Clap along if you know what happiness is to you

Jag är jag.

Kategori: Allmänt

Jag är mycket, men spydig? KNAPPAST!

Jag är jag. Det är inget att göra åt. Det är bara att anpassa sig efter mig som alla får anpassa sig efter alla. Okej, jag ska erkänna. Ibland har jag svårt att vara 100 % rak, men jag bättrar mig. Jag har svårt att sluta svära, jag är blyg, blir lätt svartsjuk/avundsjuk osv. Men spydig, det är något jag inte är. Inte ens på skämt...

Så hur har då denna fråga kommit upp. Jag antar att en del av er där ute vet vem det är som inte drar jämt med mig och Ralle på denna gård. Ja, mer behöver inte sägas. Läste det på tavlan nyss. Nice... Jaja. Jag ska inte gå in på detaljer, för det är ändå ingen som fattar. Men hon stör mig. Och jag vet, jag borde sätta mig över henne och inte bry mig, men jag har fått nog. Fucking Bitch.

Ni som inte gillar att läsa om klagerier kan ju sluta läsa nu.

Jag är trött på falska och fula människor. Ja, både bildligt sett och bokstavligt. Jag orkar inte bry mig om vad ni tycker längre. Jag kommer bara köra mitt race. Nu är det helt enkelt såhär att jag ändå har övertaget i denna rond. Det är hon som kanske ska tänka på hur hon beter sig om hon vill kunna bo kvar ett tag till.... Jag ser inte att jag har några större problem där. Så hädan efter tänker jag faktiskt visa vad jag tycker och tänker när det gäller detta. Jag är så trött på att alltid tassa på tå runt alla människor. Fan, slappna av och sluta blås upp saker och ting. Lägg er och låt mig vara!

När det gäller mina hästar mår de kalas. Bara prima. Aldrig mått bättre. Det finns folk som vet att jag älskar dem och att jag tar väl hand om dem. Men man kan inte sitta hemma och glo 24 timmar om sygnet bara för att vissa tycker att man inte sköter hästarna annars. Jag har ett jobb för sjutton. Jag är snart 20 och lever att bra liv. Men mina hästar kommer aldrig i kläm. Inte en chans. Dra åt skogen, idiot. En gång till och jag blir arg på riktigt.

Och skitinternet som kopplar ner hela tiden.

Till sist så vill jag bara säga GRATTIS MAGNUS. Du var ju favoriten från dag ett. Och jag skiter i vad andra tycker.

Måste säga att detta inlägget kanske låter spydigt, men det är det inte. Det är rakt - något som tydligen inte uppskattas. Men om ni vill tolka det som spydigt så är det upp till er. Det är väl i sånt fall bara bra att jag lever mig in i rollen som spydig människa.

/Ao

Sovit med lampan tänd..

Kategori: Allmänt

Finns det något värre än när man har somnat med lampan tänd och sen vaknar runt fyra av det? Svaret är nej. Grejen är den att man får så ont i huvudet hela dagen efter, och fråga mig inte varför för det vet jag inte. Suck... Lagom kul är det iaf.

Jag har helt enkelt idétorka när det gäller min blogg just nu. Jag känner mig inte vidare värst intressant. Synd för er alla! :p Ikväll blir det iaf att åka till VRF och rida dressyr. Johannah är tillbaka! <3 Underbart. Hoppas Lizard är på humör. Det verkade som så när hovslagaren var här i morse. Hehe...

Jobbat tre dagar i rad nu, så det känns skönt att vara hemma. Jag känner mig inte slapp när jag är hemma och tar det lungt. Jag mår ju bra av det och sådär. Fattar inte varför folk ska stressa runt som galningar och bara träna träna träna träna......... Jag får nog med träning av att jobba och sköta hästarna. Okej, jag har väl ingen vidare kondition kanske, men behöver jag ha det? Nej, egentligen inte. Jag menar jag pallar ju att göra det jag ska med den konditionen jag har nu. Så varför stressa? Idiotiskt. Blir så trött på det. Det och "lågkonjukturen"... Jaja, inte mer av det tjatet.

Jag tror att jag har blivit trevligar att umgås med sedan jag började skriva av mig här. Jag får ut allt här och slipper vara så gnällig när jag träffar folk. Är inte det nice?

Och för alla som undrar (får alltid många frågor om det), det funkar kalasbra mellan mig och Ralle. Men som vanligt - Dockhussåpan fortsätter alltid på denna gård. Det skulle bli en bra TV-serie. XD

Nehe.... Inget mer att skriva om tror jag. Det visar sig väl....

/Ao

Helt jävla galen på bilar..

Kategori: Allmänt

Jag har ingen bil. Min bil är kaputt, igen........ Jag kan inte köra mer med min tesked förren den har varit på lagning. Volvon min har jag ju så fint lånat ut. Vet ni vad det innebär? JAG HAR FÖR I HELVETE INGEN BIL!!! Det hade ju funkat om det inte hade varit för den lilla detaljen att jag har ett jobb att sköta! Fint... Så hur tar man sig då fram och tillbaka till katrineholm? Jo, man tigger skjuts av mamma. Och mamma är snäll <3 men jag kan ju inte fortsäta såhär hur länge som hellst....... Jag jobbar ju igen på lördag. KANON BRA!!!! Jag går och gömmer mig någonstans.

