Clap along if you know what happiness is to you

Dumhuvud!!!

Kategori: Allmänt

Jo, det är såhär. Du ditt lilla pucko med den fula och äckliga bilen är såååå illa ute! Vad fan tänkte du på när du slängde ut vad-det-nu-var genom rutan på din bil? Och vem är så dum i huvet så att man åker ut mitt framför någon annan om man ändå bara tänker ligga och fisa i 80 km/h på 90-väg? Jo, du med äckelbilen..

Jag fick en jättefin spricka i framrutan på bilen igår när jag åkte till jobbet. Arslet med äckelbilen är orsaken. Gissa om jag blev glad.... Vi åkte på högsjövägen, typ vid spånga. Så, vad gör man då. Jo det ska jag berätta.

1) Säger många av de finaste ord man kan!! Högt.
2) Blir riktigt förbannad när man inser att puckot inte tänker stanna.
3) Ringer Ralle och berättar om puckot.
4) Lägger på luren, ännu argare än innan.
5) Säger några väl valda ord igen.
6) Börjar närma sig Vingåker, han ska mot kyrkan och jag mot rondellen.
7) Försöker köra upp bredvid i korsningen för att peka finger, men misslyckas eftersom han hinner iväg före.
8) Svänger mot Katrineholm.
9) Ringer mamma och berättar om det förbannade puckot.
10) Ger mamma registreringsnummret på blien så hon kan kolla ägare.
11) Lägger på.
12) Kör alldeles för fort in mot K-holm.
13) Inser att man måste köra om alla bilar so finns eftersom det spolarvätskan tydligen tog slut.
14) När man börjar närma sig K-holm går ilskan över i ledsamhet istälet. Allt man ser är den trasiga rutan..
15) Kommer fram till jobbet.
16) Mamma ringer och talar om vem puckot är.
17) Telefonterror till honom.

Jag skall börja på steg 17 idag är min plan. Han lär ju få betala min självrisk till en ny ruta!!!

IDIOT!

/Ao

Dagen före dagen före dopparedagen...

Kategori: Allmänt

Nu är de jul, här i vårt hus... Nja, inte så mycket jul här kanske. Nåväl.

Idag fick jag en jättetrevlig överraskning när jag nästan var hemma. Ett träd hade ramlat över vägen. Då var det bara att ställa bilen där och gå hem.. Inge kul, för det blåste och var kolsvart. Telefonledningen var av också... Det var ett kabaotastort sträd.. Blä.. Det betydde tydligen att Ralle skulle ta bort det, vilket i sin tur ledde till att vi inte hiner koka knäck.. :(  Tänk med hjärnan nästa gång...

Nåväl,
nu orkar jag inte skriva mer. Superont i huvudet. Ha det...

/Ao

Fina hästar överallt!!

Kategori: Allmänt

Lizard, lilla gubben! Superduktig var du i torsdags! Finner inga ord. Jättefint!

Och Skorpan i helgen! Svart häst med vita benlindor och vitt schabrak. Och så jag på med vita ridbyxor :) Tävlingsinspirerat! Men men, det var läckert! Ni som inte var på julshowen missade verkligen något! Besviken på vissa tråkmånsar........

Nåväl, LÖNEDAG IDAG! 8000 kr klirr i kassan på en halvtid, inte illa! :p Lagom såhär till jul, och jag har typ köpt alla julklappar! Haha.... :) Planerat att ta det sista på torsdag, sen är jag 100 % klar!

Nåväl, nu ska jag gå ner och natta hästarna och sen krypa i säng, var ju uppe tidigt i morse. SOVA!

Godnatt alla tomtar där ute som bloggar runt..

/Ao

Brum brum..

Kategori: Allmänt

Brum på dig! Såg ni också på Brum när ni var små? Världens sötaste lilla bil som utförde mirakel :) Hmm.. Får mig att tänka på Toystory. Har ni sett den? Tänk om alla leksaker verkligen vaknar när man inte är där. Vem vet?

Jaja, det här var ju inte vad jag skulle skriva om från början. Bilproblemen har löst sig (efter lite skicklig hjälp från mig), men nu passar det sig inte längre att köra på den idén. Jobbigt att han ska ändra sig hela tiden, speciellt när man kommit fram till en lösning. Och det är ju såhär att man får ju inte tänka i för komplicerade termer. Hallå, jag kan lösa problemen om vi pratar svenska! Nåväl, skyll dig själv Ralle. Du får väl hitta på någe nytt med Volvon som jag kan lösa. (Jag är inte så dum som jag ser ut. Allt är ju logiskt i en bil. Och ja, jag kan mer än att byta däck).

Nåväl, så är det iaf. Ikväll ska vi ut till ridskolan med Lizard iaf. Men innan det blir det att göra pepparkaksdeg till imorgon. Smask!

Och ja Eva, jag tycker också att det var väldigt onödigt. Varför inte tjäna lite på det istället för att förlora allt? Alla parter hade ju egentligen blivit glada. Sen är det ju så att vissa har stopp i huvudet.

