Clap along if you know what happiness is to you

Okej.. Nu igen...

Kategori: Allmänt

Vet ni vad? Jag är ruggit trött på medelsvenssons... Och vad menar jag med det då? Jo, för mig är en medelsvensson en sån person som jobbar sina 7 till 4 och sen åker hem och tar sig en drink, eller en öl till maten. En medelsvensson super sig full var och varannan helg. Ta och drick typ mjölk eller vatten eller något utan alkohol till maten. Och, ja visst, "ni behöver inte dricka, ni kan sluta när som hellst". Som jag ser det har ni ju redan ert beroende. åt mig se när ni slutar då, om ni nu så lätt kan.

Jag har aldrig fattat det där. Jag har så mycket kul ändå. Men visst, spy ner er själva bara. Det är ju kul. Och gör saker ni skämms över, eller som ni inte kan komma ihåg. Det låter vettigt.... Not... Men, det är upp till er. Och vaddå grupptryck? Man har ju alltid ett val. De som inte kan acceptera dig för den du är, är inga vänner man ska vara med. Därför har jag rensat min garderob för länge sen. Hellre det än att bli en medelsvensson. Fy sjutton.

Nej, det får väl vara klart med gnället.

Idag är det fredag och ikväll ska det bli bio. Män som hatar kvinnor. Böckerna var ju jättebra, så jag hoppas på en succé när det gäller filmerna. Hoppas att de lever upp till mina förväntningar och att det inte blir som många andra filmer/böcker. Jag menar t.ex Harry Potter. Jag har aldrig varit så intresserad av varken böckerna eller filmerna, men böckerna var ju ändå 700 gånger bättre än filmerna. Och han som spelar Potter är inte snygg. så är det bara. Och "det piskande pilträdet" känndes inte alls så verkligt som i boken. Undrar om författaren till böckerna uppskattade filmerna.. Näväl, nu gnäller jag ju igen...

Efter filmen ska vi förhoppningsvis äta en matbit också, vi får se vart det blir. Trevligt!

Igår var jag ju på VFR, som alla andra torsdagar. Dressyr var det då. Vi jobbade med skänkelvikningarna igen. Jag måste säga att det gick bra. Han hade sin form och vi flyttade. Inga underverk, men ändå helt ok. Johanna tyckte det gick bra, men ändå känner jag mig inte helt nöjd. Det är något jag tänker på... Vet inte varför. Sadeln var helt ok, men jag hoppas att den blir bättre när jag riditin den lite, för hur i hela friden satt jag egentligen? Jisses. Jaja, det är säkert bra ändå. Gnäll, gnäll, gnäll...

Igår pratade jag med Emma en stund också. Väldigt skönt att prata av sig lite. Saknar henne jättemycket. Hoppas vi kan ses mycket i sommar!!! Ut och rida, och bara ha det bra! :)

Sen har jag återigen funderat på färger till lägenheten. Nu har jag kommit över min period då bara blått var fint. Jag har bestämt att det ska få bli brunt/terra cotta i hallen, och vitt i sovrummet. Kanske en röd fondvägg eller fototapet. Jag var inne på någon sida igår och hittade hur snygga tapeter som hellst!! Förälskad. Dock är det som vanligt att Ralle är tråkig. Jag försökte diskutera mina val igår och det är ju inte så lätt. För det första verkar hen inte tycka att jag ska göra nått, det är för jobbigt (vaddå, det är ju jag som gör det), för det andra så är det för dyrt (Vad kan lite spackel kosta? Färgen är kanske lite dyrare, men vi måste ändå måla någon gång) och för det tredje så gillar han nog inte mina färgval. Jag frågade honom vad han ville ha för färger. Det visste han inte. Nehe? Är det inte upp till mig att bestämm då? Aja, ni kan väl komma med förslag på färger och sånt, för inget är ju köpt än... :/

Och sen har vi bestämt attvi ska riva våra bastuplaner. Visst är det mysigt med bastu, typ den halva gången om året som man kommer använda den. Nej, nu är det som så att jag vill ha flera skåp till handukar och lakan och sånt (han fattar inte vilken plats det faktiskt tar). Undrar om han blev sur när jag sa att vi skulle skippa bastun, en han gick ju med på det?? Ja, jag vet inte. Någon som märker att det knakar i fogarna?

