Clap along if you know what happiness is to you

Ett ögonblick i sänder..

Kategori: Allmänt

Idag kom jag på mig själv med att sjunga med i musiken när jag var på väg hem från dagens göromål. En helt klart positiv överraskning. Det har inte hänt på evigheter. Otroligt vilken befrielse jag känner. Men underbart är kort. Väl hemma så blir man lätt trött och tankarna börjar snurra. Men det är inte mycket mer att göra än att ta en dag i taget. Imorgon kan jag dock ge mig ut på en lugn tur på Lizard. Äntligen har vi fått på eden där förbaskade specialskon som han så gärna trampar av sig. Och eftersom hojen redan är skör med sko så går det ju inte att rida utan så det har inte blivit nått på hela helgen. Jisses. Terapitur för oss båda imorgon alltså. Hoppas på lite sol. Sen ska jag till mamma en sväng och efter det blir det lite jobb 15-21.15. Något jag blir irriterad över är att det inte vill fungera att göra styckesindelning när jag skriver på telefonen. Men ni får helt enkelt hålla till godo med en flytande text. Bättre än inget kanske? /Ao

Det är som en felvänd spegel..

Kategori: Allmänt

Jag är glad för att solen går upp på morgonen, för att jag fått chansen till det här livet, för att gräset är grönt, himlen finns, fåglarnas kvitter, att Ralle kom in i mitt liv, debbie & Tess, lizard & Agnes, Rebecka & P, alla som finns, alla dom inte finns, att jag har mat på bordet, demokrati, blått vatten, sommar, vår, höst, vinter, att få uppleva saker, se processer, kunna komma hem till en varm säng, O'boy, livet, färger, smaker, dofter, skratt, minnen.. Men vad gör man när det inte riktigt räcker? Vad gör man när livet vänder åt fel håll och man inte kan få i bromsen eller svänga tillbaka? Vad gör man när man är helt maktlös inför livet, ödet, meningen? /Ao

De sju haven

Kategori: Allmänt

Lördag kväll. Trött och lite smått sliten så att säga. Imorgon dock ska bli en bra dag! Bara så alla vet. Har varit ute och spurtat med Lizard idag en sväng. Barbacka. Det är fart i den dör kusen! Tur att han inte har så jättemycket idéer för sig när det går sådär fort. Det är lite värre att få stopp, men tillslut brukar det lösa sig på ett eller annat sätt. Usch. Tess har inte kommit in för kvällen än heller. Vi får se hur det går att sova då.. Godnatt! /Ao

Älskade regn!

Kategori: Allmänt

Ge mig mer regn idag, det passar i mitt liv. Om det regnar ser ingen om du inte orkar le.
/Ao

Åh... Så onödigt.

Kategori: Allmänt

Tisdag på ingång. Eller ja, halva dagen har redan gått. Och innan jag kör vidare med dagen så tar jag en lite stund och uppdaterar bloggen. Kul.

Så, regn och rusk. Det gör inget. Vädret får vara hur det vill för tillfället. Nåväl. Igår var jag och Lizard iväg och hoppade lite. Och det är för länge mellan gångerna tycker jag. Men inte lär det bli kortare nu när jag flyttas till en dressyrspec. Hmm.. Nåja, jag ger det ett par veckor som sagt och sen får vi se. Lizard kommer krypa ur skinnet. Nåja.

Veckoplanering:
Tis: Jobb 15.00-21.15
Ons: Jobb 15.00-21.15
Tors: 14.00-20.00
Fre: Tripp till E-Tuna
Lör: Jobb 10:00-18:00

Ja, sen allt annat som jag gör vaje dag. Men nu blir det lite lättare att hålla koll på mig iaf.

Nä, dag att köra vidare.

/Ao

Tillbaka i tiden.