Förövrigt så har dagen varit relativt bra hittills. Jag kunde sova skapligt i natt. Alltid nice det. Nu är jag hungrig och allmänt förbannad! Och så är jag trött. Och boken jag läser nu är dålig. (Av kött och blod). Det känns allmänt dåligt. Snuvan går inte heller över och det är inte kul att inte kunna andas.

Sammanfattningsvis kan man ju säga som så att om du inte har en bil att låna ut så bör du inte prata med mig om bilar. Jag blir galen snart. (Jaja, men kan inte bli något man redan är.....)

AAAAHHHHAHAHAHAHA!

/Ao

Vi ser fram emot nya sommartider...

Kategori: Allmänt

Sol, grönt gräs, tjocka hästar och öppet fönster. De fyra sakerna beskriver en riktigt bra sommar. Jag hoppas verkligen att den kommer snart och blir lång, för av vinter har jag fått nog. Men det dröjer väl antagligen ett tag till.

Den stora frågan är när jag ska ta min semester i sommar. Egentligen spelar det ju ingen som hellst roll, eftersom Ralle skippar sin semester i år. Typiskt det där. Men två veckor har jag tänkt ta ut iaf, och det blir kanske i början av juli. Då ska det väl ha hunnit bli varmt och skönt kan man hoppas. Sommaren är hittills helt oplanerad så när som på att vi ska åka till Strömsholm hela gänget. Det hela går av stapeln första veckan i juni. Kanon.

Idag är det jobb som gäller: 15:00 - 21:15. Och imorgon 16:00 - 21:15. Jag tror nog faktiskt att jag kan lära mig att tycka om de tiderna. Det är skönt att ha hela dagen ledig liksom. Jag måste bara få in rutinerna lite bättre. Men det går ju fort. Men det blir ju surt sen när Ralle byter jobb och kommer hem på kvällarna. Då är ju jag och jobbar, men det kan ju vara skönt det också... ;)

Nej, här kan jag ju inte sitta och slösa bort hela min dag. Ska käka lite och sen bär det av hemåt en sväng.

Föresten. Bilen min mår lite bättre nu. Hjullagret är bytt och det blev kanon. Dock var Ralle för optimistisk när han sa att jag inte behövde köpa nya bromsskivor.... Självfallet var det så att det visst behövdes. Han sa det direkt när han titta på dem. Jag harde ju sagt det till honom, men nejdå.. Så det blir biltema i helgen igen........ Jippie...

Veckoplanering:
Tisdag: Jobb 15:00 - 21:15
Onsdag: Jobb 16:00 - 21:15
Torsdag: Hovslgaren 09:00, VRF 19:45
Fredag: Finalen i Let's Dance 20:00
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00
Söndag: Biltema? Hoppträning?

Nice.

/Ao

Superfjolla...

Kategori: Allmänt

Så åter tillbaks till det eviga tjatandet om broddar. Det går inte att komma ifrån detta ämne och det stör mig. När det är vinter ute så är det halt. Så långt är alla med. När det halt ute så kan man halka, och jag tror att alla fattar det med. Men det är sen kruxet kommer. Ska man då ha hästen broddad i hagen eller inte. Fördel: De slipper fläka sig om de halkat t.ex. Nackdel: Det finns risk att de skadar varandra om de bråkar.

Det normala vad jag har erfarenhet av är att man då har broddar fram men inte bak om man är rädd för att de bråkar för mycket i hagen. Det gör alltså att de inte kan sparka varandra med brodden. Fattar ni? Då minimeras risken avsevärt.

Nu har det varit som så i mitt stall i vinter att hästarna har gått med brodd runt om eftersom övriga inblandade inte tyckte att det var någon fara. Fine, men då tar jag inget ansvar för om det händer något heller. Min egen är ju oskodd så... Nu är grejen den att den inhyrda hästen som står här har fått ett sår ovanför hasen ("bakknät" för de som inte kan hästar). Nu skyller hon alltså på Lizard. Det roliga i detta är att Lizard alltså skulle klättrat på den andra hästens rygg och sen halkat där och ramlat ner och skrapat upp detta lilla sår. Okej.......?

1) Lizard klättrar inte på andra hästar. Speciellt inte om de är 170 höga och är vallaker...
2) Såret var knappast från en brodd.
3) Hur kunde han då halka om han hade brodd ;)
4) Om han nu klättrer så ofta så borde det väl vara märken på Sixtens regntäcke som alltid är på?

Jag bara undrar hur man kan påstå något sådant. Jag säger bara att hon kan sura bäst hon vill. Det är hennes bekymmer. Men att börja beskylla Lizard för saker som är omöjliga är bara larvigt och det gör mig arg. Superfjolla! Jag säger det igen. Det ska bli skönt när det är över. Då slipper man sånna fula saker...

/Ao

Hmm...

Kategori: Allmänt

Okej Bagge... Nu fick du visst en chans till. Men det gör ju bara att valet är ännu klarare nästa vecka! Morgan hade varit ett större motstånd. That's it.

God natt med er!

/Ao

Han är så söt!