Jopp, det är mitt liv just nu. Ganska tråkigt, ganska allting... Nåväl, tänkte att jag skulle ut och rida. Men jag får väl vänta till efter de har fått lunch eftersom hon som hyr in sin häst är här nu. Jag kan bara inte gå ner när hon är där. Och hon verkar ju inte vilja det heller eftersom hon såger att hon inte har någon annanstans att ställa hästen än på gången. Hans box då??? Nej, det är klart det går ju inte. Aja, man ska väl inte skriva sånt här. Man vet ju aldrig vem som läser. Jag är bara på väldigt dåligt humör när det gäller vissa grejer.......

/Ao

Funderingar...

Kategori: Allmänt

Sitter här och äter mat... Inte ofta jag gör det vid datorn, men idag orkade jag inte sitta vid bordet och inse hur tyst det är. Jag är även trött på all musik jag har lyssnat sönder den senaste tiden. Så jag funderar. Och fundera orkar jag inte göra. Det känns inte som om jag har lust att göra något alls. Kanske se en av de filmer jag titat på 100 gånger, nej tack! Läsa min bok som jag läst i fram tills nu, nej tack! Städa, nej tack! Ingenting.

Och det är en sak jag funderat på. Vad är det jag går och väntar på? Hela tiden känns det som om jag väntar på något, men varje kväll inser jag att jag fortfarande väntar. Jag tror att jag försöker intala mig att jag väntar på att Ralle ska komma hem, eller att jag väntar på bion på fredag. Men även när Ralle har kommit hem och vi har varit på bion så väntar jag. Det vet jag ju. Jag väntar på sommaren, jag väntar på solen, men även när de kommer väntar jag på något annat. Jag blir ju galen. Någon som vet vad det är?

Sen är det en sak till jag funderat på. Vad är det för fel på människor egentligen? Alltså, de flesta jag har omkring mig är ju trevliga och så, men jag vet att alla har den där sidan de inte visar. Den sidan som man vet finns fast man inte får se. Och alla verkar vara så förbannat långsinta och hämdlystna.  Och jag antar att jag inte är bättre själv. Men ändå kan jag inte släppa hur vissa typer gör allt för att det ska unna dem själva. Jag undrar vad som skulle hända om de gjorde något för någon annan eller i alla fall försökte lyssna? Det skulle säkert dö av det, för på vissa sitter det så djupt. Ständigt måste de få sitt, och bara sitt. Det finns inga alternativ. Jag gillar inte den typen av människor.

Och sen är det ju det här med att alla säger att alla är störda. Visst, jag kan hålla med, men vem är då "normal". Ja, men om alla är störda så är väl det normalt då?

Vad händer egentligen när man går ut från ett rum fyllt med människor man känner? Himlar de med ögonen som de gör åt vissa andra, eller vad händer? Tja, den frågan lär ju inte få ett svar, för om de gör det så kommer de säga att de inte gör det. Och då vet man ju ändå inte. Inte för att de har något att himla med ögonen för, men jag vet att det händer andra ibland

Nej, det är väl ingen som fattar vad jag snackar om. Och det är ju inte så konstigt. Jag fattar inte själv heller.

Nåväl, det är väl dags att göra något annat. Men tystnaden äter upp mig.

/Ao

Schema..

Kategori: Allmänt

Nytt veckoschema :p

Torsdag:
VRF 19:45
Fredag: Bio 18:15
Lördag: Jobb 12:00 - 20:00, VRF - Filmkäll med gänget. Sova där?
Söndag: Speaker VRF 09:00
Måndag: Oplanerad :)

/Ao

Tillägg!

Kategori: Allmänt

Jag bara måste få ur mig dessa saker. De retar gallfeber på mig.

1) Det är skillnad på att rida en häst i form och att såga ner en häst "i form". Höj dina händer 20 cm nästa gång och var still!

2) Antingen är man med eller inte. Man kan inte både ha kakan och äta upp den. VÄLJ!

3) Det är skillnad på de och dem, då är det också skillnad på när de ska användas. Säg till om ni behöver hjälp. "Dom" är något man får av en domare.

4) Skippa all fett-hysteri. Jag blir så trött på att höra om fett här och fett där. Gör något åt det om det är så farligt då, och låt oss andra slippa må dåligt och leta på oss själva! Fettisdagen är ju menad att äta semlor på.....?