Sen är jag på jakt efter en röd tröja till på söndag. Har du en så kan du väl höra av dig. Det kan alltid vara bra att ha en i reserv. Annars lånr jag gärna den du hade Carro :)

Babbel och babbel. Skriver ju egentligen inget vettigt. Bäst att å och göra någon nytta.

Ha det!

/Ao

Volvo...

Kategori: Allmänt

Ja, tacka vet jag Volvo.. Har gjort fina bilar förr. Men nu är det såhär att det är ett väldigt stort företag och då blir det ju ganska svårt att snika sig in och ta del av lite hemlisar.
Så om någon där ute känner någon på Volvo som skulle kunna hjälpa mig med att omprogramera en box kan ni väl höra av er? Jag orkar inte med tjatet längre.

/Ao

Motorer, motorer och åter motorer...

Kategori: Allmänt

Motorer... Det är det enda älsklingen pratar om. Och okej, det är en stor grej att ge sig in på att bygga något som ingen annan gjort, det är det ju. Men hallå? Kan vi inte prata om något annat?

Tomtar är trevligare. Igår fick jag en julklapp av älsklingen. Det var tio små keramiktomtar som jag hade sett i en affär i marieberg. Nu låter det kanske inte så spännande med att jag fick tio små tomtar, men det roliga med dessa är att man ska måla dem själv. Och saken är ju den att jag älskar att pyssla och sånt (det kanske du inte visste). Världens gosigaste julklapp.      :D

Imogon är det jobb, om jag är frisk. Det är tråkigt.. Just den här veckan är det tråkigt. Det vore roligare att vara ute på VRF och träffa alla roliga människor man så sällan träffar, och så rida Skorpan <3. Hoppas det går bra på julshowen, han verkade vara lite bitsk mot de andra hästarna. Nåväl, det ska nog gå. På tal om det! Det har jag ju inte skrivit något om:
Nu på söndag är det julshow ute på VRF. Start 15:00. 30:- Vuxen, 15:- Barn. KOM DIT!

Sådär ja, då var det väl färdigskrivet för idag.

/Ao

Okej.

Kategori: Allmänt

Känner inte för att skriva något. Ville bara att alla skulle veta att jag inte bara ligger och slöar idag. Jag har faktiskt gått hela vägen till datorn också. Hoppas att det går bra för alla ute på VRF!

Det är väl dags att släpa sig tillbaka till sängen igen. Kolla film.

/Ao

Freaky och urtrist..

Kategori: Allmänt

Freaky! Ibland är det läskiga saker som händer, men det kan ibland vara bra! Jag hade världens bästa dröm i natt. Det började lite skumt, men till slut fick jag avreagera mig på alla människor som jag har stört mig på.. Jag kunde säga vad jag ville (precis det jag tycker om dem) och de blev bara mållösa högar. Det kan vara skönt att få ur sig allting på ett sånt sätt. Lilla mes-Anna tycker fortfarande inte om att klaga på folk. Men jag måste säga att det räkte med att göra det i drömmen.

Okej, nu låter det som om jag är en såndär falsk person som bara låtsas vara din vän, men så är det ju inte. Vi pratar nu om de presoner som jag VERKLIGEN stört mig på längre. Sånna personer man inte kan prata med. Du behöver nog inte oroa dig. Du vet till 100% om det är dig jag pratar om ;p

Jo, på tal om drömmen.. Det urtrista i det hela var att jag skulle börja 09.00 i morse. Det betyder att klockan ringde 07.30. Okej, jag är vaken. Men jag vill bara sova 9 min till och avsluta min dröm och de sista personerna. Men när man lever med en sån..... ja, vad ska man kalla honom... manskagörasåhär-person så är det inte lätt att sova ett par minuter till. Visste du till exempel att man ska sätta sig upp DIREKT när klockan ringer? Eller att man ska äta dittan eller dattan till frukost? Har du någonsin tänkt på att det är absolut nödvändigt att sova 8 timmar, annars dör du? Vad händer om man sover sju och en halv timme? Kan man inte bara sova åtta och en halv nästa natt?

Ursäkta att jag klagar. Du vet att jag älskar dig ändå <3
Men ibland börjar man ju fundera..

JAG ÄR JAG! Jag gilllar att somna om, jag gillar att äta mackor med bara smör, jag gillar att sova hur och när jag vill. Ja, man kan ligga em dag och bara läsa utan att få ångest. TESTA SJÄLV.

Okej, nu börjar jag ibland...

Sen har jag tänkt på en sak till. Varför skriver jag den här bloggen? Alltså seriöst, snacka om att babbla med sig själv. Vem fan bryr sig om mina mästerliga funderingar? Ingen annan än jag antar jag (Kommentarer = Noll).

Om det nu är någon där ute som läser detta kan jag även berätta att jag lyssnade på radio förut. Det var någon låt på den och jag funderade inte mer på det. Sen när den var på väg att ta slut började jag tänka på en annan låt, och gissa vilken som började spelas på radion typ 5 sekunder efteråt. Jo, självklart den!

Freaky goes urtrist goes freaky

/Ao

Tänka sig va bra det kan bli...