Kategori: Allmänt

Hejsan alla bloggnördar där ute! Aldrig kunde jag väl tänka mig att jag skulle bli fast i det här, men så blev det. Och vet ni? Jag mår bara bra av det! :p

Igår var jag på VRF och hoppade. Nervöst var det som vanligt, men jag bestämde mig helt enkelt för att det värsta som kunde hända var att han typ vägrar och jag ramlar av. Men han hade sån energi igår, så att vägra fanns inte på vårt schema. Och det var kalasbra upplägg för mig igår. Kombination med bra avstånd så jag kunde tänka på sitsen och inte så mycket på att få till avstånden. Och sen studs. Det är alltid lika kul! Och vad gubbsen tog i också. Bara roligt. :D

Det har funkat bra när Anna vickade för Johanna. Stort plus för indelningen och avstånden när vi hoppade! Man fick lite nya tips och inte bara det vanliga. Dock ska det blir skönt när Johanna kommer tillbaka. Hon är saknad!! Det kommer nog kännas som om man är lite mer hemma igen då när man får höra hennes "språk" liksom.

Så, vad händer en fredag som denna? Jo, Anna är fortfarande sjuk och slöar framför datorn. Ralle är på jobbet. Agnes väntar på att få hämta posten. Lizard strålar av energi och spring i benen. Hur ska nu detta gå ihop sig? Det är det ingen som vet. Och denna helg MÅSTE jag till biltema. Så frågan är om jag ska ta bussen till K-holm för att sen ta tåget till E-tuna och sen till Kungsör för att kunna åka med Ralle dit eller om vi helt enkelt ska stressa dit tidigt imorgon så jag kan vara på jobbet vid 12:00? Min bli rullar inte många mil till utan nytt hjullager osv... Och jag jobbar jag massor nästa vecka. Hmm.... Ja, och som vanligt så är det jag som måste planera. Ralle bara säger att vi måste åka... Ja, vad smart han är. <3 Måste ringa och tjata på honom.

Sen undrar man hur i hela friden jag ska kunna jobba imorgon.. Fortfarande jättesnuvig och ont i huvudet. Det här med att man inte får vara hemma hur länge man vill är ju skumt. Är man sjuk så är man. Inte får man tid hos en doktor för att man är förkyld inte. Inte om man bor i Vingåker iaf. Och vad skulle de då göra åt det? Nåväl, det är ett problem för morgondagen. De får nog se att jag är sjuk. Mohahaha....

Lizard verkar vara mycket mer uppskattad av omgivningen än han var förut. Förr var det ingen som gillade honom speciellt mycket. Det var nog så att de inte fattade hans charm helt enkelt. Men nu så finns det ju faktiskt folk som tycker att han är söt. Och sen finns det ju alltid folk som skämtar om allt och alla. Men jag tar det för vad det är i mina öron - kompilmanger! :) Sug på den du! Men Lizard har utvecklats så mycket på sista tiden. Kanske inte i kroppen eller med ridningen - men i psyket. Han har verkligen blivit en underbart fin liten ponny (fast säg inte ponny högt så han hör). Han är min Indianhäst, min Racerponny och mitt Troll!

Föresten. På tal om indianer och troll. När jag inte kunde sova i natt så funderade jag över vad vi ska klä ut oss till på maskeradhoppningen. Jag har några idéer, men ingen klockren. FÖRSLAG? Jag måste diskutera lite med Ralle också.... Hehe... Förra året ville jag göra Lizard till balettdansör, men det fick jag inte... Konstigt det där. Jag blir ju jätteglad av att tänka på Lizard i rosa ballerinakjol runt magen. Varför inte bjuda på ett skratt? Haha. Men det lär inte bli så. Men någon annan kan ju sno den idén. Det vore askul! Nej, detta år så har jag tänkt lite mer motortema. Det borde väl gå hem iaf hos Ralle?

Det är konstigt att jag har så mycket att skriva varje dag när jag bara är hemma och är sjuk. Det händer ju inget vettigt.. Aja, det är ert problem. Ikväll blir det till att se Let's Dance. Placeringen är ju redan klar i mitt huvud

1 - Magnus Samuelsson
2 - Morgan Alling
3 - Laila Bagge

Det betyder att Laila ska ryka idag om man går efter mig. Så är det. Det blir spännande. Och i den oändligt långa reklampausen i mitten med nyheterna och allt ska vi kanske titta lite film också. Snacka om att utnyttja tiden.

Ha det bra hörrni. Och skriv lite i era egna bloggar så jag kan läsa där istället för att bara skriva en massa strunt.

/Ao

Svårt att hänga med?

Kategori: Allmänt

Ny tycks det som om mina trogna läsare har börjat slappa lite. Jaja, det är klart ni inte hänger med. Gör jag det ibland? Haha, nej antagligen inte. Men det är ju som så att när man är sjuk så finns det inte så mycket man orkar göra. Att blogga runt då är väl ett alldeles utmärkt alternativ.

Jag messar med Kristin, den lilla busen, också. Det är trevligt! Vi pratar om både smått och gott. Och om pubertetsbarn. :p Nåväl, den historien är det ingen av er andra som skall få höra. Tur för er. Men som sagt. Det är bara att släppa det och gå vidare. De kan väl få sura så länge det vill. Det rör mig inte i ryggen!

