Clap along if you know what happiness is to you

Idag som idag som idag

Kategori: Allmänt

Men tänka sig att jag sitter här idag igen. Jaa, bättre kan det knappast bli. Och idag är det den sista Juli. Imorgon är det verkligen Augusti och sommaren börjar närma sig slutet. Eller ja, jag har en hel månad sommar kvar men snart ska ni se att vi står där ute i yrväder med stövlar och rengkappor men blir lika genomsura ändå. Och därefter kommer snön och iskylan. Men allt detta skall genomlevas för efter regnet kommer solsken. Nästa år kommer en mysig vår och sommar. Nya upptåg och nya möten.
 
Den här sommaren då. Ja, det är ju egentligen för sent att sammanfatta den redan nu men den har gått otroligt fort. Den har inte sett ut som jag trott den skulle göra. Jag har varit sjuk mycket och jobbat där emellan. Samtidigt har jag haft riktigt härliga dagar i solen, och skuggan tillsammans med mina guldklimpar. Det är de dagarna som räknas. Resterande del av sommaren ska jag jobba elva pass till på 15 dagar samtidigt som jag ska mosa in en massa kul. Därefter blir det utflykt! Det ska bli så sjukt spännande och härligt!
 
Men om vi frångår sommarplanerna. Vad händer just nu? I detta ögonblick i livet? Massor med grejer. Tillslut så har jag flyttat på riktigt. Eller ja, det har jag ju gjort för länge sen men nu har även min post flyttat hit, dock har jag inte fått några brev än. Hur som hellst. Vi firade att min post flyttat hit med att inviga nya sovrummet och nya sängen. Sover hur skönt som helst där! Och det blir så jäkla fint! Jag ska fortfarande bara hitta en fin sänglampa. Vill inte bara ha första bästa.. Och så ska vi sätta upp snygga sängbord och en hylla + en spegel. Och en liten fönsterlampa. Mums!!
Smakprov från sovrummet på en halvt obäddad säng. Men som sagt, bara ett smakprov.
 
Det gamla sovrummet då? Ja, sängen den gjorde vi oss av med pronto. Den fick ett bättre hem där den blir uppskattad. Istället palcerade vi en soffa med skön fotpall där och har det som mysigt TV-rum/mysrum. Det som är tänkt där inne nu är att få upp snygga gardiner och fönsterbräda. Det är prio ett. Sen ska vi kika om vi har nån snygg tavla att sätta ovanför soffan och lite sådär. Även där inne blir det piffigt! Så ska jag flirta in min älskade svarta hylla någonstans också. Jag vet bara inte riktigt vart än..
 Även här får ni en smakprovsbild. En suddigt bild på halva dammsugaren och en skrynklig filt.
 
Annars har förra veckan mest bestått av konstnärliga uttryck i vattenfärg och tuschpenna. Det ända jag vågade mig på under förra veckans sessioner var köttbullehästar i olika väder. Nästa vecka tänkte jag försöka mig på nya motiv.
Köttbullehäst på grönbete i solsken.
 Köttbullehäst på grönbete i regn, fast med solsken också.
Igår var en minigolfdag.Eller j, först jobbade jag till 12:00 och sen drog vi och åt. Eller ja, jag åt mat och de andra åt glass. MAAAAAT. Efter det drog vi till Djulö och skulle spela minigolf men de tog inte kontanter så vi fick knata runt i alla husen där och tillslut hittade vi så vi kunde ta ut några slantar var. Jag hade riktigt många fina skott som skulle kunnat sluta på två men som ändå på någe vis slutade på 5-6-7.. En gång hade jag hole-in-one men så hoppade bolljäveln hela vägen ut från banan och jag fick börja om.. Det slutade hur som helst med att jag kom i mitten, så jag vann. Det är så skönt att alltid hitta ett sätt att vinna på. Efter våran rafflande runda så drog vi oss mot Rusta och köpte tvål. Det låter ju hur kul som helst, och det var det. Becka fick ju även med sig snyggaste bäddsetet och kuddar med älgar på! Det mest spännande jag själv köpta var väl tvättmedel. Vi for även en runda till ICA-Maxi för P skulle handla flera vinglas. Där hittade jag en rulle kakdeg som jag införskaffade mig. Jag tänkte baka lite kakor (ÄTA KAKDEG) nu snart. Kanske imorgon efter jobbet.
Hjärtan och stjärnor är liksom egenpåhittade regler. Ingen kommer fatta även om jag förklarar..
P var gladaste bruden någonsin igår och Becka ville aldrig kolla in i kameran.
Nä nu ska vi se om jag orkar ge mig ut på en pw innan jobbet eller om jag helt enkelt slänger mig i soffan och läser lite istället. Vilket som känns lika bra. Dock verkar det vara bra väder ute för att kötta på lite i. Varmt men ändå fläcktande. Ja, den som lever får se. Om 4,5 h ska jag iaf jobba så till dess måste jag vara klar med vad jag nu än tänkt göra.
 
