Clap along if you know what happiness is to you

Total ignorering

Kategori: Allmänt

Ja men tjenare hörrni. Dags att ta sig i kragen litegrann va? Vet ni vad. ÄNTLIGEN har jag rensat ur mina garderober. Nu vet jag vad jag har och var jag har det. Risken är ju rätt stor att jag kommer röra till det väldigt snart igen när jag flyttar så mycket kläder överallt hela tiden, men så får det väl vara då. Det löser sig. Kolla här:
 
Sånt att skänka bort
 
En färdig garderob men ett helt hyllplan över för bus.
 
Det var ju synd att jag inte tog en förebild på garderoberna. Ni skulle avlidit om ni såg hur det såg ut. Total katastrof. Fortfarande har jag en hög med kläder på golvet som jag måste gå igenom och kolla om jag fortfarande passar i. Det är väl väldigt vad vissa delar växt på sista tiden. Alltså seriöst. Jag vet inte vad som är på gång men mina tuttar lever sitt eget liv kan jag lova. Hur som helst, nog om det nu.
 
Haft en dag fri från plugget idag. Igår var jag där och tränade på att sätta PVKer. Mycket spännande. Stickfantast nummer ett! Kika in det här:
 
 
Ja, nu kom de kanske inte i tidsenlig ordning. Men ja, vad gör det. Man fattar ju liksom. Plastarmarna suger förresten att sticka i. De är helt sönderstuckna och varje ny "stickplatta" kostar visst 1200:-.
 
Igår firade vi även pappa här hemma hos mig. Jag bjöd på lite mat från mammas recept. Det blir aldrig som när mamma lagade mat. Det kommer aldrig bli det heller. Det är bara att acceptera och göra det bästa av det.
 
Imorse käkade vi lite lyxfrukost på fiket i Vingåker och njöt av att bara finnas till innan ajg tog tag i min gerderob. Nu ikväll blir det träning.
 
Hörrni, ett veckoschema?
 
Onsdag: Mysfrukost, Step up med styrka 18:45 - 19:45
Torsdag: Plugg (CVK + Blodtransfusion) 09:15 - 16:00, Skivstång 19:00 - 20:00
Fredag: (Plugg 08:15 - 12:00), (Zumba 18:00 - 19:00)
Lördag: 08:50 tar vi tåget mot STHLM. KRYSSNING!
Söndag: KRYSSNING MOT TALLINN
Måndag: Kliver av båten runt 09:00, nyktra till, VRF 19:00 - 20:00
Tisdag: Plugg 08:15 - 16:00
 
Ah, typ så ser det ut. Full rulle. Snart praktik och allt också. Och tokmycket kalas farmöver. Kalasvår på ingång.
 
Nu ska jag luta mig tillbaka och slappa en stund och se vad som händer här näst. 
 
Med Lycka
 
/Ao
Så länge vi andas
 
 

Snart tio i topp

Kategori: Allmänt

Vad är det som händer med mig egentligen? Jag är bara lycklig och har bara kyckliga tankar. Och ni vet att jag oftast bara bloggar när jag är nere ocg deppig med mina deppiga tankar. Och visst kommer det sånna attacker nu med men de är hanterbara och jag kommer faktiskt förbi  dem. Det är underbart. Jag älskar att leva.
 
Med Lycka
 
/Ao
Need you now

Ja men vet ni

Kategori: Allmänt

Jag har inte rensat min garderob. Faan liksom. Va svårt det ska vara att få det gjort. Jag fick dock golvet dammsuget och skurat. Det är ju alltid nått. Känns helt fantastiskt! Mer än så klarade jag inte innan jag däckade av min förkylning och feber.
 
Ja, och så var det tenta. Och jag kände mig som en död fisk med bubbelbad i huvudet. Och jag kan säga att det gick därefter. Jag skrev en fel enhet på ett svar. Jag skrev "droppar" och det ska vara "droppar/min". Rent slarvfel. Inte att jag inte fattade liksom. Klart som fan att det ska vara 100 droppar/min och inte bara 100 droppar. Vi får se om hon godkänner det. Jag är tveksam. Men det är en liten sak till. Jag råkade skriva fel på ett ställe ocjså. Så jävla förvirrande. Jag skrev "mg/ml" och det skulle bara vara "ml" mitt inne i en uträkning. Det är inte bra. Det är skit. Vi får se om hon bryr sig. Jag vet ju att det inte ska vara så också. Eller ja. Jag har ingen jävla aning vad det är jag räknar ut men nog fan ska det bara stå milliliter där. Punkt liksom. Vi får väl se om jag måste göra om den tentan igen på grund av slarvfel eller om jag kan kalla mig Undersköterska snart. Spännande!
 