Solen skiner idag. Det är mysigt. Och vilket underbart väder det var igår! Jag och Ralle var ute och red en sväng barbacka precis när solen gick ner. (Dock var det ett åskmoln i stallet, men det känns bara kul att vuxna människor kan bete sig som om de vore 5 år. Det är över snart iaf.) Jättefint med solnedgång iaf. Dock hade Lizard så mycket spring i benen att det ibland var svårt att hålla sig i rätt position. Men det var bara kul. :D När vi sen är på hemväg så får vi möte av Love och Maria. De ska hämta Uddisburen. Trevligt, trevlig. De kom upp på en bit kladdkaka också. Och det är nog så, man ska alltid ha någe fika hemma. För man vet aldrig när man får oväntat besök! ;)

Ikväll blir det av att åka till VRF. Det har jag bestämt. För det första så är det hoppning, och det vill jag inte missa. För det adra så har jag inte råd att vara sjuk. Det är inte klokt vilka priser det är nu. 180 kr/h. Ja, så då är det bara att masa sig iväg. Lizard behöver springa av sig också. Vårkänslorna svallar!

Och vad kan vara bättre än att avsluta detta helknäppa inlägg med en text från Britney Spears (Inget fan direkt):

Hush, just stop
There's nothing you can do or say, baby
I've had enough
I'm not your property as from today, baby
You might think that I won't make it on my own
But now I'm...

Stronger than yesterday
Now it's nothing but my way
My lonliness ain't killing me no more
I, I'm stronger

Than I ever thought that I could be, baby
I used to go with the flow
Didn't really care ‘bout me
You might think that I can't take it, but you're wrong
‘Cause now I'm...

Stronger than yesterday
Now it's nothing but my way
My lonliness ain't killing me no more
I, I'm stronger


/Ao

Naturen utanför mitt fönster

Kategori: Allmänt

Jag har precis läst ut min bok. Jag kände för att titta lite på hästarna och såg då att Agnes var väldigt intresserad av någonting. När jag ser det hon ser blir jag först chokad och sen alldeles varm. Sen börjar jag fundera.

Ute på gräsmattan bakom stora huset ser jag att Alva är ute och leker. Sen ser jag Sandra med Ossian. Vad stor han har blivit. Han är ingen nyfödd baby längre. Nu står han själv och går nästan helt själv. Men så längesen var det väl inte de kom hit. Men när jag tänker efter så var det ett bra tag sen. Tiden har gått fort. Då brukar de flesta säga"Vad har jag gjort med mitt liv", men inte jag. Vet ni vad? Jag är faktiskt helt nöjd med hur det är nu. Jag har en underbar pojkvän, underbara föräldrar, bra vänner, snart fast jobb och såklart mina trogna bästa kompisar - Agnes och Lizard. Kan det bli mycket bättre? Jag tror inte det. Våren är här.

När jag såg Ossian, Alva, Sandra och Nicklas funderade jag nog för första gången i mitt liv på hur det vore att få egna barn. En egen liten snutt att hålla i famnen, att trösta på natten och se växa upp. Kanske vill jag ändå bli mamma själv om några år. Ingenting är omöjligt, men allt tar sin tid.

Lugnet bredar snart ut sig över gården här, med allt vad det innebär. Våren är här, och inget kan förstöra det för mig. Inte tjuriga tanter och inte förkylningar.

MITT LIV ÄR UNDERBART!

/Ao

Det är väl så..

Kategori: Allmänt

Ibland måste man unna sig själv saker. Och nu var det dags för det. Inköpslista från CDON.com:

4 filmer: Hortan, Alvin och gänget, Rallybrudar och How to loose a guy in ten days.

1 CD: Metallica - Load

Men det blev ingen bok. De måste man nästan ta i för att veta om de är bra eller inte. Så nu ska jag bara vänta på att det ska ramla ner lite filmer i min brevlåda. Sen ska jag sitta och titta på de animerade ekorrarna :p

/Ao

Snuva, sömn och bananflugor...

Kategori: Allmänt

Ja, man skulle kunna säga att gårdagen bestod av just det. Snuva, sömn och bananflugor alltså. Det var ju som så att jag och Ralle skulle ner till Göteborg och hämta någon luftrenare som Ralles jobb hade köpt. Inte släpper jag iväg Ralle på en sådan resa själv inte :p Men gårdagen borjade med att jag vaknade upp helt jättesnuvig och dan.. Huvudet som en betongklump och näsan som en täppt men ändå rinnande vattenkran. (Har aldrig fattat hur det kan bli så!?) Men såklart var jag ju bara tvungen att följa med ändå. :p

Sätter oss i bilen och brummar nedåt i Sverige. Alltid lika trevligt, om man är frisk. Dock hade jag ju ett problem där. Jag var ju helt febrig och dan. Men det var trevligt ändå. Inte så mycket prat, men det som är så skönt med Ralle är att man behöver inte säga så mycket. Det räcker med att bara vara tillsammans. Så har det alltid varit. Så kommer det förhoppningsvis alltid att vara. När vi väl börjar komma ner mot Alingsås vaknar jag och jag kunde inte komma ihåg när jag somnade. Inte hade jag sovit så länge iaf, men nacken var stel och näsan snorig. Som tur var hade jag ju tagit nässpray! <3 Snart nog var vi i Göteborg. Typ vid 10:00. Det tog bara typ 4 h att åka. Inte så farligt. GPS:en hade räknat med 4,5h. Då var det till att lasta på den där saken. Ska jag vara allvarlig trodde jag faktiskt att vi skulle behöva vara kvar där i timmar. (Kommer bara ihåg hur det var med porten. Zzz...) Men vi var klara väldigt fort. Det som tog längst tid var att spänna fast allt, men det gjorde inget för jag hade ju husarrest i bilen med min bok ("Lyckans hjul" - Kajsa Ingermansson). Den lär förresten ta slut idag. Måste köpa fler böcker. Nåväl...