Kategori: Allmänt

Jag känner mig mycket bättre! Man behöver skriva av sig ibland. Så är det nog. Att göra det på denna blogg verkar funka (även fast jag har mina hemliga anteckningar också ;) ). Jaja, så är det.
(Du missade väl inte mitt förra inlägg? Början på det är riktigt bra! Läs det och tänk!)

Snart är det dags att åka ut till VRF för att ha sketchmöte. Det ska bli intressant och se hur långt de har kommit... :) Hoppas att de har targit med lite kläder till idag. Då kan vi börja på riktigt.

Men innan dess (det vill säga nu) är det dags för mat. Det blir potatiskroketter och lite smask. (Älsklingen är hemma och är sjuk igen och då vill man ju äta nått gott.)

Senare ikväll blir det till att åka till VRF igen. Det är hoppning ikväll. Nu är det så att jag inte har hoppat sen.... hmm.... tja, det var länge sen. Jaja, det ska nog gå bra hoppas jag. Vi tar allt i vår takt!

MATDAGS!

/Ao

Jag kan, men bara ibland...

Kategori: Allmänt

Det är så... Man kan ju inte kunna allting. Alla är vi barn i början. Men vad ska man göra när det går hopplöst segt framåt och man känner sig sämst? Tja, det finns ju två olika alternativ. Nummer ett är att ge upp och nummer två är att kämpa på. Om man då jämför dessa två alternativ så ser man att man kommer må rätt så dåligt av båda två. Iaf till och börja med.

Ge upp: Du bevisar att du är en mes och att du accepterar faktumet att du tror att du inte kan. Du tror kanske att du mår bättre av att ge upp, men jag kan bara säga att jag skulle känna mig usel. Som en förlorare.

Kämpa på: Du kan verka trög och helt ofattbart dålig. Folk kanske tycker att det är meningslöst och att det inte går att göra något åt. Den känslan man får då är aldrig kul, men någon gång, NÅGON GÅNG, som kommer du att göra framsteg!

Slutsats: SLUTA ALDRIG KÄMPA! En dag händer något som får dig på fötter igen! En dag kommer det gå framåt! Skit i dem som får dig att må dåligt. Jag lovar att de någon gång har varit med om samma sak. Det är ingen tävling, alla är på sin nivå, vad det än gäller. Leta upp de människor som förstår dig och som vill HJÄLPA dig när du kör fast.

Exempel: Kolla på Lizard. Den lilla sötnosen har varit med om mycket. När han kom till mig den här gången hade han tappat allt förtroende för alla människor. Han hade ingen kompis, han var ensam. Han gillade inte att bli borstad eller riden. När jag då började ta hand om honom så stod vi på ruta ett. När jag red ut på honom ville han inte gå framåt. Han backade ner i diken och vägrade gå framåt. På banan var han som en oböjbar pinne. Jag ville ge upp ibland, vem hade inte velat det. Tack älskling för att du var med mig och fick mig att orka kämpa! <3 Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall börja kunna rida ut ordentligt i skogen.  Det gick bättre och bättre för var dag och jag kände att han började lita på mig. Vi var med på clearrounder och det gick bra. När vi sen flyttade hem honom till Oppeberga igen (efter att ha stått på Gäringe för att komma här ifrån) då var det dags att försöka lasta hästen också. Ibland kunde det ta riktigt lång tid innan han gick in. Jag vill verkligen inte tvinga in min häst i transporten på något vis. Det är inte rätt, och förtroendet mellan honom och mig hade då snabbt försvunnit. Jag ville återigen bara ge upp, men bestämde mig för att det SKA GÅ!
Om vi nu ser till hur det är nu så har jag en vän för livet! Jag älskar min lilla snutt. Vi utvecklas tillsammans. Ut i skogen är det inga problem att rida längre, han älskar det! Det beror på att jag har visat att han inte behöver vara rädd att jag ska kräva för mycket och slita och dra i honom eller att jag ska tvinga honom till olika saker. Förr var han väldigt nervös. Nu kan vi gå i skogen och fåglarna kan flaxa till. Hjortar kan hoppa fram och så vidare. Visst tittar han till, men vadå? Det gör ju jag med. Och jag är så stolt över min lilla gubbe! Transporten är ju inga problem. Det kan blåsa, regna, vara mörkt, mycket folk.... Det gör ingen han går RAKT IN! På banan artar han sig! Han kan gå på böjt spår, formen kommer mer och mer. Vi har ett särskilt band vi två.

Och ändå känner jag nu ibland att det tar emot. Men jag har bestämt mig. Allting tar sin tid! Jag tänker jobba på i min och Lizards takt. Han har blivit utsatt för så mycket att jag kan förstå om han inte vill/förstår och så vidare. Jag skiter i er som glor, jag skiter i er som pratar, jag skiter i er som är så jävla mycket bättre. Ni kan ju ändå ingenting.
Det är ju klart att jag inte kan göra saker som jag inte har gjort förut. Vem kan det? Jag är ingen naturbegåvning.

Må så vara om jag är seg, men jag vet i alla fall om det!

/Ao