FEL! Allt du gör är att irritera och göras så huvudvärken accelererar. Jag tvingas stå ut med blippandet från kassan, det räcker. Fullständigt. Okej om du älskar att vissla, men gör det i bilen på väg hem. Du behöver bara höra dig själv vissla en gång, men tänk på hur många visslande människor jag måste lyssna på varje dag!! Nynna är helt okej, testa det istället. Det skär inte på samma sätt. TACK! Idag har varit en skitdag.. Lamporna i taket har lyst för starkt och för många har visslat och berättat för mig vad jag heter. Så nu sitter jag hemma i.mörkret och trycker i mig en chipspåse jag fick av Sebbe som tröst!

När ska jag få vakna?

Kategori: Allmänt

Det vänder fort.. Jag minns känslan jag hade igår. Någon sorts lugn, lycka. Den känslan är långt borta idag. Idag är jag rastlös och orkeslös om vartannat. Orolig, så jävla trött.. Och vem vet när den här känslan tänkte gå över. När jag fått sova? Imorgon? Efter helgen? Det går inte att få ordning på någonting, det gör mig helt förstörd.. Och varför skriver jag det ens här? Vart annars ska jag skriva det? Kanske jag bara ska gå och sova.. /Ao

Vaken!

Kategori: Allmänt

Det verkar vara helt omöjligt att sova i natt. Jag har testat allt jag kan komma på, ändå är jag helt klarvaken. Nåja, kan passa på att berätta om min alldeles underbara dag igår. Jo, vaknade runt åtta och drog mig ut till stallet och fixade allt helt klart inför kvällen. Sen var det en massa mail att gå igenom och svara på om diverse onödiga eller viktiga saker. Sen hopp in i duschen och sen ner med en matbit innan det var dags för att åka till jobbet. Väl framme så inser jag att mitt schema ändrats sen förra gången jag var där typ och jag jobbade inte alls 12-19 utan 15-21:15...... KUL!!! Inte nog med att jag var där över tre timmar för tidigt, mina planer för kvällen krossades.. Men snälla Eva kunde tänka sig att ta mina timmar efter 19 så då blev jag gladare. Fick becka att hoppa av bussen mitt ute i ingenstans och hämtade upp henne och drog till p ett par timmar innan coop väntade igen. Ni kan tro att jag var lite smått bitter.. Men, ingenting skulle ju få förstöra min dag! Helt otippat var det två kunder jag inte kan kalla stammisar som kommenterade min nya frisyr! De tyckte jag var jättefin i kort hår!! Och de borde menat de, för annars hade de inte behövt sagt der. Ännu roligare var att det var en timme mellan de handlade så de visste inte om varandra. Busigt! Sen vid 19 åkte jag och ralle till Rhodos för en matbit och nu ligger jag här! Lite onödigt vetande. Och inte blev jag trött av att berätta det heller... Onödigt! /Ao

Mitt hjärtas dag..

Kategori: Allmänt

Idag ska det bli en toppendag. Dagen igår fortsatte dock med att jag brände mig som sjutton på ugnen och hade en bultande hand resten av kvällen. Men trots det så slutade dagen lyckligt. Det blev en lyckad träning med Lizard på VRF och väl hemma så öppnade jag min lönespec - mycket välkommen överraskning. Det blir även lite planer idag. Jobb som sagt, och sen blir det till att fira lite alla hjärtans dag trots allt. Mys!

Så, mot duschen! Sen lite mat!

/Ao

Middag för två?

Kategori: Allmänt

Jag skrev just ett fint inlägg. Det försvann. Och jag orkar inte skriva om det. Jag kan väl bara säga att det här har blivit en skitdag och att det bekräftades när förbannade datorn hängde sig. Typiskt på en sån fin dag.

Ikväll blir det en tripp till VRF, antagligen en fortsättning på denna skitdag om man ser på hur Lizard beter sig i hagen. Underbart verkligen.. Nåja.

Imorgon blir det lite jobb 12-19. Imorgon är det även 14/2, alla hjärnas dag. Jag tror inte att det är alla i det här huset som har uppmärksammat det. Kanske är det skit samma. Det är ju trots allt bara ett påhittat jippo som Fredrik så fint sa på jobbet här förra veckan. Dock kunde det ju vara ett fint jippo för alla som blir uppmärksammade på ett eller annat sätt. Nåja, vad är väl en bal på slottet?

Tänk va kul det vore om lite positiv energi bara kom flygande och träffade mig. Det skulle kännas helt fantastiskt. Jaja, jag gnäller och jaja, jag kan väl bara rycka upp mig. Men jag tror jag struntar i det just nu. Jag orkar inte. Det får vänta nån timme till och sen är det dags att lasta Lizard, som sagt, och träffa några roliga filurer.

