Clap along if you know what happiness is to you

Sammanfattning..

Kategori: Allmänt

Flyttbilen står ute på gårdsplan. Nycklarna är lämnade. Men, vänta här? Vad är det ni tror att ni läser? Klart inte vi ska flytta. Det är ju hyresgästen i stora huset som ger sig av idag. Men det får mig att tänka. Det kan inte vara lätt att ge upp det liv man har och flytta iväg 40 mil. Men om man kommer närmare sin familj så kanske det känns lättare. Och det är det jag menar. Varför ta sitt pick och pack och flytta till happaranda eller nått när man har det bra här? Jag har svårt att tro att det är annorlunda eller bättre någon annan stans. Allt blir vad man gör det till, och mitt liv är så jävla bra!!

Det var längre sen jag kände att allt är så himmla MYS. Mys is the word. Fikamys Fredagsmys mysmys... MYS! Och allt detta tack vare min nya livsfilosofi. (Vi tar den på fikamyset!)

Lizard har blivit friskförklarad nu. Diagnos: Han hade med största sannorlikhet nackbandmask men den försvann i och med avmaskningen. Nu har han bara det jag vill kalla "fettnacke", sånt som man ofta kan se på små feta ponnyer.. Hmm... Han är en fet ponny.. Hur som hellst. Typiskt nog fick han detta samtidigt och det är det som har förvirrat oss allihopa. Så nu är han snart helt igångsatt igen och i och med att han kommer i trimm så kommer "fettnacken" försvinna. Underbart.

Men ikväll blir det till att rida Rigge. Det ska bli spännande som alltid. Men P jobbar så hon kommer ju inte med ut och tittar..

Helgen är fullbokad. Den är faktiskt så fullbokad att jag inte kommer hinna sova alls.. Jag vet inte hur det ska gå med att hålla sig vaken i typ två dygn.. Men jag LÄNGTAR ändå till den!

Nej, jag har lite viktigare saker att göra. Listan är lång.

/Ao

Just det! Jag har ju glömt säga att jag härmed är en 1000-bitars-pussel-läggare! Fan, jag gjorde det på riktigt.

Sjukdomar hit och dit...

Kategori: Allmänt

Först och främst vill jag varna känsliga läsare för att detta inlägg kan innehålla störande eller frånstötande text..

Jag får ingen rätsida på hur veterinärer tänker. Om hästen de tittar på är sjuk, då borde de väl vilja hitta en lösning? Om de efter många påtryckningar liksom skiter i det, vart ska man vända sig då? Jag tror jag börjar från början.

För drygt 2 veckor sen så ringde vi till strömsholms jourtelefon eftersom Lizard blivit fruktansvärt svullen i mankammen. Vi förklarade väldigt noga hur det såg ut och hur han reagerade på tryck. Den som vi pratade med (som man antog var veterinär men som i slutet av samtalet sa att hon bara var assistent) sa att hon trodde att det var soleksem. Okej, det skulle ju kunna vara det. Men borde det inte ha visat sig mitt i sommaren när solen var som värst? Men det var såklart värt att försöka med att täcka halsen.

Att täcka halsen hjälpte inte ett dugg. Bara någon dag senare var svullnaden hårdare och hade spridit sig uppåt. Då ringde vi "veterinär X". Hon sa att hon kunde komma ut och titta och även vaccinera om det inte var någon fara. Great! Förutom att hon vaccinerade först och sen tittade på svullnaden. Inte så smidigt eftersom hon sen ville behandla honom med kortison. Så det blev till att vi fick massera mankammen med starkaste kortisonet istället. Vi skulle även köra en "kolla masken".

Lagom till helgen insåg vi att kortisonet inte gjorde ett skit och att "kolla masken" inte visar om det är nackbandmask. Vi ringde då "veterinär Y" som hade jouren. Äntligen tänkte man att det hände något när vi fick Ivomec mot nackbandmask utskrivet. Vi avmaskade och några dagar senare var svullnaden på väg nedåt. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att läsa om det på internet. Och det är nu som jag är helt borta.

Internet vs. Veterinär Y

Ivomec tar endast bort "larverna" av nackbandmasken / Det finns ingen risk för att någon mask är kvar.

Så, om det är någon där ute som vet något om denna mycket ovanliga åkomma som sprider sig genom myggor så får ni gärna kommentera mitt inlägg!!!

Så idag har vi haft kontakt med både veterinär X och Y eftersom svullnaden inte helt gått ner efter två veckor.

Veterinär X: Fortsätt behandla med kortison ett tag till. (Hur länge då? Den där starka kortisonen hjälper pronto på människor)

Veterinär Y: Inga maskar finns kvar. Testa med att ta in hästarna några nätter och se om det kan vara överkänslighet mot mygg.

Så det är där vi står. Vi hade ändå tänkt att vi skulle börja ta in hästarna på nätterna nu (det var bara 4 grader i morse och Lizard sätter så mycket päls redan). Dock läste jag att de vuxna maskarna som blir kvar kan förkalka nackbandet. Låter inte speciellt roligt.

Men man borde väl kunna lite på sin veterinär? De borde väl veta vad som händer och inte händer?

Enligt veterinär Y så finns det ingen anledning för att Lizard inte ska sättas igång och ridas och om så är fallet så vet jag en som blir glad. Lizard sprudlar av energi som han inte får utlopp för. Det är en av grejerna med föresten. Han har aldrig varit direkt hängig, inte haft någon feber alls och han har minsann ätit precis som han brukar. Och så länge han inte mår dåligt så är det bra i alla fall.

Kommentera om du har något förslag på något överhuvudtaget eller någonting alls!

Nu ska jag gå ut och pussa på mina sötnosar, 100 kilo lättare efter att få ha skrivit av mig all skit.

/Ao

1000-bitars pussel

Kategori: Allmänt

Jag trodde aldrig att jag skulle börja, men det är sant. Jag håller på och lägger ett 1000-bitars pussel. Och det går inte så tokigt alls. En liten stund om dagen, ett par bitar då och då. Värre hade det varit om jag hade haft tidspress. Sjukt svårt är det i alla fall. Motivet är ett snölandskap med snöiga granar. Det borde säga det mesta. Men jag har kommit en bra bit på vägen. Kanske jag lägger upp en bild på det någon gång för man blir nästan lite stolt över sig själv!

Idag är det möte på VRF och sen ridning. Jag har Rigge nu och det går som det går. Söt och go häst är det verkligen! Påminner lite om min snutt på något vis.. Lika envis?

Så, vad ska man göra med min lilla otursponny? Trodde han var bättre, men jag vet inte. Vågar liksom inte rida igång honom ifall någe blir fel. Veterinären ska ringas idag så får vi höra hur lång tid det här ska ta egentligen. Usch ja. Saknar min ponnybus!

Ledig fram till tisdag. Och det ska bli - fullspäckat. Men, tja, varför inte? Det blir nog kanoners det med även fast jag känner mest för att sova sova och sova. Dumma huvudvärk (läs migrän kombinerat med snuva) ger inte med sig.. Så tipset jag fått är att gå ut och gå. Underbart.... Vi får se hur det blir med den saken.

Dagens måsten:
Hmm....... Inga måsten alls. Eller jo förresten:
¤ Kolla över växeln till helgen
¤ Skicka iväg ett paket
¤ Höra om kvitton

Lite lagom sådär.

/Ao