Nu kommer snygging hem på lunch.
 
Med Lycka
 
/Ao
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you

Inför en annan dag

Kategori: Allmänt

Imorgon har jag minsann sovmorgon. Hur länge tror ni jag lyckas sova då? Till sex kanske? Nåja, inga stora måsten innan jobbet imorgon och jag börjar 16:30 så det känns kanon! Ska ta en mysmorgon i nya sovrummet, i nya sängen. Fantastisk! Kanske orkar lägga upp bild på det imorgon.

Tänkte mest skriva nån rad och hoppas jag känner samma bloggsug imorgon.

Med Lycka

/Ao
I'll hold your hand

Fröken normal

Kategori: Allmänt

Vaken en en lång stund tillbaka. Drömde något konstigt som skulle passa in i en dålig skräckfilm.. Passar hur som helst på att njuta av morgonen i sängen nu när jag ändå har sovmorgon och Mattias sussar så sött bredvid. Snart drar dagen igång med äventyr, men inte riktigt än. Först ska jag bara ligga och titta upp i taken och lyssna på när huset vaknar.
 
Mina vanliga sovrutiner har kommit tillbaka till mig. Det känns tröstelserikt samtidigt som jag saknar att kunna somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Nåja.
 
Idag ska vi på en utflykt som vi gjorde när jag var barn, något jag minns med glädje. Ska gå ner i källaren och ta upp mammas mapp där kort ligger som måste vara tagna där. Självklart pratar jag om Sagostigen! Så det är med stor glädje men även stor saknad som jag åker dit idag. För oj vad jag har saknat mamma de senaste dagarna. Man saknar aldrig mindre, det går inte. Men man kan lära sig hantera det. Förhoppningsvis.
 
Nej, nu är det dags att njuta klart av morgonen. Snart är det väcknigsdags. Kanske det bästa på hela dagen!
 
Med lycka
 
/Ao
Av längtan till dig

Bara några dagar

Kategori: Allmänt

Söndag i solsken. Och telefonen beter sig lite halvknas idag. För ett par dagar sen gick det inte att låsa upp skärmlåset och nu så tar det en evighat innan meddelanden kommer fram, om de ens kommer fram. Det vet ju inte jag liksom. Och då kommer mina funderingar igen. Tänk om det ligger en hel massa meddelanden där ute i rymden som aldrig har kommit till sin ägare.. Ja, herre gud. Vilka onödiga tankar.
 
Jag har spenderat mina senaste dagar i säng helt utslagen. Den här sommaren harinte bara innehållt sol, vind och vatten utan även en del sjukdom. Men skam den som ger sig. Idag känner jag mig nästan som en människa igen och mitt normala sovmönster har återupptagits, på gott och ont. Jag börjar känna igen mig själv igen iaf. Så ja, under dessa dagar som jag varit sjuk har jag mest sovit och läst. Och sen igår kväll även blivit helt beroende av något bubbelspel på mobilen. Klarat ut spelet nu gånger flera men det är lika kul ändå. Som om jag inte har något bättre för mig.
 
Men hörrni, om min läkare nu har rätt (vilket man kan hoppas men jag inte tror) så skall jag slippe dessa utslag som jag får av nått jag inte vet vad det är nu. Men ja, det kanske jag har skrivit om, men nu är kuren Heracillin klar och färdig och alltihopa så nu kan man ju hoppas på att vara "frisk". Önska mig lycka till när vi drar till Turkiet. Nåja, trevliga läkare har de där hur som helst.
 
I veckan väntas 38 timmars jobb, middag med bruttorna, och två dagsutflyckter. Woop woop! På tisdag kommer även madrassen till nya sängen. Det ska bli så jäkla kul att få flytta in i det nya fräscha sovrummet med nya fräscha möbler. Vi får se om allt hinns med till tisdag men det ser lovande ut. Allt vi behöver nu är en fin sänglampa!
 
Nej, nu är det dags för annat. Ska kika runt efter sänglampor och sen slänga oss i soffan för filmmys. Mattias hade visst inte sett Transformers-filmerna så vi kikade på ettan idag och kör vidare med tvåan ikväll.
 