/Ao

Inte vad man tror..

Kategori: Allmänt

Idag har det varit varmt och skönt ute, har jag hört. Inte har jag känt någe av det. Snuva och feber är vad jag fått känna idag. Suck!

Ralle tjatar så mina öron ramlar av om alla olika motorcyklar som finns i världen. Om vilken som är bäst, sämst, finast eller vad som hellst. Jag är så trött så jag orkar inte ens stänga av öronen. Men det är ju kul för honom när han väl har bestämt sig för vad han vill ha. Det är ju såklart viktigt att det blir rätt.

Imorgon är det årsmöte för vingåkers ryttarförenings ungdomssektion kl 16.00. Sista mötet för min del. Amen.

Annars är allt precis som vanligt. Eller nja, Ralle har skurat golven idag och det hör ju inte till normaliteterna. Det brukar visst vara mitt jobb. Blev lite Tacos till lunch. Det är ju trots allt lördag. Ikväll blir det chokladbollar och Gladiatorerna/Prison Break. Lagom jobbigt när man är sjuk. Är dock väldigt sugen på chips, men de åt jag visst upp i torsdags.. Otroligt hur fort det går att sluka en hel påse. Planen hade ju varit att den skulle räcka hela helgen. Jag tog bara ett chips, så vips var det slut..

Såå, soffan kallar. Ziperallen är snart på. Lördagsmys!

/Ao

Nytt år - ny låt.

Kategori: Allmänt

Kände att det var dags för något nytt. Den gamla designen var inte mycket att ha. Tjatig och för rörig. Så nu får det se ut såhär en tid framöver så får vi se vad jag ändrar på. Har väl tänkt pilla lite med den då och då, men är rätt nöjd med bara något nytt, enkelt.

Förändringar..

/Ao

Är det ingen som vet?

Kategori: Allmänt

Som så ofta kan jag inte sova. Jag kan inte trycka bort alla tankar i natt. Jag kan inte lyckas göra om alla tankar till något lättare innan jag tänker dem fullt ut. Det går inte att bara vända ryggen mot det här och fortsätta som inget hänt. För något har verkligen hänt. Någonting helt ofrånkomligt som inte på något vis går att göra om eller rätta till. Det var någonting jag borde skött annorlunda, bättre. Tagit tag i. Men jag trodde att jag inte visste. Jag ljög för mig själv så mycket att jag trodde på mig tillslut. Och vem vet när jag satte på skygglapparna. Ett år sen? Ett år så bortkastat, men så viktigt. Och ändå har jag ingen rätt att må såhär. Inser ni inte? Är det ingen som förstår att allt är mitt fel? Att det är jag som låtit allt bli såhär? Och inget jag gör kan någonsin ändra det.. Ingenting kan jag göra för att rätta till. Jag tror inte jag klarar det här.. /Ao

Oviktigt

Kategori: Allmänt

Idag har jag och lizard varit ute på gärdet och longerat. Idag var nämligen en sån dag då det inte är någon bra plan att sitta upp på den ponnyn. Han fick busa av sig lite på lika istället så får vi ta tag i det hela imorgon igen. Annars har det inye hänt mycket idag. Handlade lite i förmiddags för pengar som egentligen ska sparas. Eller ja, som inte är mina. Men mat på bordet behöver man ha. Sen har jag bara slappat i soffan. Underbart, men nu börjar jag bli rastlös. Vilken tur då att jag ska på fika om 1 timme och typ 20 min! Wiiie!! /Ao

Drömmar till tröst?

Kategori: Allmänt

Det är svårt det här med drömmar.. Först och främst är de svåra att greppa. Sen om man väl får tag på något är det svårt att förstå vad det ska betyda. Och om mm hittar en mening så vore det synd on det är så att drömmar bara uppstår av att hjärnan möblerar om för att göra plats till nästa dag. Kanske är det så att min hjärna tagit saken i egna händer och på så vis tvingar mig att tänka. För det är bara verklighetsbaserade drömmar jag drömmer. På gott och ont. Inatt fick jag en så fin sång sjungen för mig, men jag kan inte få tag på den. Bara känslan. Den vill jag inte släppa. Nej, dags att fixa hästarna innan jobbet. /Ao

De tunga suckarna som kommer..

Kategori: Allmänt

Jag blev så trött på att vara glad. Jag tänkte på idag hur glad jag varit de senaste dagarna. Det sket sig så att säga. Meen, jag orkar inte bry mig om att va trött. Jag ska vara likgiltig. Gå och sova och vara helt jävla likgiltig. För det är en lätt känsla när man hittar den.