5) Jag föredrar "i form" framför "på tygeln" eftersom det kan felkopplas till barnen att det är just bara tygeln och huvet som det hänger på om man säger på tygeln.

6) Om det är något som är fel, varför inte bara säga det? Båda parter mår bättre av det efteråt. Var så rak som möjligt.

7) Om du säger att du ska göra något, men sen inte orkar/har tid/kan/vill så SÄG DET! Det är inge kul att behöva städa upp efter andra..

Okej, nu var det sagt. Blir det missförstånd så får ni väl säga till.

Jag är dötrött på den här skiten. Men imorgon skulle det bli fint väder och jag är ledig. Det är nice.Ut och rida, träffa Ralle, åka till VRF och träffa brudarna. Det blir trevligt. Jag ska nog sätta mig och göra en mall till ansvarsområden inom styrelsen.

Puss på er!

/Ao

Sen sist..

Kategori: Allmänt

Ja, jag vet.... Nu har jag varit dålig på att berätta om mitt liv ett tag. Men oroa dig inte, nu ska du få ta del av en massa smaskigheter!

Som de flesta vet har jag haft ett väldigt problem med dessa sadlar. Jag har letat runt med ljus och lykta överallt. Jag hade ju hem en Kieffer, men den passade ju inte osv.. Sen hittade jag en annons till på blocket. Det var ett företag som hade utförsäljning på sadlar eftersom de skulle sluta sälja sadlar helt enkelt. Jag läste annonsen och insåg att tre av sadlarna var intressanta. Och de var ju bara i Nyköping, det är ju inte på andra sidan jorden... Ralle var iaf snäll och ringde och det bestämdes efter ett tag att vi skulle komma på torsdagen förra veckan och låna hem de tre sadlarna på prov. Men det är inte slut än..

Torsdagen var jag på VRF melan typ 10:30 och 14:00. Det var ju stallkampen, coh min station var "Namnge Bett". Barnen var väldigt duktiga även  fast jag hade hittat bett som typ fullcheekbett, delat pelhambett osv. Barnen jag ju inte så stora.. Nåväl. Jag var hemma då efter två och då var det dags att mocka och äta. Sen skulle vi åka till nyköping, och det skulle vi ju hinna innan jag skulle till VRF nästa gång på kvällen och rida, eftersom vi bara skulle hämta sadlarna. Men det är inte slut här heller...

Vi kommer till nyköping och inser att vi inte kommer hitta affären. Vi ringer dit och frågar om vägen, men hon vi pratade med verkar vara lite svår att ha och göra med, hon pratade om en massa skit förutom vägen. Men detta är ett mindre problem. Vi kom fram efter många om och men och hittar en vettig parkering. Det är då vi får reda på att de har sålt den sadeln vi var mest intresserade av....... Och det hade de gjort dagen innan.... Och det var ju konstigt eftersom vi hade pratat med dem så sen som på förmiddagen och kollat så de verkligen hade sparat dem åt oss. Ralle slänger på luern (eller hur man nu säger när det är mobil) och vi går in i affären. Nu börjar vi känna oss lite smått stresade och förbannade och vill bara ha de två resterande sadlarna och åka hem. Men inte får den här sagan et slut nu heller....

När vi kommer in så säger hon i affären att de bara har en sadel där. EN? Det var ju för i helvete tre förut? Vad är det här? Jo, då var det som så att hon som lånat hem sadeln på prov innan hade inte lämnat tillbaka den än. Nehe? Men va fan, tänkte jag. När kommer de då? Frågade vi. Jo, det visste hon inte, de skulle ha lämnat den idag. Jävla miffo tänkte jag. Ska jag ringa henne och se om de kommer med sadeln? Vilken urdum fråga. Det borde du väl gjort INNAN VI KOM! Så hon ringer iaf. Och vi får reda på att de är på väg in med sadeln. GREAT! Problemet är nu bara att vi borde vara hemma typ om en timme, och det tar ju en stund att åka från nyköping till Oppeberga. Så är det bara, och det betyder att det kommer bli jävligt tight att hinna med att fixa och lasta Lizard. Nåväl, vi bestämmer oss för att gå runt och muttra i affären tills de äntligen kommer med sadeln. JA! Tänker jag, nu åker vi. Och en stund därefter får vi äntligen tag i sadeln och sticker. Och vi körde och vi körde. Mörkt och massa bilar. Men vi tog oss hem på under en timme.. (!) Och då var det bara att lasta. Tur att Lizard har blivit så snäll <3. Johanna tittade på sadlarna och tyckte att de låg bra (tur för hästhuset, tror det hätte så, dålig namn, i nyköping). Det fick iaf bli en av de sadlarna. Det roliga var iaf att vi betalade halva priset av nypriset, även fast den var ny. Kuligt.