Annars då? Jaa, idag låg vi i sängen tills klockan var över tre typ. Käkade frukost i sängen där någon gång mitt på dagen och sen tog vi tag i livet och styrde in mot Katrineholm och fikade. Jag käkade årets första semla. MUMS! Sen styrde vi hem över djulö och in där så man kommer ut vid Nammo. Och då var det raka vägen hem till mig och börja laga lite mat. Äntligen fick jag bjuda på min laxgrantäng med duchesspotatis och dillsås med citron och ärtor. MUUUUMS!!
 
Nu ligger Mattias med mat-koma i soffan så jag tänkte att jag lika gärna kunde blogga lite. Men inte vet jag vad mer jag har att skriva. Imorgon börjar vi termin 4 i plugget. Och den 10/2 går jag ut på praktik igen. Börjar med två veckor på Odensbackens Vårdcentral (så jävla nära och bra) innan fem veckor inne på USÖ väntar igen, fast på medicinavdelning istället för kirurgavdelning. Jag måste kladda ihop ett par studieplaner igen. Det är ju så trist. Fyy. Nåja, jag har ju en gammal som underlag så får vi se. Nog om det.
 
Nu ska jag väcka han som ligger och snarkar och få honom att borsta mitt hår. Finns det mycket skönare saker än det eller? Nää. Fast först ska jag nog plocka ihop matlåda till imorgon. Ja, så får det nog bli.
 
Med Lycka
 
/Ao
Aldrig någon annan än mig själv

Oj förlåt

Kategori: Allmänt

Herregud vad tiden har runnit iväg. Inte tusan har jag bloggat på säkert fem dagar. Vad har hämt sen sist då? Jaa, jag har gjort klart en massa plugg och fått godkänt på en tenta. Har 1 Hp kvar innan jag kan räkna mig själv som undersköterska. Och den poängen har jag för avsikt att plocka imorgon när jag kör omtenta på läkemedelsberäkningen (som jag hade alla rätt på, men en dum lärare). Sen, mina damer och herrar, är jag halvvägs på min utbildning. På måndag börjar termin 4. Bara tre terminer kvar. Shit..
 
Vad händer ikväll då? En fredag såhär. Jo jag sitter här själv i min soffa och tycker lite synd om mig själv. Är så jäkla genomförkyld, igen och fortfarande. Och jag har kallt, bara 18°C, här inne. Burr! Jag tänkte ta tag i lite grejer nu ikväll:
 
> Rensa garderoben (JAA JAG SKA ÄNTLIGEN GÖRA DET!)
> Dammsuga
> Skura golven
> Gå igenom en övningstenta inför imorgon
 
Frågan är bara om grannarna kommer tycker illa om mig om jag ställer mig och dammsuger om nån timme såhär på fredagskvällen. Ja, vem vet. Vem bryr sig.
 
Det var inte alls såhär jag trodde min helg skulle börja. Jag trodde väl att den skulle innehålla mer mat för det första. Nåväl, jag får väl köka resten sen lunchen idag och glo en stund på TV sen när jag städat. Vilket liv. Imorgon blir det förhoppningsvis bus efter tentan. Eller ja, efter att hela dagen gått. Tentan skriver vi 08:15 imorgon bitti.
 
Något mer än det här vet jag inte om jag har att säga. Men man kan väl aldrig veta om jag kanske dyker in här sen ikväll igen när jag känner mig ensam.
 
Kanske jag skulle börja med att dammsuga..
 
Med Lycka
 
/Ao
Du är en sån som alla drömmer om..

Hallå hallå

Kategori: Allmänt

Men fasiken va trött jag är på det här. Jäkla skitplugg. Jäkla enorm uppgift. Ger upp.
 