Kategori: Allmänt

Hörrni! Vet ni vad? Jag sitter på en stol framför datorn. Med betoning på sitter. Ibland är det skönt att ligga i sängen, men just nu kommer jag bara ihåg förra året. Då bestod ju mitt liv mest av en säng, dropp, kanyler hit och dit och mycket ensamhet. Okej, det där lät skumt. Nåja, det är som alltid när något sånt här händer som man vet vilka man har nära, vilka som inte bryr sig tillräckligt, vilka man vet inte kan låta bli att bry sig, och vilka man kan kasta bort. Hur som hellst så ska jag minsann inte sova på rygg på ett par år till, det har jag fått nog av. Och helt otroligt så hade jag stalljour igår också, på ett års-dagen. Jag och Amber gosade lite och allt gick kanon. För det som hände för ett år sen, det var en olyckshändelse. Fel tid, fel plats liksom. Ska man se hela upplevelsen om ett äventyr? En erfarenhet? På något underligt vis är det kul att åka ambulans, hur ont man än har.. Jag vet inte vad det beror på. Men jag saknar min sten jag fick tag på  när jag kravlade mig ut ur hagen. jag höll i den hela vägen till sjukhuset, men någonstans försvann den. Typiskt. Aja, jag antar att det inte var helt friskt att hålla i den stenen hela vägen, men man behöver alltid en fast punkt i livet.

Idag så är dagen väldigt grå, men det klarnar säkert upp till senare. Jag vet inte riktigt vad dagen ska bestå av. Vi ska se om Ralle får tag i veterinären så någon kan kolla på Lizard igen. Fast idag tycker jag han är så mycket bättre i ögat? Kanske man bara behövde ge det lite mer tid? Vi får se senare idag med den saken. Och ikväll blir det VRF 20.00 också. Vi får se hur allt blir med det också. Och så ska jag beställa en vinterjacka någonstans ifrån också. För jag fryser!

Rebecka och Paulina - Tack för att ni finns!

/Ao

De säger det löser sig..

Kategori: Allmänt

Jag har vaknat så otroligt många gånger i natt. Det har varit en sån natt då jag önskat att jag haft ett block och en penna vid sängen. För jag vet att det är så mycket saker som löst sig i mitt huvud, men jag vet inte vilka för det har jag glömt. Men så länge de är lösta så borde det väl gå bra även fast jag inte vet något om det?

Surfa över telefonen är ju kanon. Alltså, trådlöst mellan datorn och telefonen. Betyder detta att det faktiskt kommer kunna gå att använda internet på ett vettigt sätt på datorn framöver? Otroligt i sånt fall. Men ja, det funkar faktiskt än så länge. Nice säger jag!

Lizard verkar ha blivit en lite olycksfågel. Bara under september månad hade vi ut veterinären tre gånger tror jag. Det började ju med att han fick en rispa på höger öga av en gren i hagen. Lagom när det blev bra av behandlingen började vänster öga spöka så vi fick ju köra en medicinkur på det med, men det vill inte ge med sig tycker jag. Lilla älsklingen. Så nu ska vi se vad som händer med nya ögonsalvan. Hoppas det blir bra! Dock är det 'trevligt' att ha veterinären ute när man får se resultatet på hur duktig Lizard har blivit. Alltså jag menar med att han har blivit så snäll när man hanterar honom. Det funkar att göra det mesta nu för tiden. Allt som behövdes var bara kärlek, respekt och rutiner. Veterinären skulle färga och spola ögat på Lizard och det är ju inget som är direkt mysigt. Men Lizard stod lungt och ruskade inte på huvudet, bara man pratade med honom. Och jag blev så stolt! Som om han vore mitt barn. Att vi ändå kommit så långt. För när vi började lära känna varandra för länge sen var det inte lika dant.

Nåväl, det är väl inge kul att läsa om måntro. Vad händer i veckan då?

Onsdag: Jobb 15.00 - 21.15
Tordag: FIKA! Möte 19.30
Fredag: Jobb 14.00 - 20.00
Lördag: Jobb 10.00 - 18.00
Söndag: Stalljour 07.30, Jobb 12.00 - 18.00

En lite "rolig" grej om söndag är att det är ett år sen då som jag blev sperkad på stalljouren så levern gick sönder. Spännande att det föll sig så att jag fick samma datum ett år efter. Nu ska Ralle iaf följa med så att han är där om något skulle hända och inte dammsuger så man inte hör telefonen... Jisses!

Okej, det är höst. Det är inget jag kan göra något åt. Det är bara att fatta. Det kommer bli vinter vad jag än gör. Det finns inget annat. Det är dags att sluta oroa sig för det. Låt det komma när det kommer. Tills dess ska jag se de gula löven.

Nu ska jag gå och ta itu med köket. Diskmaskinen fick för sig att dö totalt nu nämligen. Tänk va ett par peppande ord kan göra. Det är nästan så jag känner att det ska bli kul att städa.

När man väl haft något - det är då man saknar det när det inte finns där.

/Ao