Sen skulle vi ju "bara" svänga förbi Borås och hämta bilbur till Uddis. Det gick ju bra även fast Ralle aldrig lyssnar när jag säger att han ska svänga.. Och svänger när jag inte säger... Osv... Vi fick tag på både en bankomat och buren tillslut runt klockan 13:00. Sen var det hemfärd som gällde. Självfallet slumrar jag till i min förkylning och allt. Har ni tänkt på att det aldrig är någe kul att vakna upp och inse att man fortfarande är sjuk? Nåväl.. Jag vaknade upp av att Ralle bromsar och donar... Jag sa att jag ville köra, för jag kunde ändå inte sova. Han fräste bara något till svar och frågade om jag kunde ta fram läsken. Moget älskling... :p

Vi pratade om att vi skulle behöva äta något (pastasalladen som jag gjort tog ju slut före tolv). Jag sa att det vore trevligt att äta vid Braehus, även fast jag inte var speciellt hungrig. (Jag är verkligen sjuk!!). Ralle kommer dock på att vi är på rätt sida av vättern så vi kan hälsa på hans mamma och äta där. Jippie. Såklart var det inget att göra. Självklart ska han träffa sin mamma! Mammor är viktiga! <3 Men jag kännde att jag inte var helt nöjd. Så jag hade en plan för att göra det lite roligare iaf. Eftersom jag så många gånger åkt den där vägen så vet jag ju precis hur det ser ut. Så jag säger till Ralle: Jag måste kissa. Haha. det är klart han då säger. Ok, vi kör in på nästa ställe. Vart tror ni det var? Braehus såklart. Och jag lyckades få en fika. Jag tog både chokladboll och en punchrulle! Sen skulle ju Ralle köpa silvertape till att fixa en kartong med så då lyckades jag snika till mig Hästmagasinet. (jag hade ju min plånbok i bilen så han betalade både fika och tidning). XD Ralle, jag älskar dig!

Sen tog det ju inte så lång tid innan vi var vid Vadstena och Ralles mamma. Och bananflugorna. Jo, Maria, de har återuppstått.... Och de tänker invardera hela huset! Nåväl. Vi käkade lite mat. Det var trevligt.

Därifrån fick vi för oss att vi skulle åka lite udda vägar hem, så det fick bli över finspång/Regna. Jag körde förstås och Ralle pratade med Lova i telefonen hela tiden. Fast sen ringde Kristin och lyste upp min tillvaro. Fast allt du berättade var ju inte så roligt. Men jag tror att vi får göra som vi sagt. Bara låta bli att bry oss, de är bara i puberteten :p.

Hemma igen var vi kanske runt 19:30. Det var mysigt att komma hem. Men dåp var det dags att mocka. Så under tiden som Ralle mockade borstade jag hästarna. Jag fick nog av ett ton med hår. De fäller riktigt ordentligt nu! Och tro inte att det så bättre ut när jag var "klar". Nej, såklart inte. Det hade ju kommit dit lika mycket lösa hår igen. Kanke skulle det vara skönt att ha en klippt häst iaf. :p

Nåväl. Nog pratat om det. Idag är jag fortfarande sjuk. Inte behöver jag ha dåligt samvete för att jag inte är på jobbet iaf. Och det är ju skönt. Jag och Agnes gick och hämtade posten förut. Sen insåg jag att det var gårdagens post, så vi får nog hämta posten igen. Men hon tycker att det är kul att komma ut lite iaf, så det gör inget alls. Sen ikväll kommer Ralle hem. Hoppas han kommer i tid för då kanske vi kan skritta ut en stund innan det blir för mörkt. Nåväl, man ska väl inte hoppas på för mycket.

Nej, dags att göra mat och sen åter till sängen och fortsätta med boken eller kanske se en av de filmer jag sett 1000 gånger. Kanske ska jag gå in på CDON.com och beställa någe nytt. Jag har trots allt ett presentkort där. Den som lever får se.

/Ao

Nya färger...

Kategori: Allmänt

Ja, nu ser ni hur det går när man har tråkigt.. Jag vet inte riktigt om gult och orange är min färg.. Men men.. Det enda jag inte fattar är hur man får bort det lilla fula jordklotet som sitter i hörnet... Hjälp?

Ha det gött alla!

/Ao

Tango

Kategori: Allmänt

Fy och blä för att vara sjuk... Just nu är det sårig hals, snuva och ont i huvudet som gäller. Inge kul när man inte kan sova på natte för att man är täppt och halsen bränner sönder. Til råga på allt så har jag fått nog av vissa människor. Hur i hela friden kan man resonera? Aja, det ska bli skönt att slippa er. :p

Annars flyter livet på. Vi har äntligen fått rullande schema på jobbet (lite sent kanske). Jag har dock inte fått världens roligaste tider kanske. Men här de iaf:
Ojämna veckor:
Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 15:00 - 21:15
Onsdag: 16:00 - 21:15
Lördag: 12:00 - 18:00
(24h)

Jämna veckor:
Tisdag: 13:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 18:00
Lördag: 12:00 - 18:00
(17h)

Det blir ju en del Ob-timmar på det iaf. Det är mysigt.... Hmm..