Med Lycka
 
/Ao
Var jag verkligen så dum?

Fågel fisk eller mitt emellan

Kategori: Allmänt

Söndag med snö. Så är det. Mina grannar håller på och mördar varndra till musik av Miely Cyrus. Skönt att få komma hem och lyssna på det efter en heldag på språng. En skrikande bebis gör allt mycket bättre verkligen. Började iaf dagen med att hjälpa P med morgonjouren i stallet tillsammans med Becka och sen vidare ut till pappa. Nu har jag precis landat i min soffan och funderar på vad kvällen har att erbjuda. Kanske det är nu som jag ska ta tag i min garderob. Det har inte hunnits med alls nu sista dagarna. Och i veckan är det katastrofmycket plugg som ska göras. Wohoo..
 
Hur som hellst. Det var inte riktigt det som fyller mina tankar mest just nu. Nu kommer jag kasta ur mig ett påstående som ni alla kanske inte håller med om. Kanske inte ens kan försöka förstå. Eller så är ni helt med på vad jag pratar om. Och jag får väl reservera mig för att jag kommer ändra mig i framtiden. Ändrar sig gör man hela tiden. Men ja, såhär tänker jag:
 
Att skaffa barn är fruktansvärt själviskt. Människor skaffar barn med varandra, ibland är det planerat ibland inte. Vissa gånger är det genomtänkt andra inte. Men känslan jag får är att folk skaffar barn för att de vill ha något ihop, en del av dem. Jag kan inte förstå hur man kan vilja sätta ett litet barn till den värld vi lever i. Självklart är jag glad att jag finns till och inget kan få mig att ändra den åsikten. Hade jag dock inte funnits till hade jag inte vetat om det liksom, om ni förstår. Jag skulle inte vilja vara ansvarig för att utsätta en annan människa för det som kallas livet. Livet är kallt och hårt och hela tiden finns det tusen krav på allt man ska göra och klara av. Och inte tala om sorgen. Jag kan inte ta till mig hur man kan skaffa ett barn och sedan veta att det barnet kommer få stor sorg när man sen går bort. Eller inför en lång sjukdom. All stress, sorg, förståelse och prestation som ligger där bakom. Man kan inte skaffa barn för att någon ska ta hand om en när man blir gammal. Man får får tänka på att man skaffar barnen och att de inte själva kan rå för att de blivit till. Det är inte deras beslut. Om man vill ha någon att ta hand om och älska som kommer älska en tillbaka så kan man likaväl skaffa en hund eller en katt. Den kommer älska dig och se dig som sin familj precis som ett barn gör. Det är bara det att den kanske inte får din näsa eller partnerns ögon. Den kommer vara en helt egen underbar individ. Och den kommer inte behöva ta hand om dig när du blir gammal. Det är du som skaffat den och du som har ansvar för den, den behöver inte prestera bara för att den blivit född.
 
Samtidigt som jag skiver det här så vill jag göra klart att JAG ÄLSKAR MINA FÖRÄLDRAR ÖVER NÅGOT ANNAT! Jag lägger ingen skuld på att de satt mig till värden. Tvärt om. Jag är lycklig över att jag fått chansen till ett underbart liv! Men många jag kommit i kontakt med på senaste tiden verkar ha skaffat barn helt olpanerat och utan kärlek. Det känns som ett onödigt ont. Att skaffa barn är ett fruktansvärt stort ansvar som aldrig tar slut.
 
Jag ska inte spinna vidare på det här. Kanske har jag upprört tillräcligt många människor idag. Nu ska jag hitta på något alldeles utomordentligt roligt att göra. Imorgon ska jag och P plugga stenhårt igen. 
 
Det vore ju fruktansvärt kul att åka pluka någon gång.
 
Med Lycka
 
/Ao
För att jag älskar dig

Fråga inte

Kategori: Allmänt

Jag ska måla naglarna. Varför? För det är kul.
 
Med Lycka
 
/Ao
God sak
med
mersmak

MEH!

Kategori: Allmänt

På med hög musik. Andas. Känn ilska rinna av dig och förvandlas till styrka. Hur kan något som är rätt bli fel?
 