Med Lycka
 
/Ao
Dags för skiss
 
 

Pip

Kategori: Allmänt

Usch en sådan morgon.. Eller ja, usch en sådan söndag. Och usch en sådan natt. Jag känner mig totalt utslagen. I morse väcktes jag av skratt och hopp i sängen och tur var väl det så man fick någon rolig stund under denna dag. Efter att ha kramats och pussats hejdå så var det raka vägen i sängen igen. Och jag har legat här till nu. Huvudet känns som det ska ramla av. Och den lilla kulan på magen gör ont. Och jag är trött. Så obeskrivligt slut. Inte bara det här vanliga "jag är trött för jag har sovit för lite", utan vi snackar "jag somnar inom tre minuter efter att jag lagt huvudet på kudden och är oväckbar". Och då förstår ni alla att det är något som är knas. Jag är ju den som alltid ligger i timmar innan jag somnar och sen sover max tre timmar i sträck. Nu kan jag onöjligt hålla mig vaken. Det spelar ingen roll vart jag är. Så fort tempot sänks så måste jag sitta och nypa mig i låret för att inte somna. Igår hann vi lagom rulla ut från sista rondellen i Marieberg innan jag somnat. Det tar väl typ två mminuter. Nåväl, det är som det är.
 
Något jag är fruktansvärt trött på är sjukvården. Återigen, de här utslagen. Jag har ju fått träfffa en överläkare på Hudmottagningen i Katrineholm. Hon stod som alla andra helt frågande och visste inte vad det skulle kunna vara. Vi tog blodprover och svalgprover. Och de visade inget direkt rakt ut sådär. Levern funkar fint, det var väl det jag var mest orolig för efter olyckan. Hur som hellst, jag fick rådet om att ta en viss sorts allergitablett nästa gång utslagen kom. Men då inte bara en tablett dagligen utan åtta tabletter på åtta timmar/dag vid behov. Det skulle tydligen inte vara någon fara att överdosera x åtta. Men dagen kom då utslagen blossade upp. Lagom innan ett jobbpass självfallet. Så jag tog mina allergitabletter, en i timmen. När jag kom hem från jobbet tog jag den femte och efter det sen så mådde jag skrutt. Helt utslagen, ont i huvudet och magen. Så jag ringde 1177 där mitt i natten. Och kö var det såklart. En halvtimme kö och sen när de svarade och jag lagom hann börja berätta så kopplades samtalet ner. Detta hände fyra-fem gånger. Sen var jag så slut så jag orkade inte ringa igen utan stallde klockan och hoppades på att jag skulle kunna sova lite/vakna innan morgonen och jobb igen. Sådär dagen efter mådde jag inte helt okej, så efter jobbet så ringde jag 1177 igen och fick prata med en jättetrevlig kille som jobbade nere i Thailand åt 1177. Han blev helt bedrövad när han hörde om vad som hänt. Han kopplade mig vidare till giftinformationscentralen och där blev de lika bedrövade de.De sa att jag egentligen skulle ringt 112 kvällen innan, men som sagt jag tyckte ju inte att jag var döende och jag ville ju inte ta plats för dem som verkligen hade akuta besvär. Den här urgulliga killen från 1177 tog sig tiden att leta upp mitt nummer (då jag använt Mattias telefon innan) och ringde tillbaka senare för att höra hur det gick för mig och vad de sagt. Han hade även pratat med sina kollegor och sökt lite fakta och det visade sig vara än värre än han trott. En stor guldstjärna ska han ha! Bästa bemötandet EVER! Hur som hellst, efter mycket om och men så fick jag en telefontid med läkaren dagen efter där jag frågade hur hon tänkt. Hon fasthöll då att hennes dos var okej och att de vanligtvis överdoserar än mer med detta läkemedel, Hon sa att jag var undantaget då jag var den enda som mått dåligt. Våra åsikter gick inte riktigt ihop och eftersom jag var på jobbet släppte jag det rätt fort och frågade vad hon nu tyckte jag skulle göra då jag för det första inte tål tabletterna och för de andra så hade de ingen verkan mot utslagen. Ja, jag vet inte riktigt hur hon fick ihop det, men nu går jag på en kur Heracillin iaf. Sen får vi se. Jag är ett mysterium.
 
På tal om mysterium så måstejag pallra mig iväg till Kullbergska snart och visa upp min knöl. Den kom ju tillbaka lagom efter förra gången jag var där men varje gång jag har tagit mig i kragen och ska ringa och prata med dem har den varit "borta" eller väldigt diffus. Mystierium!
 
