Clap along if you know what happiness is to you

Vardagsproblem

Kategori: Allmänt

Får man vara skadeglad? Tja, i vissa fal måste jag svara ja. Kriterierna är dock att den som du är skadeglad om inte får reda på det eller är en vän eller sånt. De i din omgivning får inte känna personen eller liknande. För om du mår bar av att vara lite glad över att det kanske inte går så bra för någon som gjort dig illa så spelar det väl ingen roll om de du umgårs med inte känner personen i fråga. Jag tänker iaf inte ha dåligt samvete.

Fast egentligen är jag nog inte skadeglad. Jag tycker bara att det är så kul att se att jag har rätt och den andra personen har fel. Fast det förstår personen kanske inte.

Jag undrar om det är så att folk verkligen kan övertyga sig själva om saker och sen verkligen tro på det även fast det är på ett annat vis och de "egentligen" vet det. Fattar ni? De vill inte att det ska vara på ett vis och då intalar de sig att det är på ett annat vis. Många vet nog vad jag snackar om.

Ralle sa något tänkvärt till mig igår. Han sa att jag tänker på för mycket saker. Eller nej, han sa att jag filosoferar för mycket. Men facktiskt så löser jag bara vardags problem. Igår var det tre saker jag tänkte extra på.

1) Om du vet att din häst kan få för sig saker, sprciellt när det kommer bilar - ha för guds skull inte långa tyglar. Det tjejen skulle haft var korta tyglar så hon kunde vänt runt hästen istället för att den sprang ut framför vår bil med släp. Som tur var körde vi ju extra sakta eftersom jag vet att det inte har gått så bra när jag kört förbi dem förut.

2) Hemligstämplat. Det har med en stor hund att göra, men det blir för kränkande för personen i fråga om jag berättar det. Allt jag säger är att det inte har med någon jag känner att göra. Ni kan känna er lugna!

3) Vi körde förbi en cyklist med sin hund i koppel. Det känndes inte kontrollerat. Hunden hade kopplet i munnen och gnagde på det. Cyklisten hade dessutom långt koppel. Om cyklisten skulle vilja dra i hunden så den stannar, sakter ner osv. så skulle hunden inte bry sig speciellt mycket tror jag. Varför? Jo för att den hade kopplet i munnen... Då tänkte jag ut att man kan göra på att kopplet är lite styvare längst in mot hunden. Det skulle ju göra så att det liksom inte hänger framme vid munnen. Då slippper cyklisten och hunden vara osäkra - båda två. Fast sen kom jag på att hunden säkert får kopplet i ögat, och det var ju inge bra. Tja, nu ser ni hur jag tänker. Men jag kom iaf på en bar lösning till sist. Men det är hemlig. Kanske något att ta patent på? :)

Det jag försöker säga är att jag inte alls filosoferar för mycket. Jag löser helt enkelt verdagsproblem!

Men vet ni, nu är det MAT!!!!!

Ha det!

(och jag som skulle städa innan maten..........)

/Ao

Mjölkflärp..

Kategori: Allmänt

Jag gillar verkligen bollan. Hon är supersöt när hon busar runt. Mjölkflärpar är såklart favoriten. :)

Så, vart är det jag har tagit vägen egentligen? Tja, ingenstans. Jag är ju här. Inte har jag tagit vägen någonstans alls. Det är bara det att jag har varit lite inaktiv. Men det är ju inga problem med det, förutom att jag idag fick abstinens. Jag har i stort sett varit helt datorfri i två veckor. Inte illa måste jag säga.

Lizard och Agnes går på lösdrift hemma hoos mamma och pappa nu, för er som undrar. De har det supermysigt och det är såååååå skönt! Lugn och ro! Vissa människor har ju verkligen problem med sig själva. Kanske de borde tänka lite på att världen aldrig kommer anpassa sig efter någon enskild människas problem.  Har man problem får man lösa de själv och inte tro att andra ska tänka på det hela tiden.

VAD DUKTIG DU ÄR!!! DU KAN KNYTA SKONA SJÄLV! Pucko.

Så, det var lite negativa saker. Annars leker livet. Precis fått lön, och det är ju alltid kul. Har förresten fast anstälning nu sen ett tag. Vi får se hur man känner i höst. Det lär väl bli dött efter semestern. Blä... Men jag har ett jobb! Det är en bit på väg. Förövrigt så glömde jag helt bort ansökningsdagen till högskolan. Jag kom på det samma dag. Det känns inte som om jag tänker sitta och leta framtid på en kväll bara. Förresten så hade jag glömt bort det igen när kvällen väl hade kommit. Inget pluggande för mig alltså. Och nästa år har jag ingen chans att komma in på nått. Känns ganska låst måste jag säga. Jaja, det fixar jag alltid.

Så, om ni nu undrar varför jag inte hör av mig på ett tag vå är det för att jag inte orkar bråka med internet.

Vi ses!

/Ao

Flygpaln, glassbilen, postbilen och sopbilen - skäms på er!

Kategori: Allmänt

God morgon alla glada!

Idag är det fredag. Sista dagen innan helgen. Dock är detta med helg lite överskattat tycker jag. För mig blir det ingen större skillnad mot en del vardagar. Nåväl, men i helgen händer det förhoppningsvis en massa kul!