Om det är något jag lärt mig så är det att % räknar man ut genom att ta delen/det hela. Någon som har något att säga emot om detta? Näh, tänkte väl inte det. Eller jo, hon som rättar läkemedelsberäkningstentorna. Hon tyckerinte alls att man gör så. Och det spelar ingen roll att jag svarat helt korrekta svar på hela tentan. Jag blev underkänd iaf pga att hon tycker jag haft fel uträkningsmetod. Suck.
 
Omtenta nästa lördag. Wohoo!
 
(Och paulina är fortfarande inte här även fast jag ringde och väckte henne för en timme sen)
 
Med Lycka
 
/Ao
I've never been perfect
But neither have you

Mersmak

Kategori: Allmänt

Det blev ingen rensning av kläder igår. Det blir ett projekt inför helgen istället. Känns helt okej. Igår tjänade jag snabbt in 200 spänn istället och umgicks med lite trevliga människor även fast jag tänk vara själv. Men det gäller att vara öppen och spontan för att orka med mig tror jag. Ibland ändrar jag mig väldigt snabbt när jag får höra roliga sakersom är på gång. Livet för mig går liksom ut på att ha så mycket roligt som det går. Det måste vara det som är meningen med livet. Att leva. Leva = skratta.
 
Vad gör jag nu då? Jo, jag ska vispa ihop lite pulvermos i brist på annat att äta. Under tiden som jag fixar det väntar jag på:
 
1) Posten
2) Paulina
 
Posten behöver komma hit med min bok till plugget igen. Det funkar inte annars. Ska in med en uppgift innan fem idag ju. Och Paulina behöver komma hit (skulle varit här 10:00) så att vi kan knåpa ihop de här uppgiftrena även fast boken inte behagar hitta hit. Kämpa!
 
Ikväll ska jag softa igen. Sova tidigt. Det känns som om det är det jag behöver just nu. Sova och vakna pigg och glad. Det funkar ganska bra. Förutom att jag inte blir pigg. Men nåja, det löser sig väl tids nog det med.
 
Nä hörrni. Nu ska jag ringa och väcka min lilla prinsessa så att hon kommer hit någon gång. Har ingen lust att stressa ihop den här skiten.
 
Med Lycka
 
/Ao
En annan tid
En annan plats

Ingenting någonsin

Kategori: Allmänt

Ni kommer bli förskräckta. Två inlägg på en och samma dag. Har jag slagit i huvudet måntro? Nejdå, så illa är det inte. Efter att ha blundat mig igenom ett en begynnande migränattack så släppte den av sig själv och jag kunde sätta mig upp och le en liten stund. Har sovit ett par timmar på eftermiddagen och det har varit helt underbart. Jag har en eftermiddag och kväll helt för mig själv, något som inte har hänt på länge. Jag har sovit, ätit chips och börjat läsa en ny bok. Och håll i er. Det är en skönlitterär bok! Inget plugg här inte. Jag tog ledigt från alla sånna tankar när jag ändå inte kunde få tag i boken jag behövde till plugget ikväll. Det är en ny dag imorgon. Men hur som hellst var det inte det jag skulle skriva om.
 
Ibland är det rätt underbart att dra på sig pyjamasbyxorna och en stor t-shirt och bara vara ifred. Ni vet ju allihopa att jag är en person som hatar att vara själv. Tycker om att ha sällskap dygnet runt och att hitta på saker. Nu har jag dock känt små attacker då och då att jag behövde egentid. Och hur underbart är det inte då att bara sätta sig och göra ingenting. Det känns så lyxigt. Öppna spotify och låta KENT förgylla min tid samtidigt som jag kopplar bort livet. Sätter livet på paus ett ögonblick. Det är just det jag behöver för att sen kunna komma ikapp med livet. Det är sånt som får mig att hitta energi till de saker jag skulle behöva göra. Helt plötsligt kan tråkiga saker kännas helt okej och som att man orkar med dem just för att man har tid och göra dem.
 