Måste ringa till jobbet och berätta att jag inte kommer fören på lördag nästa gång. Jag är ju sjuk... :(  Nåväl. Ralle skulle egentligen varit hemma idag och gått till doktorn, men vid 11:00 fick han för sig att åka iaf. Så han är på jobbet idag.. Knäppo. Men jag ska göra bakad potatis med baconröra tills han kommer hem. Och till efterrätt blir det kladdkaka. Men det blir av att sova tidigt ikväll för imorgon ska han åka ner till Göteborg och hämta prylat åt sitt jobb. Och eftersom jag så lämpligt blev sjuk kan jag ju förlja med. Man är väl aldrig för sjuk för att åka bil? :p

Nytt veckoschema:
Måndag: Sjuk
Tisdag: Sjuk / Göteborg
Onsdag: Sjuk
Torsdag: VRF 19:45?
Fredag:
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00
Söndag:

Lite tommare blev det då.. :)

Så till sist. Till dig det berör:

Man måste vara två för att kunna dansa tango. Det räcker inte med att vara en.

Bitch...

/Ao

Just det!!

Kategori: Allmänt

Kristin! Jag kom på att du och din mattebok skulle dejta mig under din praktik! Det är bara att höra av sig!

Veckoplanering:

Fredag: Se let's Dance :p
Lördag: Promenad, Jobb 12:00 - 18:00, Melodifestivalen
Söndag:
Måndag: (Ralle till doktorn?)
Tisdag: Jobb 13:00 - 19:00 / Göteborg tur och retur..
Onsdag: Jobb 11:00 - 18:00
Torsdag: Vrf 19:45
Fredag:
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00

/Ao

Så sitter man här igen...

Kategori: Allmänt

Då var det fredag igen... Och här sitter jag.. Nåväl, inte ska jag väl klaga. Hade tänkt mig att höra med Carro vad hon tänkt sig idag, men jag orkar inte. Känner mig helt slut... :( Inte var jag på VRF igår heller. Slött kanske, men jag var jättetrött redan då, och det är ju nästan lite bra om mina knän får vila sig lite.... Så, det bästa man kan göra då är väl att bara ta det lungt...

Ja, men när man tagit det lungt hela dagen då? Och boken är slut? Vad är det jag väntar på??

Hur som hellst.. Jag läste ju "Låt den rätte komma in" förut. Den var väl ingen stötte hit kanske. Men en chock fick man ju när jag läste "Från författaren" längst bak i boken. Okej, ja visst... Han säger att allt är sant (Vampyrer!?) och han har fått hjälp med informationen från Vingåkers Bibliotek.... Jisses. Ja, nu blir ju Vingåker mer trovärdigt.. Vampyrer.. Ja, men lite kul är det ju i alla fall.

Ska väl hugga in på en ny bok snart antar jag... Men vilken? Bokhyllan börjar sina på förslag. Om jag ska hålla den här takten så slukar jag alldeles för många böcker i veckan samtidigt som jag jobbar, fixar hästarna och en massa strunt. Kanske ska jag sova mer på nätterna istället för att läsa? Nåväl, den dagen den sorgen... :p

På sistonde har jag drömt en massa strunt också. Jag har varit så arg på vissa personer i mina drömmar att jag nästan velat klippa till dem i verkligheten, men det är ju inte deras fel. Skönt att Lizard står här i hagen nu i alla fall där jag kan se honom.. Lillgubben.. <3

På tal om hjärtan. För bara ett par månader sen var jag helt emot "<3"-hjärtan. jag tyckte bara att det såg ut som glassar, men nu verkar det som om jag har lärt mig att acceptera dem.. :p  Kul för mig.

Nej, vad är det jag skriver? Vart har all min glädje tagit vägen? Vart är alla mina roliga inlägg. Inte här iaf.. Knäpp det där.

Ikväll ska jag och Ralle iaf se på "Let's Dance". Ja, ni får tycka vad ni vill, men att dansa är jättekul, jag saknar det!! Favoriten från början var ju såklart Magnus Samuelsson! Kolla hur han rör sig! Han väger ju för i hela friden 150 kilo! Och så flyger han fran över golvet och har sig. Jisses. På andra plats kommer såklart Morgan! Det är väl solklart? Laila Bagge gillar jag däremot inte alls.. Ja, det är väl det där med avundsjuka... Men inte är det hennes kropp jag är avundsjuk på (den vill väl ingen ha?). Men hon får ju dansa!!! Hon har en viss stil som jag inte gillar. Hon är inte den typ av människa som jag gillar... Jag gillar inte henne helt enkelt. Men visst är hon duktig. Men jag tycker inte att hon ska vinna, för jag tycker att Magnus gör ett bättre jobb om man jämför deras förutsättningar!!! Och ikväll Magnus, hoppas jag också på en 10!

Imorgon skall den efterlängtade utflyckten gå av stapeln. Sen vid 12 ska jag vara på jobbet och jobbe till 18. Efter det så är det melodifestivalen som gäller. På någe vis iaf. :p

Söndagen är tom hittils. Inget bus :(

Jo, men n är ju klockan kvart i tre. Ralle kommer hem om tre timmar. Det blir väl mysigt..

/Ao

Utkast: Dumma knäpposar ...

