Clap along if you know what happiness is to you

Mys

Kategori: Allmänt

 
Icki är minsann en mysig krabat!
 
/Ao
 
 

Plockar fram mitt trevliga jag

Kategori: Allmänt

Hörrni! Det är guldsporrarveckan! Och jag är på topp! (?) Men i alla fall så är min enda önskning att det ska bli lite sol i veckoslutet. Och att allt blir som planerat. Såklart! Nåja. Nu ska jag hoppa i stövlarna och titta till hästarna!
 
/Ao

En stor vändning

Kategori: Allmänt

Nya blogg.se.. Jodå, när jag kommer underfund med allt här så blir det nog bra. Tiden får visa.
 
Men det var inte alls därför som jag loggade in och tänkte skriva ett nytt inlägg här. Nej nej.. Ni förstår det är såhär:
 
Jag har kommit på en grej. Nu är jag lite mystisk, men det är för att inte såra. För längesen, kanske 8 år sen snart, hände det något. Något som jag förträngt så hårt att jag inte kom ihåg det över huvud taget. Stoppat undan det så långt bak i hjärnan att jag inte ens kunnat ta fram det när jag blivit påmind om det. Aldrig fattat att det var jag. Hur som helst. Men på någotvis så fick en låt mig att komma ihåg. Känslan. Den där fruktansvärada rädslan. Något som var så kul som sen spårade ur. Nu behöver ni inte börja kippa efter andan. Jag lever och mår okej. Det jag ville komma fram till är att jag tror hjärnan är duktig på att stoppa undan för tunga grejer. Förminska det jobbiga tills man får ork och hjälp att bearbeta. Och okej. Varför inte ta allt på en gång då?
 
Men det här minnet av en speciell händelse, det har nog påverkat mig mer än man kan ha anat. Utan att jag haft en aning om det. Ibland har man gjort saker som inte varit så smarta. Kanske finns det en liten uns av förklaring i det förflutna? Och om jag bestämmer mig för det så blir det mycket lättare att hantera det i framtiden. Det kan finnas en anledning till vad jag känner ibland. Det är inte bara jag som håller på att bli helt galen. Kanske försökte hjärnan bara bearbeta genom handling, men så blev det så fel. Eller kanske den försökte få mig att fatta, komma ihåg.
 
Nåja. Vad hjälpte det er att läsa det här? Inget. Vad hjälpte det mig att skriva det? En del. Mitt liv börjar om idag.
 
/Ao

Happy Midsommar!

Kategori: Allmänt

Vilken fin dag! Vad gör alla en dag som denna? Själv ska jag hoppa in i duschen och sen fixa till mig lite innan det är dags för att åka till Kullbergska. På läkarbesök. På midsommar? Men nåja, för all del om de har svårt att hinna med på vanliga dagar kan jag väl åka dit idag liksom.

Efter det blir det smarrig mat hemma och umgås med lite människor. Och sen så ska vi spola stallet. Vilken fin avslutning på midsommarafton. Det bilr rent och snyggt och så kan man snart ströa till hästarna om de behöver komma in något på dagarna i sommar.

Nähä. Lite stressigt blev det nog allt nu.

Tjing!

/Ao

En sån kväll

Kategori: Allmänt

Där här är en sån kväll när jag egentligen inte borde sitta själv och tänka. En sån kväll när det snurrar fel tankar i huvudet eftersom jag inte tagit hand om mig själv ordentligt. Men jag tänkte att jag kunde skriva lite här så kanske jag blir av med det i hjärnan.

Ni vet när man får sånt sjuk dåligt samvete, eller en helt galen ångest? När det känns som om magen vänder sig och hjärtat hoppar ur kroppen? Ibland kanske det är befogat, ibland inte. Det är så svårt att säga till mig att jag inte behöver känna så. Att jag inte gjort fel över just detta jag har ångest över. Dåligt samvete? Vet inte om det är befogat heller. Och även om det är så så finns det ingen chans i hela mitt liv att rätta till det. Det finns inget sätt att få det ogjort eller annorlunda. Det kan inte ens hända igen. Värsta senariot är redan utspelat. Och det spelar upp sig i mitt huvud dygnet runt.

Ralle är i Trosa ikväll och jobbar med någon båt. Han ska visst börja pendla mot Stockholmsområdet mer. Det är kul för honom, men just nu är ingen bra tid. Inte nu liksom. Om en vecka visst, men inte nu! Men är det högsäsong så är det.

Det hjälpte inte mycket att tjata här heller. Jag får ta en tur till tottisarna och se om de vill lyssna idag, som alla andra dagar. Imorgon blir det jobb 15:00-21:15 sen är det 11 dagar fritt för bus!

/Ao

En helt ny värld

Kategori: Allmänt

Hej och välkommen kära bredband!