Jag ska göra något jag tänkt på länge nu. Jag ska riva ut varenda klädesplagg jag har från mina garderober och skänka bort hälften och sen sortera in allting på sina hyllor igen. Det är verkligen välbehövligt. Och jag blir stressad och irriterad varje gång jag öppnar garderoberna som det är nu. Får jag ordning på det där så kommer jag känna mig lugnare. Jag och Paulina rensade ju diverse skåp här när vi egentligen skulle tentaplugga och det känns så fantastiskt numera! Jag blir glad varje gång jag öppnar ett skåp och ser ordningen.
 
Lite sorgligt är det dock att jag nästan aldrig är hemma längre. Det är det som får mig att fundera på hur jag ska göra med mitt liv egentligen. Ekonomin går inte ihop alls och jag kan inte ha allt jag har nu om jag ändå aldrig är här. Samtidigt är det ju så smiditg att ha internetet och slippa koppla upp över telefonen hela tiden. Men det är 300 kronor i månaden. Ja, vad kan jag mer ändra på? Jag skulle kunna sluta rida på ridskolan en gång i veckan á 225 kronor, men det är ju min hobby och min träning. Jag skulle kunna hitta en billigare lägenhet någonstans, om det ens är möjligt. Jag skulle kunna sätta mig i ett rum i en korridor i Örebro men då skulle jag inte känna mig lycklig. Eller? Vad har jag för alternativ egentligen? Är det någon som har något förslag? Självklart skulle jag kunna ligga på mer och försöka jobba på helgerna, samtidigt vill jag leva. Jag vill kunna orka leva och inte försätta mig i en jobbig nedåtgående spiral igen. Jag vill leva lyckligt. Så, om ni har tips så tar jag gärna emot dem.
 
Så, nu blir det till att slänga ut alla kläderna och se vad jag har egentligen. Och vem vet, kanske jag skulle ta och måla naglarna sen ikväll? Vardagslyx.
 
Med Lycka
 
/Ao
Jag vet hur du ser ut i inga kläder
Kan det va därför du blev obekväm när
Visst du kan klippa dig skaffa en annan tjej
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Jag glömmer aldrig dina hemligheter
Det du är räddast för fast ingen vet det
Visst du kan rycka på axlarna spela ball
Och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall
Och du försöker hålla masken
Så du kan sväva över marken

Visst du kan skratta och låtsas som ingenting
Men jag vet allt om dig för du har varit min
Du är nån annan nu i och för sig
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Två är lika med noll

Kategori: Allmänt

Man kan ju börja undra vad som är på gång egentligen. Igår var en väldigt skum dag. Tänker lägga locket på och inte ventilera det här. Det finns bara en sak att säga. 
 
Never regret something that once made you smile
 
Jag är trött. Väntar på en boktill plugget som vägrar dyka upp. Måste ha den för att komma någonstans. Pust.
 
Bättre än såhär bli det inte.
 
 
Med Lycka
 
/Ao
Det gör inget att det är som det är
Jag vänder inte kappan efter vinden
Som du

Filibombombom

Kategori: Allmänt

Min stackars lilla blogg. Jag har inte glömt dig. Jag kommer kladda ner alla mina underbara tankar snart igen. Var inte orolig. Tankarna tar aldrig slut. Nu ska jag handla krubb.
 
Med Lycka
 
/Ao
What the hell is that?

Meningen med en torsdag

Kategori: Allmänt

Tentaplugg hörrni. Det är något vi är jävligt bra på. Idag har vi pluggat totalt sett max 1,5 timme. Ja, det är ungefär det vi har pluggat till den här tentan totalt. Ja, vad tror ni om resultatet på det? Vi vet inte ens säkert vad det är vi ska kunna. Vi fick reda på att det var något helt annat än vad vi trodde nu på förmiddagen. Äh, imorgon 08:15 - 12:15 lär vi märka det iaf. Spännande! Omtenta på den?
 
Istället för å plugga har vi städat. Rensat skåp och fixat och donat. Tagit ner allt julgrejs och flyttat runt lite. Trivigt! Imorgon ska jag dammsuga och skura golven och om jag orkar ska jag rensa garderoberna i helgen. Och tvätta. Typ. Innan en ny monsterkurs börjar. Det kommer inte bli mycke tid över för något annat  än plugg nu närmsta veckorna. Bara massa uppgifter och skit. Tråkigt!
 