Det jag vill säga till er här är att ni kanske inte ska handla på hästhuet i nyköping om ni vill ha en snabb och seriös affär. End of story.

I fredags var Emil och Kristin här. Det var mycket trevligt. Vi spelade cluedo och åt tacos. Mums. Men Kristin, du glömde ditt godis. Jag tar med det på torsdag! :p

Sen på lördagen jobbade jag till 17:00. Efter det åkte Ralle och jag till Love och Maria. Planen var att äta mat och se melodifetstivalen. Vi åt mat och sen blev love trött och halvsov i soffan. När det sen blir dags för melodifestivalen säger Ralle. Ska vi åka nu? Jaha, det var bara att ta på sig skona och följa med.

På Söndagen sen så gick vi upp 04:30. Det var dags att åka till Göteborg Horse Show. Vi mockade och släppte ut hästarna och kom iväg när klockan var 05:45. Det var bra gjort tycker jag. Vi skulle sova på hotell mellan söndagen och måndagen också för vi skulle ändå inte orka köra hem Så vi försöker leta upp hotellet, vilket faktiskt går på andra försöket. Förta gången råkade vi åka förbi, och hur vänder man i Göteborg? Jo, så vi chekar in och frå ett trevligt rum. Sen kutar vi iväg till scandinavium, bra promenad, väldigt trevligt. Även fast den var ett år sen jag bodde i Göteborg så känns det fortfarande som hemma! <3 Otroligt nog skulle jag faktikt kunna tänka mig att bo där. Väl på scandinavium bestämmer vi oss för att vi hoppar över att titta på young rider hoppningen och svänger istället in på mässan. På något vis så kändes den inte lika bra och varierande som alla de andra åren. Men mitt mål var att hitta ett par benskydd, ett par tyglar (kräsen), och ett par vettiga stigläder. Vi tar ett varv och kollar runt, men bestämmer oss för att det är dags att gå och titta på 1,50 hoppningen. Vi satte oss och åt min pastasallad som jag stod och gjorde 04:30 på morgonen. Den var god! :) Vi kollade på hoppningen oc sen var det trick med en shettis och en hund, mysigt, och efter det så var detAgility med hundar. Jag tycker att det ser så roligt ut. Ludde, vill du bli min agilityhund? <3

Sen blev det att titta på alla transporter och sånt, ni vet. RAle pratade med ett par försäljare, men det var inte lika illa som det brukar. :p Vi köpte mat (wok) och satte oss för att titta på Rolex FEI World cup hoppning. Det var kul, för "svensken vann" ;) Efter det var det FEI World cup körning. Det var bra också. Vilken fart de har. Men vid det laget så var jag bra trött. Och det var även då jag insåg att jag inte hade köpt någonting alls på mässan. Det kändes skumt. Körningen tog dock slut lite innan den skulle, och mässan hade inte stängt helt än iaf, så vi bestämde att vi lika gärna kunde gå ett varv. Det var då jag fick se dem, benskydden jag letat efter i flera år. Jag rusar dit och får reda på att ett sätt koster 500 :- Jag köpte dem snabbare än ni kan blinka. :) Dagens, årets fynd!

Vi gick till hotellet och jag ringde mamma. Jag fick reda på att det skulle gå två bra filmer på tv. Vi skulle kolla på Bridget Jones, eftersom jag inte sett någon av dem förut. Vi gick runt hörnet och köpte en pizza (vart var vitlökssåsen). Vi satte oss och åt den och sen var det dags för filmen. jag kröp ner under täcket som man gör på hotell och tänkte att det var väldigt skönt att slippa tänka på allt man måste göra när man är hemma. VI nkjöt av filmen, och jag somnade i mitten. När det sen var läggdags på riktigt fick vi en chock! Ralle lyfte på sitt tävke och där var en fläck. Jag vill inte ens fantisera om vad det kunde vara. Jag hoppar upp ur sängen och inser att det var fläckar på mitt lakan också. DET VAR FÖR I HELVETE SKITIGA LAKAN!!!!!! Vi ringer att nummer som man skulle ringa när något akut hände. Snubben som svarade kom inom tio min. Han hade världens fulaste brillor.

