Clap along if you know what happiness is to you

Som förut fast på annat vis

Kategori: Allmänt

En tid har passerat sedan sist. På denna tid har det hänt så otroligt mycket. Examen, examensmottagning + kalas, två dagar sommarlov, jobbstart, massa jobb, övertid, midsommar. Ja, det är väl kort det som hänt. Hur känns det då? Jo, det känns helt jäkla fantastiskt. Och väligt mycket är nytt, väldigt mycket nytt kommer komma inom de närmasta veckorna och månaderna, men, även det fixar jag. Med stöd från bra kollegor kommar man igenom de mest förvirrande situationerna. Topp! Examensbeviset har även landat i brevlådan för att sedan kopieras och skickas till socialstyrelsen för att äntligen kunna ansöka om legitimation. Snart så är man legitimerad också!
 
Mitt i allt detta finns även vardagen och livet utanför jobbet. Även om mycket av energin läggs kring jobbet och allt det nya så flyter livet på. Framtiden planeras och saker fixas för att livet skall kunna flyta på smidigt även fast det förändras en del. Livet är verkligen bra och det går inte att rucka på det. Livet är verkligen till för att tas vara på och ägna sig åt det som betyder något. Lägg undan det som inte betyder något, änga dig åt det som gör dig lycklig och skit i vad andra tycker om det. Vad spelar det för roll vad andra tycker? Gör saker för dig själv utan att varken fundera på om människor tycker det är bra eller dåligt. Gör inte saker för att behaga eller förstöra för andra, lev ett liv du själv är nöjd med. På min resa tar jag med mig mina närmsta och min andra hälft, men det är ändå mig själv jag måste kunna stå för och vara nöjd med för att få livet att fungera. Sig själv kommer man aldrig undan, samvetet finns altid där. Om jag skulle dö imorgon skulle jag vilja vara nöjd med mig själv, känna att jag kan vara stolt över den jag är, den jag utvecklats till. Och det kan jag.
 
Ja, flummigt kan det tyckas. Men vem bryr sig. Det är för mig som jag skriver detta, för mig som jag öppnar bloggen ibland. Det jag gör är för mig och min familj. Det är det som betyder något.
 
Jag tänkte slänga upp lite bilder, men de får komma en annan dag. Nu blir det fredagsmys!
 
Med Lycka
 
/Ao
What have you done today to make you feel proud?
It's never too late to try

Glamour

Kategori: Allmänt

Det blåser verkligen ute. Och det har gjort det i ett par dagar nu. När tänkte vinden stilla sig lite? Till lördag kanske? Det vore fint. För, ni har väl koll på lördag? På lördag är det helt klart med alltihopa. På lördags får jag examensbeviset och det är bara att ansöka om legitimationen. Det är ju helt fantastiskt. För ni vet, i måndags var det ju slutbedömning. Hur gick det då? Ja, klockan 13:37 den 1/6 sattes det sista krysset i rutan "godkänt". Så nu är det klart. Nu behöver jag inte prestera mer. Nu är det inga mer uppgifter, inga mer tentor, inga mer seminarier. Nu är det jobb, tjäna pengar och komma in i nya rollen som gäller. Och va skönt det är att ha jobbet fixat och klart sedan en tid tillbaka. Sommarens schema är lagt. De dagar jag önskat ledigt är lediga. Nu är det bara lite mer sommar som jag vill ha. Sen kan jag inte bli mer nöjd. För jag är verkligen så himla lycklig.
 
Igår tog jag och Mattias en hel eftermiddag/kväll och åkte till Eskistuna och umgicks, åt mat, shoppade och fikade. jag hittade lördagens klänning och även en klänning att ha nästa lördag på studenten. Mattias shoppade på sig schyssta jeans och ett par skjortor och t-shirts. Det är ju fantastiskt roligt att prova kläder med den herren. Skönt att vi båda kan bjuda på oss själva. Och det är så skönt att bara köra bilen dit vägen leder, lyssna på musik, prata och bara känna på livet.
 
Men vet ni, för ett år sen badade vi i sjön. För ett år sen solade och badade vi så ofte vi fick tid. 1/6 tog vi första doppet 2014. Skulle inte få för mig att hoppa i sjön idag inte. Men jag könner att det kan få vara lite kyligt och blåsa nu så att det har hunnit bli klart. Sen på lördag när jag vaknar önskar jag det ganska vindstilla och varm sol. Det vore fantastiskt. Men hur sol helst kommer lördagen bli kanon.
 
Så, vad står på schemat idag. Ja, lite av varje. Ganska fullt upp på eftermiddagen och kvällen. Det skall städas och lagas mat. Ska iväg på lite möte och dylikt. Sen ska vi fixa till lördagens festlokal när Paulina och Mattias slutar ikväll. Toppen! Så det kanske är dags att dra igång med det som ska göras istället för att sitta här i soffan och mysa. Dags att förbereda lite mat till älsk när han kommer hem på lunch.
 
Önskas lite bilder till detta inlägg? Spelar ingen roll, här kommer lite random inkastade på lite av varje iaf:
 
 
Med Lycka
 
/Ao
Vad jag vill, när jag vill, hur jag vill.