Fredag:
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00, äta på Rhodos med tjejerna 18:30
Söndag: Hoppträning 10:00, Grilla med Kristin och Emil
Måndag: Jobb 11:00 - 19:00
Tisdag: Jobb 15:00 - 21:15
Onsdag: Jobb 16:00 - 21:15
Torsdag: VRF 19:45
Fredag: Maskeradhoppning :p

Det blir en bra vecka hoppas jag.

Sen har jag tänkt på en grej. Det borde vara förbjudet för vilka det nu är att flyga dessa jäkla flygplan så lågt. Hästarna uppskattar det inte alls och bara ljudet gör ju att man skulle kunna tro att det är bombattentat eller nått. De har hållt på hela morgonen. Störande.

Och till alla er som kör glassbil. I hästarnas värld finns det ingen speciell glassbil. De vet alltså inte att glassbilen spelar sin truddelutt när den är på väg mot ett hus. Snälla söta rara, vänta med att sätta på ljudet tills hästen har kommit en liten bit bort. Det är ju livsfarligt när ni sätter på ljudet precis när hästen går förbi. Det uppskattas inte. Hästen kommer inte vilja köpa någon glass och risken är stor för att ryttaren ramlar av eller blir nedtramap eller liknande. Fy skäms! Hoppas på bättring.

Likaså postbilen och sopbilen. Okej om ni har ett tight schema, men SAKTA NER!!!!!!!!!!! det tar 10 sekunder extra, ni kör ju som galningar ändå, 10 sekunder tar ni in lätt...

Sådär.

Igår var det självfallet teori på VRF. Det är nyttigt det också..

Men vi kanske hörs senare eller nått!

/Ao

Folk är idioter..

Kategori: Allmänt

"Jag önskar alla försvann.
Död åt gemene man.
Så ge mig ett gevär.
Folk är idioter."

Finns det en bättre låt?
Nopp, jag bara älskar den!

Så det var ett tag sen sist. Och då kan man undra vad som har hänt under denna tid. Mycket prylar såklart.

1) En ny Anna är född - ta ingen skit.
2) Insett att yrkesvalet var fel - borde bli kranförare eller liknande.
3) Kriget har "upphört" - Visst, skulle inte tro det va.
4) Insett att man valt fel bland vissa "vänner" - tar ingen skit.
5) Insett det sjuka i att betala 180 kr/h och inte få hjälp - va fan var det med förra lektionen?
6) Semsetertid bestämd - kan man ju hoppas iaf.
7) Hittat min a favoritgodisar - på mitt jobb.
8) Hoppat med lillgubben - mot alla odds.

1) Så, den ni hädanefter pratar med kommer vara den nya Anna. Jag har tillbringat de senaste dagarna med att tänka ut vem jag egentligen vill vara. Jag trodde förut att jag visste vem jag var. Eller, ja. Det visste jag ju. Det jag har kommit på nu är att den jag var stämde inte med den jag vill vara. Eller den jag är nu. Jag tar inte mer skit - inte från någon.

2) Jag gillar att köra kranen på timmerkärran. För er som inte vet håller jag och Ralle på att ta ut en del skog. Det som är min uppgift då är ju att lasta på alla stockarna. Det är som tv-spel. Riktigt kul. Sen att Ralle pekar som han gör är ju en grej, det behöver man ju inte titta på. (Om jag ska vara ärlig tror jag att jag är bättre än Ralle på att köra kranen. Word...)

3) Om man ser det ur min synvinlek skulle man kunna säga att andra världskriget fortfarande pågår. Tänk bara på alla främlingsfientliga människor som fortfarande finns. Och andra världskiget gick ju typ ut på främlingsfientlighet. På samma sätt fortsätter mitt krig, även fast det handlar om något helt annat. Det är inget akut skit just nu, men jag har inte grävt ner min stridsyxa - jag vet inte när jag kan komma att behöva den igen.

4) En perfekt vän finns inte. Det vet alla. Då säger jag alltså inte heller att jag är en perfekt vän. Men en vän är någon som bryr sig. Det är någon som lyssnar när det är viktigt. Ni vet vad jag menar. Man behöver inte höras så ofta, bara man vet att den andra vet att man fortfarande tycker om den. Jag sållar helt enkelt bort en del här.

5) Förra torsdagen var sjuk. Kommer till ridskolan och ska rida lektion - dressyr. Fine, så långt är jag med. Men vad vill man få ut av en lektion kan man ju då undra. I mitt fall så är anledningen till att jag rider lektion att jag vill få hjälp att förbättra saker. Visst, de finns säkert dem som bara rider på ridskola för att få rida, men jag har engna hästar och kan rida hemma. Kommer inte Johannah tillbaka idag får jag krupp. Hoppas på att kunna ta igen det jag missat de senaste 4 veckorna. Det är 720 kr.

6) Semester vecka 28 och 29 som det ser ut nu. Men det spelar ju ingen roll, eftersom Ralle inte ska ha någon semester.

7) Körsbärsgodisar med söt/surt på är mina favvisar. Och nu har jag äntligen hittat dem igen, efter 4 år. Och tro det eller ej, men de finns numera att köpa på mitt jobb. <3

8) Hoppade med Lizard igår. Jag måste säga att oxern på 90 var högre hemma än på Vrf. Jaja, det gick bra iaf. Han är så fin.

Så, nu vet alla hur mitt liv ser ut och att det kommer bli lite förändringar. Kanske tycker ni att jag överdriver, men det tycker nog inte jag. För trots allt är det ju jag som ska se till att jag mår bra. Jag måste helt enkelt sätt mig själv först. Det är bara så.

/Ao