Vi fick iaf byta rum, och allt vekade bra. Tills jag skulle duscha. Vi vecklade ut handukarna och insåg att det var en stor hårboll på den. Va fan? Jag orkade emellertid inte ringa en gång till utan inspekterade handduken noga och insåg att den iaf var tvättad. Jag duschar.. Sen ska jag krypa ner i sängen och klockan har blivit över midnatt. Jag inser att jag inte var trött.. Skit. Så jag sätter på en film till. Den handlade om några barn som skulle lära sig spela golf, jag fattade den inte. När Ralle kommer ut från duschen pratar vi om att det luktar äckligt i det här rummet och vi bestämmer oss för att vi aldrig i hela vårt liv ska åka hit någe mer. På morgonen vaknar jag av att jagtyp inte kan andas. Det luktar som om någon har rökt 5 miljoner cigaretter samtidigt i rmmet. Skumt. Vi pratar med dem i receptionen och de säger att vi kan få en kompensation. Vi fick 150 spänn som vi betalat i parkeringsavgift. Kul... :( Sen var det frukost.

Frukostbuffé brukar betyda att men kan välja mellan många olika saker. Denna "buffé" var inte stor. Det fanns två sorters bröd, ost, gurka, salami, paprika.... Fil, flingor, sylt.... Juice.... Jaha? Var är melonen? Och baconen, och ägg och allt sånt man bara äter som frukst på hotellet? Speciellt Melonen. Det är ju det hotellfrukost går ut på! Vi åkte därifrån fort. Skithotell.

Ja, jag vet. Dåligt val av hotell. Men det hade fyra stjärnor. Blä.

Så, om ni vill ha ett trevligt hotell utan skitiga lakan, hårbollar och dålig frukost, välj inte Hotell Albelle i Göteborg!

Så, igår kom vi hem vid 13:30. Vi åkte förbi mamma och pappa en sväng och sådär. Sen på kvällen såg vi en film, Godsend, eller vad den nu hette. Jag gillade den inte. Ett, för att jag är enot kloning och två) för att jag inte gillar "thrillers". Den lär vi inte se igen.

Den här veckan är ganska tom i planeringen hittills.
Tisdag: Jobb 15:00 - 21:15
Onsdag: Ralle kommer hem efter lunch, Virusmöte 18:45
Torsadg: VRF 19:45
Fredag: Bio?
Lördag: Jobb 12:00 - 20:00
Söndag: Dressyrtävling VRF 09:00

Jag har iaf bestämt mig för att inte vara med på dressyren, jag blir så nervös. Sen har jag ingen möjlighet att träna när det är snö och ridbanan är hård. Men det är lika bra det. :)

Så om någon vill hitta på något så är det bara att höra av sig!

Det var nog allt för denna gång. Det blev lite långt kanske :)

Jag vill dissa Hästhuset i Nyköping och Hotell Albell i Göteborg för fruktansvärt dålig service!

Dags för mat!!

/Ao

måndag

Kategori: Allmänt

Dagen idag har varit bra.. Jag traskade upp i morse och släppte ut hästarna och fixade och donade. Sen mockade jag och städade lite när Kristin messade att hon skulle komma över. Dock hann jag inte städa så mycket............. Nåväl.. Hämtade mamma och skjutsade hem henne och fixade lite krubb tills Kristin kom. Kristin och jag hade mycket sköj. Vi åt och pratade och sådär och sen så gav vi oss ut på en barbacka tur vid sjön. Det var skoj, men jag måste nog be Ralle göra något åt det där trädet som hänger över vägen nu, för jag kom inte under med Agnes. Jag fick hoppa av och sen klättra upp igen :p Men det gick kanon ändå. Sen tittade vi på Chuck and Larry, men vi hann inte se hela. Ralle ringde mitt i alltihopa och pratade också om det här vandringspriset han gör. Det kommer bli fint, men STORT :D