Idag har jag kopplat in och installerat vårt finfina bredband. Alltså, shit. är det så här lätt livet ska vara?! Hejdå alla gamla mobila bredband och hejdå att surfa över mobilen. Hej bredband! Det är bara det jag har att säga! POMMES LIKSOM!

/Ao

Rätt åt mig

Kategori: Allmänt

Jaha hörrni. Idag har jag knåpat ihop lite funderingar. Jag har ventilerat dem och kommit fram till massor. Men när man ska göra verklighet av tankarna brukar det ofta skita sig. Så också idag. Men det är så, det får va så. Det är lika bra.

När man förlorar en pryl man har användning av blir man ledsen. När man förlorar en person som står en nära blir man förkrossad. Just nu känner jag mig som någonstans mitt emellan. Över ingenting egentligen. För ni vet, livet är inte alltid soligt.

Ord är bara ord. Ord behöver inte betyda någonting. Men det är sorgligt när orden inte stämmer med verkligheten. När man får veta att de inte betyder någnting. Det är så svårt att skaka av sig. Det är jobbigt att inse att det bara är tomma löften. Hellre en rak sanning än tomma ord och lögner.

Idag är en dag. Imorgon är en ny dag. Jag ska försöka göra det bästa av den. Men först ska jag väl avsluta den här färdigt så att den inte hänger kvar imorgon. Jag ska en lång powerwalk och va arg på mig själv.

/Ao

Bilder från 16/6-12

Kategori: Allmänt

Här kommer några bilder från igår:



GRATTIS REBECKA!




GRATTIS PAULINA!






Min utstyrsel från igår som fick fungera både på studentmottagning och på Harrys. Spännande..

/Ao

Jaha, så var det

Kategori: Allmänt

Det där med att komma ihåg saker alltså.. Det är nog inte min starkaste sida. Eller ja, förut kom jag alltid ihåg vart jag lagt saker och planeringar och sådär. Men nu är jag lika dålig på att komma ihåg sånt som jag är på att minnas namn och ansikten. Det suger. Jag tror att om jag kunde lära mig det bättre skulle liksom en helt ny värld öppnas. Då behöver man inte fundera så mycket på om man känner personen man ser elller på vad den man pratar med heter. Det är ju fruktansvärt pinsamt att glömma namn. Men jag har inget bra sätt att förbättra det på. Jag är nog ett hopplöst fall.

Men vet ni, överraskningar är så spännande! Det är inte alltid de är roliga, men om vi tänker på positiva överraskningar så är det ju fantastiskt. Det kan vara allt från att få en blomma till att få reda på nått man undrat över. Fler överraskningar till mig, tack!

Att det är söndag idag är något jag har lite svårt att ta in.. Imorgon är det måndag och vardag igen. Vart försvann hela den här helgen? Idag har jag bara slappat iaf. Somnade väl runt fyra efter allt studentfirande i stan. Mys! Fast kvällen tog ju en liten oväntad vändning och jag var inte alls klädd för en kväll på Harrys (blommig klänning) men så blev det hur som hellst. Och jag träffade Emma och Willi innan på Lilla också. Det var en spännande återförening.

Nu ska jag promenera mig bort till tottisarna och fundera lite över livet.

/Ao

Inte okej alls

Kategori: Allmänt

Igår så fick jag för mig att jag skulle testa att locka håret. Det sög. Varför? Jo för det första suger jag på att locka håret. För det andra så suger mitt hår på att bli lockat. För det tredje är det fortfarande för kort för att det ska se vettigt ut. Jag saknar mitt långa hår mer än någonsin idag. Då skulle jag velat locka det till min blommiga klänninga jag ska ha imorgon. Men icke. Det får, som jag sa till P, hänga som vanligt. Eller om jag på någe vis skulle försöka att rota fram min stenåldriga krustång som liggen hemma hos pappa någonstans. Eller så är det inte värt det. Det är ju trotr allt inte jag som ska vara fin på studenten imorgon.
På tal om fin - jag och Ralle har blivit bjudna på bröllop i augusti. Det är alltid kul med bröllop och då får man ju chansen att ta på sig något fint. Trevligt. Men det är länge till dess. Kanske mitt hår har växt ut då så att jag kan locka det? Hoppas.
Annars rullar allt på. Helg är det som gäller för hela slanten och nästa vecka är det jobb tisdag och torsdag. Sen är det en hel otrolig vecka med semester. Eller ja, "semester" för guldsporrarna ligger ju där såklart och det blir ingen ro med alla boxar och grejs. Men det är äkta sommar då!
På tal om hästar så ska jag bort till betet och se om alla står upp idag. Det vart ingen direkt kalabalik när Peppe kom igår. Det var bara Lizard som ville ha Agnes för sig själv så han sprang och krökte på sig och lät inte Agnes och Peppe hälsa på varandra. Men helt klart var ju att de kände igen varandra. Så fort transporten rullade upp på planen så kom Lizard och Agnes springande och när Peppe väl kom ut blev de smått galna. Mysigt!
Hej hopp!
/Ao

När man känner sig nere

Kategori: Allmänt

Det ultimata när man är nere är att ha en kurrande katt på magen. Bara sitta i soffan eller ligga i sängen och känna och höra hur katten spinner. Låta sig väggas in och bara slappna av tillsammans. Det totala lugnet som leder till glädje.