Kategori: Allmänt

(Ja, jag vet att det är gårdagens, men vad gör man när bloggen är dum? Får aldrig lägga ut det som jag vill. Alltid haka sig... Nåväl, Tänk att det är torsdag)

Dumma knäpposar finns det många av...
Det finns ett par jag inte gillar. De vet antagligen om det och det gör inget.. Så, nu vet de det igen. Fast de läser nog inte här.. Synd för er..

Ja, idag började dagen bra.. Men sen hände det lite grejer. Alla vet, ingen behöver gå närmare in på det. Tragiskt och tråkigt. Det kunde varit vem som hellst.

Ikväll blir det att åka till VRF i alla fall tror ja. Vi får se.

Nej, jag orkar inte skriva.

/Ao

En rätt dålig dag..

Kategori: Allmänt

Igår var det en relativt dålig dag... Men det vet ni inget om eftersom denna underbara blogg raderade mitt inlägg innan jag han lägga ut det. Underbart... Jag är arg och ledsen på dig, Ralle. Fatta det!

Så, mer behöver ni inte veta om det.

Veckoschema:
Måndag: Jobb 11:00 - 18:00, Fixa med Emmas hästar
Tisdag: Jobb 15:00 - 21.15, Fixa med Emmas hästar
Onsdag: Jobb 16:00 - 21:15, Fixa med Emmas hästar
Torsdag: VRF 19:45
Fredag:
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00
Söndag: (Upptagen??)

Det jag skulle behöva klämma in denna vecka är att åka till biltema och köpa hjullager, och lönen kommer ju på fredag... Problemet är ju att jag jobbar lördagen, och när jag ska till örebro/biltema så ska ju Ralle med.... Nåväl, jag vet inte hur det blir. Sen ska vi också ut på utflykt i helgen. Gå långpromenad och ta med pastasallad eller grilla korv. Det lär behövas en lång promenad...........

Sen följer jag gärna med Carro på en tur på mysisarna Saga och Anton också i veckan. Det vore jättekul. :p

Jaha, då är klockan 19:00 eller nått och jag har dötråkigt... Vet inte vad jag ska hitta på. Det blir väl till att lägga sig i sängen och läsa. Just nu är det "Låt den rätte komma in" som jag läser. Planerar att se filmen sen så då måste jag ju ha läst boken först :p Men det börjar bli tjatigt att bara komma hem till den tomma tystnaden. Saknar dig Marwin <3

Jag tror inte att jag är någon chipsoman längre..... Jag har en påse här bredvid, men jag är inte sugen... Hmm.... Konstigt. Jag gillar inte godis heller längre. Jag är sugen på frysta ärtor... Men några sådana finns inte i min frys. Det är nog dags att införskaffa det. Väldigt nyttigt godis! (Ja, det kanske låter lite konstigt, men testa).

Nja, nu har jag nog inget mer att skriva. Jo, kanske en sak. Jag har fått en underlig dialekt i mitt huvud. Hoppas jag inte börjar prata så. Veronika, det är nog på grund av dig.... :p

/Ao

One Step Closer...

Kategori: Allmänt

Linkin Park - One step closer

I cannot take this anymore
I'm saying everything I've said before
All these words they make no sense
I find bliss in ignorance
Less I hear the less you'll say
You'll find that out anyway
Just like before...

Everything you say to me
Takes me one step closer to the edge
And I'm about to break
I need a little room to breathe
Cause I'm one step closer to the edge
I'm about to break

I find the answers aren't so clear
Wish I could find a way to disappear
All these thoughts they make no sense
I find bliss in ignorance
Nothing seems to go away
Over and over again
Just like before

Everything you say to me
Takes me one step closer to the edge
And I'm about to break
I need a little room to breathe
Cause I'm one step closer to the edge
I'm about to break

Everything you say to me
Takes me one step closer to the edge
And I'm about to break
I need a little room to breathe
Cause I'm one step closer to the edge
And I'm about to break

Shut up when I'm talking to you
Shut up, Shut up, Shut up
Shut up when I'm talking to you
Shut up, Shut up, Shut up
Shut up, I'm about to break!

Everything you say to me
Takes me one step closer to the edge
And I'm about to break
I need a little room to breathe
Cause I'm one step closer to the edge
I'm about to break

Everything you say to me
Takes me one step closer to the edge
And I'm about to break
I need a little room to breathe
Cause I'm one step closer to the edge
And I'm about to break

Nu har det gått över...

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad det var för läskig period av mitt liv, men nu är den i alla fall över. Inte tusan saknar jag skolan mer! Blä... Hemska tanke. (Tyvärr Sara, men jag vet nog att du saknar honom lite ;)   )  Jag måste säga att jag är rätt nöjd med allt ändå, förutom mina knän. Knäppa knän... Nåväl, man kan väl inte få allt.