Så, nu sitter jag här själv. Och det är rätt skönt ändå. Planerna för kvällen är att se klart filmen och sen läsa lite i min bok. Det låter lungt och skönt tycker jag. Men vi får se om mina planer kommer gå av stapeln, för Ralle verkar vara sjuk igen... :( Jag har sagt åt honom att han måste gå till doktorn, men han är ju som han är. Han har varit väldigt mycket sjuk på senaste tiden. Om jag ska säga som det är så håller han på att gå in i väggen! När han är hemma så är han lugn och hostar inte så mycket eller blir febrig, men när han är på jobbet så verkar det bli värre. Och det är inte för att han anstränger sig mer där, han jobbar ju hemma med annars. Kanske det vore bra med en paus för honom?

Jag känner mig väldigt tråkig idag. Jag vet inte varför. Jag kanske vaknade på fel sida eller något.. Nått är det iaf. Men nu börjar jag bli hungrig igen, så det är väl dags att äta. Och imorgon är det jobb, så jag måste väl göra matlåda också... Hmm.. Vad ska det blir då? Ja, vi får väl se vad vi hittar i kylskåpet. Jag har för mig att det är rätt tomt.

Shit va tråkig jag låter. Bäst jag slutar skriva mer tror jag. Vill ju inte göra er alla andra deprimerade. Men jag är faktiskt glad, men trött. Det ska bli skönt att bara slappa. Jag behöver det.

Ha det!

/Ao

Den första gången vi sågs...

Kategori: Allmänt

Första gången jag såg dig var du med alla dina syskon och busade runt. Vi hade väl egentligen mest på skoj sagt att en sån söting som du kunde vaar välbehövlig när det knastrar i huset. Men när vi såg dig och dina syskon så insåg jag att en av er kommer få följa med oss hem. Jag tittade egentligen på din syster först om jag ska var ärlig, men det var ju tur att Ralle hjälpte mig att inse att du var rätt.

När vi åkte hem så satt du i mitt knä. Du grät lite över att du saknade dina syskon, men jag försäkrade dig om att det skulle bli bra ändå. Det verkar som om du trodde mig för snart så låg du och sov i mitt knä. Vi fick panikhandla mat och låda, men det gick ju bra.

Det var under den tiden som vi bodde i stora huset. Det var ett perfekt hus för dig att busa runt i under hela din uppväxt, men det var även ett bra hus för dig att hitta massa bra ställen att göra sånnt som man bara får göra i lådan på.

Jag kommer ihåg alla dina jamanden om natten, när du ville sova i sängen, när du lekte med dina leksaker, när du gjorde bredsladdar på golvet, när du upptäkte världen efter att vi gjort rent dina öron, när du kom och mötte mig vid dörren (varje gång), alla samtal jag har haft med bara dig därför att du alltid lyssnade, när du kloade på Emmas ben så det blev helt svullet, varje gång du har suttit i mitt knä och tiggt mat vid bordet, när du lämnat presenter på mattan, maskarna, alla gånger du varit duktig och fångat något, alla de nätter jag var orolig för att du var ute för länge, att du älskade att balansera på saker, när du klättrade i träd, att du gillade vatten, när du träffade Ludde, när du träffade Sasha, när du träffade Douglas och delade säng med honom, när du kom när jag ropade, att du alltid lyssnade när jag sa ditt namn, att du älskade babyfood, när du sov på mina kläder, när du repade soffan, när du bara ville kela, alla de gånger du bara var tvungen att sova precis i mitt ansikte.

Listan kan göras lång. Ingen mer än du och jag, älsklingsklösen, kan någonsin förstå vad vi hade.

Igår var det dock dags att säga hejdå. Det var ledsamt även fast det var rätt. Vi ville så gärna ha dig kvar, men det hade inte gått, det vet jag. Nu är du någonstans och busar runt precis som när du var liten. Dina njurar är precis som de ska och allt är bra. Jag lovade dig att det skulle bli bra, och det tror jag nog att det blivit.

Marwin 6/6-07 - 11/2-09.

Det var alldeles för tidigt.

     
Inga hinder är för stoda för dig. Vem har sagt att du inte också skulle kunna hoppa 1 meter. Så, vad finns nu på andra sidan? Det är bara du som vet. Du tittar ut över din värld.

Vi älskar dig! <3

/Ao

Snälla, snälla...