Nu ska jag försöka kravla mig upp och dra hit påsen med tvätt och vika. Det känns som det jag klarar av idag. Jag går av!
 
Med Lycka
 
/Ao
Ibland kan jag inte rå för att jag skämms något otroligt
för något någon annan gör

Pling i lådan

Kategori: Allmänt

Måndag är det visst. Dagen har bestått av en lagom lång morgon i sängen och sen en skön dusch. Sen hur det kom sig så följde jag med älsk in till stan när han skulle iväg på nått grejs. Mitt mål var ett par byxor. Ja, sånna där som slutar lagom under knäna just eftersom jag inte kan jobba i shorts och inte pallar att ha långa byxor. Ja hur som hellst ville jag ha ett par sånna tilll. Men hittade jag några? Näpp. Inte i hela stan. Suck. Istället fick jag med mig en nagelfil och fyra böcker att drömma mig bort i i sommar. har en höhg ligger och väntar så det räcker och blir över nu. Känns fint. Sen styrde vi vidare och svängde in på biltema. Där köpte jag mig en cykel. Jag har funderat på det länge och mycket, om jag skulle ta mig råd och köpa en. Så sjukt smidigt att kunna cykla. Jag använder nästan inte bilen alls längre men ibland är det svårt att hinna med att gå till affären och det kan kännas lite tungt att bära. Då är det ju världens grej att ha en cykel.
 
Här ser ni underverket. Woop woop!
 
Nu ska jag dricka mumsig saft, käka några vindruvor och sen krypa i säng. Imorgon är en ny dag.
 
Med Lycka
 
/Ao
Är du klar?

Dubbelt upp

Kategori: Allmänt

Bli nu inte rädda av fasa. Två inlägg på en dag. Det var länge sen. De som har hängt med bra så länge vet vad det betyder. Nog sagt.
 
Så, jag blev av med lite av min kaluffs på huvudet idag. En före/efterbild kanske kommer upp här om ni har tutr. Eller otur. Det beror ju på liksom. Imorgon ska jag styra mot Katrineholm och sitta på plats i väntrummet 08:25 Så ja, jag drar väl iväg runt 08:00. Då äntligen ska jag få träffa någon som förhoppningsvis kan hjälpa mig med min hud. Eller ja, någon som kan hjälpa mig att hitta vad problemet är. Men vet ni, ikväll mår min hud helt okej igen. Jag var lite torr på överläppen i morse men det är helt borta. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det kanske kunde varit bra att få visa upp hur det kan se ut istället för att bli bra dagen innan jag ska dit. Men hörrni, vad förväntar de sig när jag fick vänta över en månad på tid? Nåja,
 
Vad har jag för mig för tillfället då? Jo, jag sitter och spinner vidare på sommarens tatueringsplaner. Jag har återupptagit mina gamla tatueringsidéer och spunnit vidare på dem. Jag ska nog försöka mig på att göra en skiss och se om jag kan få ihop någonting som jag se ut som i mitt huvud. För i mitt huvud är det så snyggt. Största problemet är nu om jag ska tänka färg eller bara svart.. Som det ser ut nu har jag ingen tatuering i färg. Det är iofs en som är planerad men den gills inte. Tatueringen jag planerar nu kommer bli relativt stor för den kroppsdel den skall sitta på, emn ändå inte stor så den kommer se brutal ut. Blir den i färg kommer den gå åt det blå - gröna hållet. Nåja, den som lever får se. En skiss får vi börja med. Sen ska jag hitta den ruggit bra studion jag besökte 2012. Woop woop!
 
Nu ska jag nog skissa vidare.
 
Med Lycka
 
/Ao
Aldrig något förhastat

Utkast

Kategori: Allmänt

Det var ett par rader som jag tänkte skriva. De raderna skrev jag bara ner i mitt huvud. Istället tänker jag lägga upp några bilder på sånt som gjorde mig glad igår:
 
 
Idag ska jag klippa håret. Det ska bli fruktansvärt spännande att se hur mycket hår som kommer kliippas av, hur mycket som är slitet. Jag har ju trots allt inte klippt håret sen jag rakade ena sidan va jag kommer ihåg. Och det var ändå för 25 cm sen. Kan chansa på att det blir typ 10 cm som ryker. Så sorgligt. Men samtidigt så blir det nytt och fint i topparna.
 
Nu ska jag pallra mig ner till affären och köpa lite allt möjligt, dra en repa på apoteket och tillslut ska jag unna mig en glass. För idag behöver jag en glass.
 
Med Lycka
 
/Ao
YOLO