Idag har jag inte haft mycket för mig. Har haft massor att göra, som vanligt. Men jag har valt att strunta i det, som vanligt. Nej, jag tror inte att jag har fått något vettigt alls gjort idag. Kankse jag skulle gå och strata en tvättmaskin så att jag känner lite hopp om framtiden. Men det känns tungt det här med kläder. Jag behöver till IKEA. Jag behöver mer galgar. Soffan är överfull med kläder som måste hängas upp men jag vill inte ha tusen sorters olika galgar när jag nu för en gångs skull ha börjat fått struktur på det hela. Jisses ja, vilket problem.

Nu snart ska jag dra mig bort till hästarna och invänta deras sommarkompis Peppe som kommer strax innan åtta ikväll. Det blir mysigt för Agnes. Hon har saknat honom tror jag. Lizard får köra sitt eget race med ätandet istället när de andra står och myser. Så han blir nog glad också..

Men ärligt talat, vart är solen och värmen? Det är ju sommar nu?!

/Ao

Vad håller dig kvar?

Kategori: Allmänt

Ibland är saker väldigt lustiga. Ibland hittar man ingen logik i livet. Behöver man göra det egentligen? Spelar det någon roll om man vet vad som är upp och vad som är ner? Det tuffar ju vidare i alla fall.

Jag längtar väldigt mycket till semestern. Längtar tills vi drar till Turkiet. Bort på något vis. Det ska bli otroligt mys att bara få komma bort på riktigt så att man sen kan börja uppskatta de vardagliga sakerna igen. Kanske man behöver komma bort en stund för att kunna se saker och ting på nytt igen?

Nåja. Idag bli det stängningsjobb precis som igår. Sen är det helg för min del. Underbart! Det ända inplanerade är ju studenten på lördag. Jisses va alla blivit stora och vuxna. Själv stannar jag ju på 17. Har jag verkligen blivit 23? Hur gick det till? Ändå så känner jag för att plocka fram min studentmössa och sy om året på den så att jag kan ta studenten igen. Alla har så himla kul ju! Och så får man snällt stå bredvid och se all lycka när man själv vill vara mitt i den, även fast jag vet att jag fått min dos redan. Ojoj... Livet är bra tufft (I-landsproblem).

Egentligen är vi rätt bortskämda i den här delen av världen. Jag vet att i alla fall jag borde ta vara på allt som man ser som självklart bättre än jag gör. Det finns så många som har det värre. Hur långt nere man är finns det alltid någon som har det värre, på något sätt. Inte sant? Ibland får jag sjukt dåligt samvete för att jag gnäller. Eller för att jag inte vill äta upp nått för att det inte var supergott. Eller får storpanik över att jag inte har råd att köpa någon viss sak som egentligen är helt obetydlig. Allt är bara ett stort skämt.

Men inget av det där var ju vad jag hade tänkt skriva om. Det enda jag hade tänkt mig säga med detta inlägg var att jag försöker uppskatta livet även om det ibland går helt emot mig.

/Ao

Skitarns

Kategori: Allmänt

Jag hade skrivit ett så fint inlägg. Men så kom jag åt den där rackarns lilla knappen och råkade trycka bort allting igen. Och inte la det sig som utkast heller. Aja, ni får det återberättat i stödord så får ni tänka historien själv.

*Dressyrnörd
*Nörd
*Väder x2
*Allvar
*Tripp
*Bruttor
*Max
*Avslutning
*Självrisk 5000:-

Ja, så långt hade jag väl kommit. Lagom sådär. Nu ska jag strax krypa ner i sängen och glo lite i en tidning jag köpte med mig hem förut. Något måste man ju unna sig när man är lite trött. På tisdag blir det jobb igen..

/Ao

S-T-R-E-S-S

Kategori: Allmänt

Det stavas så. Stress. Och jag pallar det inte mer. Jag vet inte om jag helt plötsligt har blivit hyperkänslig mot stress och sånt. Det är som om hjärtat ska hoppa ur kroppen och fingrarna börjar plocka på allt i närheten. Och sen vill jag sova. Det är nästan som när man var liten. Då kunde man somna ifrån allt och vakna upp och nästan inte komma ihåg vad det var som man hade tyckt var jobbigt. Jag kör väl vidare på den modellen tills jag hittar en bättre lösning.