Kategori: Allmänt

Stäng av henne! Usch, hur kan man skråla så? Nåväl, det blir ju kul om Ugglas får representera vårt land. Då kommer alla tro att vi svenskar är som hon...... Och hur bra kan andra rimma egentligen? motorn hackar, höga klackar. Jisses. Nog talat om melodifestivalen.

Marwin är dålig igen. Han matvägrar. Fattar inte varför. Jag vet inte vad man ska göra mer. Någon som vet?

Nej, nu måste jag åka en sväng, och sen till jobbet. Jobbar rill 21:15 idag.

/Ao

Åh, va roligt!

Kategori: Allmänt

Linn, jag bara var tvungen att fortsätta på ditt "fjompiga list-tema" Här kommer den:

Fjompig lista

Namn - Anna Olson
Födelsedag - 20 maj
Hemstad - Håla (håller med Linn här!)
Ögonfärg - Grön
Hårfärg - Öh, typ kopparfärgat?
Längd - 1,61
Högerhänt/vänsterhänt - Höger
Skostorlek - 35
Är dina föräldrar skilda - Nej
Mål för året - Hmm... Klurigt...
Det första du tänker på när du vaknar - Bara fem minuter till!


ANTAL
Antal personer du kysst - Nja... Ett antal...
Antal syskon - Två bröder.
Antal piercings - 4½ i öronen
Antal tatueringar - Ingen än så länge..... ;)


FAVORIT
Mat - Köttsoppa :p
Träning - Ridning
Djur - Hästar, Katter, Hunder
Tuggummi - Sånna där körsbär med surt på... :D
Helgdag - Fredagar
Årstid - Allt utom vinter


HAR DU NÅGONSIN
Varit kär - Ja
Rymt hemifrån - Nej
Skolkat - Ja
Sovit utomhus - Ja, jag tror det...
Gråtit i skolan - Ja
Spytt i skolan - Ja... :s
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Vem har inte det? XD
Sett en död människa - Tyvärr..
Ätit sushi - Ja, det var snuskigt.
Retats - Jodå..


THIS OR THAT
Grogg/Öl - Inte öl i alla fall..
Pepsi/Cola - Cola
Mc Donalds/Burger king - Mc Donalds
Kärlek/sex - Måste jag välja? Ja, inge sex utan kärlek iaf. Då blir det väl kärlek antar jag.
Choklad/vanilj - Choklad
Jordgubbar/blåbär - Jordgubbar
Kött/veg - Kött
Gitarr/trummor - Gitarr
Kinesiskt/mexikanskt - Kinesiskt
Mtv/Vh1 - Mtv


KAN DU
Gå ner i splitt - Nej..
Vissla - Jadå
Hjula - Självfallet!
Ha dina ögon i kors - Såklart.
Nudda näsan med tungan - Nej..


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade - Ralle
Du pratade med - Helena
Du msn:ade med - Maria
Du kramade - Ralle
Du skällde på - Ralle :p
Du kysste - Ralle
Du sov med - Ralle


SENAST DU
Skrattade - Idag, åt min och Marias konversation om glasögon :p
Grät - Hmm... Förra veckan?
Filmen du såg - Benknäckargänget
Tuggade tuggummi - Igår kväll
Sjöng en sång - Idag


VAR ÄR DU
Vad ser man utanför ditt fönster - Hästarna i hägen och massa snö
Lyssnar du på för musik just nu - Ingen för tillfället..
Vad har du på dig - Linne och mysbyxor
Vad är det på din musmatta - Bild på mig och en saknad häst faktiskt.


HAR DU NÅGONSIN
Blivit kallad hora - Nja.. Men inte är jag det inte!
Ljugit om din ålder - Nej.
Bråkat utan anledning - Nej...


HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
Druckit alkohol - Nej
Rökt - Nej
Shoppat - Japp
Skejtat - Nej!?
Bakat - Nej, men jag ska göra det efter jag skrivit klart här :p
Solat - Nej..

Så, jag tycker att alla vettiga personer kan fortsätta med denna lista! :p

/Ao

Positiva vibbar...

Kategori: Allmänt

Händelse! Marwin har på två dagar ökat sin vikt med 11%!!! Det är detsama som att jag skulle gå upp 5 kilo på två dagar! Jisses. Det blir till att moffla det :p
Det är samma sak som att Ralle skulle gå upp typ 6 kilo på tv dagar!
Och Lizard skulle då behöva öka sin vikt med typ 50 kg på två dagar för att nå upp till 11%!
Det är rätt mycket det!!!!!