/Ao

En för alla, alla för en!

Kategori: Allmänt

Såå, idag har jag hunnit med jättemycke! Nja.. Började ju som sagt ute på VRF med morgonjouren och det tog sin lilla tid. Efter det var det bara hem och inse att vattnet inte tänker tina sig själv var proppen nu än sitter. Ralle har pulat med det till och från hela dagen. Och nu för bara någtra minuter sen small det till i kranen så jag höll på att hoppa upp och slå huvet i taket! Jisses! Men sen när jag insåg att det var vattnet som kommit igång blev jag överlycklig! WIIE!

Hur som hellst. Lagom efter jouren så började jag elda för att få lite värme. Sen la jag mig på sängen och sov en halvtimme innan Ralle kom på att han var hungrig. MAT!! Kyckling, pommer och gräddsås slängde vi ihop och kikade på ett avsnitt av prison break.

Sen hem och hälsa på och klippte pappa. Vart riktigt bra tror jag! För att vara första gången så! Seeen vidare till P för fika! Men becka också såklart! En kortis idag.

Dagen har gått sjukt långsamt, men det gör inget. Det har varit ett kanonavslut på denna vecka som jag tror har varit bra? Jag bestämmer att den varit bra. Men delar på fredagskvällen behöver vi inte ta med i summeringen kanske.. Nåja! Jag hade det kul med P på dansgolvet undertiden som Becka och de andra irrade runt..


P fixade även mitt hår som blev tokfint! Lockarna höll sig bra, iaf de bak ;)

Vad vore livet utan någon som tar hand om en, som leder en på rätt spår? Det finns alltid någon. Och även fast jag inte vet om jag vågar tro på livet efter detta, så vet jag att jag har min alldeles egna skyddsängel. Den har jag att tacka för så mycket!

Nu ska jag äta lite kvällsmat. Njuta av livet och förbereda inför morgondagen.

/Ao

Hoppsan, tror jag?

Kategori: Allmänt

Igår var en helt okej dag som avslutades över förväntan. Jag hann med både det ena och det andra innan det var dags att ge sig av till k-holm. Väl där träffade jag massa folk jag inte kände, men det är inte lika farligt längre. Men på nattbussen hem kände jag hur mör i kroppen jag blivit av all trängsel. Det sitter i kan jag lova. Blåmärken här och där. Att jag bara sov 3,5 h på morgonen gör att jag är otroligt seg idag. Ändå har jag varit ovanligt social och umgåtts med nya människor idag igen. Men ikväll blir det tidigt i säng. Imorgon väntar hästarna på vrf på frukost 07.00. Vart dagen tar vägen efter det får vi se. Positiv inställning finns i alla fall. Dock har vi fortfarande inget vatten in till huset. Störande. Och när vi kom hem från Karlstad var det underbara 14,5 grader varmt inne. Bara att sätta igång och elda så nu har vi ju hela 15,5 grader. Och hästarna fick gå in tidigt och byta om till pyjamasen. Bara nattningen kvar där. Känns som om jag kommer frysa ihjäl när jag går ut, men jag får väl springa fram och tillbaka från stallet. /Ao

Åh hej och hå!

Kategori: Allmänt

Tänkte bara berätta hur fina kompisar jag har! Hur gör man det bättre än med en bild från igår?



Dags att ta tag i dagen och åka till Karlstad. Spännande! Eller ja, vi skulle åkt för en timme sen men vattnet har ju frusit in till huset så Ralle är ute och meckar med det. Jag meckar inte med någonting jag, det är taskigt. Men å andra sidan följer jag med honom idag så jag tycker vi är kvitt! Inte sant? :)

Livsglädje?

/Ao

Gammalt som nytt..

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar runt på vad för bilder som ligger i datorn. Hittar diverse halvusla blider och några riktiga guldkorn. Men inget är ju som förr när man hade kort. Alltså kort i handen som man satte in i album. Kort som man kunde titta på och vrida på hur man ville utan datorn. Oredigerade bilder som kunde bli så fina på sitt eget vis. Men nu kan man i och för sig se så mycket blider. Dela bilderna lättare över internet. På gott och ont.

Hur som hellst. Det är svinkallt ute. Det är inte riktigt lika svinkallt inne. Och så är jag hungrig.. Hmm.. Och det snöar. Meen, dags att ta tag i saker och ting och starta dagen. Försöka få bort förkylningen från huvudet och äta något så man kan börja tänka lite bättre.



Titta vilka underbara vargar vi fick träffa på Kolmården i somras!

/Ao