Idag har jag varit i Marieberg och gjort slut på lite för mycket pengar. Jag fick väl med mig typ 6 nya toppar av olika slag och en klänning. Och sen lite pryttlar från Hööks med.. Ujuj.. Men tro det eller ej, Ralle var ett riktigt bra shoppingsällskap. Han gick åt sitt håll och jag åt mitt. Men när han var färdig (eller inte eftersom vi gick in i tusen tråkiga affärer ändå sen) så kom han och kikade på vad jag tänkt handla. Han tyckte jag skulle köpa allt jag plockat ihop, men det skulle blivit för dyrt så jag fick lägga ifrån mig hälften. Det är sommar på Cubus nu kan jag lova!! Men Ralles shopping-glädje tog slut på IKEA när jag ville handla ett asfint påslakanset för vårt dubbeltäcke för bara 129:-. Det fick jag inte handla så han sprang iväg. Då blev jag lagom sur och bestämde mig för att det var fult och tittade på annat istället. Lite stolar fick vi med oss i alla fall. Och jag fick välja stolsdynor. Gröna blev de och de är asfina!

Nu ska jag ta mig en sväng till hästarna snart och försöka orka mig på att ta med Lizard på en liten tur. Vi får se. Imorgon blir det VRF hela dagen och dressyrtävlingar.

/Ao

Sjung en sång om frihet

Kategori: Allmänt

Jaha. Idag? En bortkastad dag. Det viktigaste jag gjort var att köra en diskmaskin. Det började som vanligt med att jag vaknade och planerade min dag i huvudet. Det var mycket som skulle honnas med, mycket som skulle fixas. Ändå på nått vis så blir det inte av. Jag kommer aldrig längre än till soffan. Jag måste städa och dammsuga, diska, tvätta... TRÅKIGT! Vart är min inspiration? Imorgon kanske?

Jag har installerat lite nyttiga saker på datorn och fixat idag i och för sig. Om det gills som en bra sak vet jag inte. Jag har styrt upp lite med studentpresenter också så det ska nog funka. Vill bara hitta nått lagom fint att ha på mig då, men ändå inte konkurera med studenterna liksom. TIPS?

Imorgon blir en städ-dag (?) och sen drar vi möjligtvis in till Örebro och handlar lite prylar. Jag funderar på om det är dags för en ny cykel. Skulle jag börja cykla mer då, eller är det bara bortslängda pengar? Beslutsångesten är ju total.. Jag önskar att det kunde finnas något som puttar upp min inspiration till att motionera mera, men jag vet inte.

Det låter som Ralle är ute och klipper gräset. Något han tjatat på mig att jag måste göra. Som jag inte gjort. Undrar hur länge han ska hålla på med det då. Jag vill käka lite kvällsmat och natta mig sen. Fredagsmys, vad är det? Nåja, fint blir det ju när det är klart, antar jag.

/Ao

Känslan av ett nytt tangentbord

Kategori: Allmänt

Det är lite läskigt det här. Vi har köpt en ny dator. Ny skärm. Nytt tangentbord... Det är helt förvirrande. Det är fel avstånd mellan tangenterna så jag måste sudda typ hela tiden. Men det känns sååå himla bra att äntligen slippa med den förra burken. Visst, jag älskar den och den har varit mig trogen i många år. Men det kanske är just det som är problemet, det blev ett par för många år. Den är trött, stackaren.

Nåja, det är student-tider och massor av mössor överallt. Det är så jag vill leta reda på min mössa och dra på den jag med. Men tänk, det var fyra år sen jag tog studenten. För fyra år sen hade jag varit ifrån skolan i en vecka precis. Det är inte klokt. Det fanns så mycket tid. Visst, samma tid finns väl nu men jag trro att jag fyller den annorlunda. Som vanligt.

Om tre veckor sitter jag förmodligen utanför en husvagn på VRF och myser med bra folk. Det är dags för Guldsoprrarna mina vänner. I år ska bli ett bra år. Det bara är så. Punkt.

Annars flyter allt på som vanligt. Jag var in med Ludde till stan och lämnade honom på frisering i morse. Sen på vägen hem drog vi med Paulina och Diva på en liten tur till Lyttersta. MYS!



Nähä.. Nu är det väl dags att gå och rycka bort Ralle från vad det nu är han jobbar med i verkstaden. Jag börjar känna att det vore dags att säga godnatt. Min numera obligatoriska middagslur blev inte av idag nämligen.

Men så får jag ju inte heller glömma att uppmärksamma världen på att det var Beckas första dag på inskolningen på jobbet! Hurra!!

/Ao

Vilka val

Kategori: Allmänt

Livet är ganska stort. Det har toppar och dalar. Ibland får man mer än man ber om och ibland måste man bara nöja sig med vad man har. Idag är en bra dag, och det kommer flera. Man måste bara vänta på dem. /Ao