Idag är det fredag och jag har varit ute och ridit busen. Jises vad det var fart på honom idag... <3 Den övriga dagen är redan bokad. Ut till VRF sen (förhoppningsvis) och sen träffa älsklingen hemma hos mamma och pappa. Det blir TV-kväll där. :)

Imorgon är det jobb 12:00 - 18:00. Men sen är ju hela kvällen + söndagen ledig så det går alltid att hitta på någe kul. Möjligtvis blir det som så att vi ska se melodifestivalen på ett eller annat sätt.. Vi får se. Öppen för förslag. :)

Nja, nu är det nog faktiskt dags att gå och äta frukost/lunch. Läste ut min bok i morse, så jag ahnn inte äta innan ridturen. Boken var inte så jättebra (som redan skrivet, för mycket 60-tal). Men nu är det ju dags att börja på en ny. Jag känner alltid att jag måste avsluta en bok innan jag börjar på en ny (om det inte är så att jag läser två samtidigt). Den enda boken jag slutade i som jag kan komma ihåg var "Lasermannen". Det var lite för mycket politik och Bert Karlsson har jag för mig. Men bokmärket sitter kvar så det är väl bara att ge sig på den någon annan gång. :p

Så, ha det bra med er!

/Ao

Mitt veckoschema!

Kategori: Allmänt

Dags att uppdatera er alla om vad som komma skall:

Onsdag: Jobb 11:00 - 18:00. Fira mamma efter jobbet.
Torsdag: Virusmöte 17:30 :p  , Ridning 19:45.
Fredag:
Lördag: Jobb 12:00 - 18:00
Söndag:
Måndag: Jobb 11:00 - 18:00 (?)
Tisdag: Jobb 15:00 - 21:15 (?)
Onsdag: Jobb 16:00 - 21:15 (?)

Emma hörde av sig idag också och frågade om jag kunde fixa lite med deras hästar måndag - onsdag eftersom de ska till fjällen (fusk). Det är klart jag hjälper till! Mys!

Annars flyter det mesta på som vanligt. Det är inget speciellt som händer just nu. Det ska bli skönt att snart krypa ner i sängen och läsa i boken jag håller på med just nu (Kim Novak badade aldrig i Genasartes sjö, eller hur det nu stavas). Den är väl typ okej, men lite för mycket åt "populär musik från vittula-hållet", och det gillar vi inte... Nåväl, det blir nog bra!

Det enda problemet i mitt liv är att jag bara MÅSTE städa bilen. Det är ju förskräckligt. Men jag hinner aldrig när det är ljust. Det vore bra om jag kunde tvätta den också kanske, men nu när det blir slask på vägarna blir den väl lika dan igan efter bara två dagar. Nåväl. Kanske är det ett projekt för torsdagen om inget annat dyker upp. :p Ralle ska väl försöka hinna byta olja och filter nu i helgen (skulle varit gjort för X antal månader sen). Det kommer bli bra.

Jag har kommit på att jag saknar skolan lite ändå. Det var lite kul ibland. Jag fick ju lära mig saker. Mest saknar jag nog historian ändå (kanske inte allt med den). Man fick analysera och argumentera. På något vis så fick jag in en massa roliga saker i mina argumentationer.

"Dagens människa tror heller inte på häxor på samma vis som man gjorde då. De flesta av oss har svårt att se en häxa som flyger och trollar framför oss. De häxor vi har och göra med är de påskkärringar som går och samlar godis till påsken. Ingen av oss tänker egentligen på vilken grym bakgrund denna tradition har. Påsk firas genom påskägg och stora middagar. Frågan är vad vi egentligen tror att vi firar. Är det häxprocesserna eller Jesu död och uppståndelse? Troligen är det varken eller. Människan vill dock ändå tro att de små söta barnen med röda kinder vet vad bakgrunden till vad de håller på med är. Men sådant är tyvärr inte fallet. Historian håller på att gå ur tiden, skulle man kunna säga. Det är väldigt synd, för det är viktigt att veta bakgrunden till allt som sker."

"Här, bland alla medelsvensson, skulle Heliga Birgitta säkerligen tas för en sinnesrubbad kvinna med hallucinationer. Kanske hon var det, kanske inte. "

"De manliga ledarna anses fortfarande vara högst i rang. Det ser man tydligt på att det knappt finns några kvinnliga chefer eller direktörer. En annan synvinkel på saken kan vara att männen hittat en svag punkt hos befolkningen, precis som Perikles gjorde, och utnyttjat den. Befolkningen i Sverige vill se fler välbetalda kvinnor, och för att männen, så som statsministern, ska ha kvar sina maktpositioner så skaffar de det.

   Självklart är detta bara spekulationer, men de skulle kunna vara helt möjliga dagens samhälle. En partiledare vill ha många röster inför nästa val och sätter därför in större resurser för jämställdheten.

   I själva verket är det så att Sverige, precis som antikens grekland, styrs genom ett demokratiskt envälde. Vi invånare i Sverige röstar på det parit som vi anser ha bäst tankar och åsikter, och när de fått makten bestämmer de ändå själva vad som skall göras. Ändå går vi på det år efter år!

   Det socialdemokraterna nu gjort är att sätta en kvinna som partiledare. Var det bara en tillfällighet, eller var det ett smart drag av dem?

   Kortfattat kan man alltså säga att demokratin utvecklats förvånansvärt lite under tvåtusen år, och att männen fortfarande har lite större makt än kvinnorna. Dock är demokrati en bra sak, om den ändvänds på rätt sätt!"

Detta var småtingar ur mina uppstaser om häxförföljelserna, heliga birgitta och antikens grekland. Inte så kul för er att läsa, men nu har ni gjort det ändå :D

Nej, dags att göra något annat.

/Ao

Jodå!

Kategori: Allmänt

Jo, det är sant. Jag har nog världens sötaste ponny :p



/Ao