Hihihi XD

Sen så kommer det intressenter till huset på söndag. Stora huset är ju ledigt igen... :/ Men det ska bli intressant och se vad Ralle sägar om de två par som kommer då. Jag är ju tyvärr inte hemma... :( Det skulle varit kul att vara hemma och se vad som händer när de kommer. Hur de är och sådär. Om man kan tänka sig att det går att stå ut med dem.

Sen så ska Ralle börja på med sin bokföring och sitt bokslut. För första gången ska han göra de själv (hallelulja!). Mamma är med och hjälper till (tack mamma!) med svåra begrepp. Det kuliga är att jag faktiskt förstår mer än Ralle. Okej, jag är har läst företagsekonomi A, men hallå? Bokslut var ju inget vi höll på med mer än typ 2 dagar. :p Ralle däremot har ju haft sitt företag här i vaddå, typ 5 år...! (Väldigt lång tid). Men det är iaf så att om man säljer en gran så är det ju i sig en förlust (debet i ställningen/kassan) när man blir av med den, men även en vinst (kredit i dubbla bokföringen) när man får pengarna för den! Smart! Så, jag ska väl försöka hjälpa (göra.... :/) Ralles bokföring. Vi får se hur långt han kommer själv. Det blir intressant iaf.

På alla hjärtans dag kanske vi ska ut och äta något gott iaf. Annars ska vi kanske vara hemma och göra gottismat. :) Vi får se. Allt känns mycket lättare nu... Jag känner till och med att det skulle var kul att städa :o

/Ao

Fisksoppa á la Marw

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag. Ralle ska åka och jobba imorgon. Det ska bli skönt. Klart jag tycker om att han är hemma, men nu behöver jag tid för mig själv. Han kommer ju hem på kvällen iaf för då ska vi till VRF.

På tal om ridning så var vi ute och red en sväng just. Jag har världens problem. Jag har ingen sadel som ligger någe bra längre. Lizard har ändrat sig så mycket i kroppen. Jag är så trött på detta eviga letandet efter en ny sadel. Tänk va skönt om det bara kunde lösa sig. Någon som vill hjälpa till eller vet någon som har en sadel som kanske passar? Problemet är ju att det är så dyrt. Jag har ju haft tur och hittat billiga och bra sadlar förut, men de passar ju inte. Nu verkar det inte finnas en enda vettig begagnad sadel. Och en ny sadel kostar ju lite mycket för mig, om man ska ha någon kvalite alls... Trött på sadar. Jag vet inte ens vad jag ska ha för sadel imorgon, så det är ett akut problem. Inte verkar Ralle intresserad av att hjälpa till heller. Han gör bara sitt.... :(

Marwin har ätit duktigt både idag och igår. Fodret vi köpte svindyrt på veterinärstationen funkade inte alls. Det kom bara upp igen (i sängen mitt i natten så va var tvugna att byta lakan två gånger...). Senaste nytt är kokt sej med ris. Det var smaskigt. Han verkar gilla det mest när det är mosat med mycket vatten, och sen ska det vara lite ljummet också. :p Hoppas att hans krafter återvänder. <3

Så, vad ska hända imorgon då? Tja, det lär väl visa sig. Jag ska väl städa lite här hemma och försöka hitta på någe kul til alla hjärtans dag. Det känns ju som om det vore roligare om han bjöd ut mig på något spännande, men man ska ju inte ta i så man spricker. Vill jag göra någe kul då så får jag nog fixa det själv. Ja, jag vet. Jag är negativ. Men jag är lite trött på allting. Jag är ju faktiskt sjuk. Men på lördag blir det till att jobba igen. Och söndag, och måndag, och tisdag..... Jaja.... Nog om det.

Det var faktiskt skönt att skriva av sig lite, även om jag inte skrev om någe speciellt. Men nu kom Ralle upp, så vi ska väl göra mat om vi kan hålla sams.... Där sprack det... Vi hörs.

(Konstigt att Ralle kan sitta och läsa mejl hela dagarna, men jag kan inte ens få skriva av mig på min egen dator... Hmm...)

/Ao