Nä, nu ska jag ge förslaget om att käka lite tacos och glutta på en film innan det blir sängen. Imorgon blir det uppstigning 06:15 och med tanke på hur underbart lite jag sovit den senaste tiden så känns det som att vi behöver slagga i tid. Typ.
 
Just nu har jag lite saknad efter sommaren. Delar med mig av ett par bilder.
 
Spännande resa till Göteborg:
 
Puss och kram
 
Bus med mina Raggare:
 
Saknar att bo i lugnet:
 
Det blev en del kalas i sommras:
 
Och turkiet såklart (med en sjukt galen kväll):
 
 
 
Nu ska jag ta tag i kvällen.
 
Med Lycka
 
/Ao
Det är du som har ansvar för att göra
ditt liv värt att leva
Glöm aldrig det

Andra upplagan

Kategori: Allmänt

Nytt år. Ny låt. Väntade in nya året i Eskilstuna utanför teatern med P och andra vänner, nya som gamla. Vi såg fantastiska fyverkerier. Det var sjukt bra, även fast jag egentligen är helt emot fyverkerier. Ah, jag vet inte. Så blev det iaf. Men vi kanske ska ta det från början.
 
Det hela började med att vi inte hade bågra planer inför nyår. Alls. Pust! Men i julas skickade jag ett rätt oväntat julkort och på den vägen är det. Så vi åkte till en vän och till mig, och ahns vänner, som fick ett julkort i julas och åt smaskig trerätters-middag och drack goda drinkar och vin efter att vi fixat oss riktigt nyårsfina hemma hos mig. Det var väldigt trevligt och spontant. Efter det så spelade vi ett sjukt roligt spel som heter Förfesten och som jag införskaffade på mellandagsrean. Kan vara mitt bästa köp någonsin möjligtvis. Ah, så var det iaf. Paulina vann. Sen körde vi "Cards against humanity" tills det var dags att ta med champangen ut till fyverkerierna.
 
 
 
Kan ju berätta att dealen var att vännerna fixade maten och vi fixade skumpan. Vi köpte det dyraste vi kunde hitta.En rosa flaska på 400 spänn! Och såhär såg menyn ut:
 
Förrätt: Avokadosallad på parmensan- och pinjenötscrisp
Varmrätt: Oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinsås
Efterrätt: Limepannacotta med blåbär
 
Mycket gott. Jag blev positivt överraskad av alltihopa.
 
Nåja, sen väl efter klockan slagit tolv och vi kollat på ett åtta minuter långt fyverkeri så drog vi tillbaka till lägenheten och fick med en tilll vän. Vi Spelade Förfesten igen, fast denna gång baklänges. Mycket Spännande och ännu mer inlevelse denna gång. Och den som vann skulle ta på sig en dinousariedräkt när vi skulle ner till Mc'Donalds och handla nattkäk. Det blev som tur var inte jag. Dinousariedräkten verkade vara så stor. Ah, och herregud va det såg ut på Donken. Det var så jävla skitigt och alla var så fulla. Det var bara en kille i kön som såg att det stog en dinousarie där. Han blev helt hyper. Han var nog alldeles för full. Vi köpte iaf våra pommes och så drog vi upp till lägenheten och vårt eget stök.
 
 
 
Lagom där så fixade och donade vi lite innan det var sängdags. Jag somnade halv sju. Woop woop. Dygnade! Sen vaknade jag iaf nån stans där innan tio och kände den totala tentaångesten. Tenta på fredag 08:15 och inte någonting alls har jag pluggat. Ujuj.. Vi drog hem typ halv tolv, käkade i Julita och sen hämtade jag Mattias i stan innan vi somnade en timme. Sen har jag och paulina haft tentaplugg. Och onsdagsmys. Mest onsdagsmys kanske. Nåja.
 
2013 var mitt absolut bästa år hittils. Jag har gjort så jävla mycket. Utvecklats någe helt otroligt. 2014 kommer bli minst lika bra. Det är liksom redan bestämt. Och ja, jag klantade till ungefär på sätt som förra nyår. Men wtf. Det löser vi. Upp med hakan. Lev = skratta.
 
 Hjärtat på rätt ställe
 

Med Lycka
 
/Ao
"Glöm inte att du är fantastisk Anna"